• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Iki“ pradeda kampaniją apie atsinaujinimą ir pristato pokyčius, kurie pagerins apsipirkimo patirtį
  • Per antrąjį karantiną prastėjo lietuvių psichologinė sveikata: stresui mažiau atsparios moterys

RSS Horoskopai

  • Maxima nuolaidos: geriausi pasiūlymai kiekvienam
  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?

RSS IT naujienos

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Microsoft“ plečia nemokamą skaitmeninių įgūdžių programą
  • 5 nauji įgūdžiai, kurie gali papildyti jūsų CV

Ekspertė pataria: kaip taisyklingai atšildyti žuvį ir kokių klaidų nedaryti?

Ekspertė pataria: kaip taisyklingai atšildyti žuvį ir kokių klaidų nedaryti?

Žuvis – pakankamai greitai gendantis produktas, todėl jeigu nusipirkę per kelias dienas jos suvalgyti nežadame, dažniausiai per daug nesukame galvos ir įdedame į šaldiklį arba perkame jau šaldytą. Tačiau ar žinote, kaip taisyklingai reikėtų atšildyti žuvį? Prekybos tinklo „Iki“ produktų kokybės vadovė Aldona Čepulis sako, kad atšildydami žuvį žmonės dažnai daro kelias klaidas, dėl kurių kenčia ir skonis, ir maistingumas.

„Žuvis savo maistinėmis savybėmis yra vienas iš labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų maisto produktų žmogui. Specialistai rekomenduoja žuvies valgyti bent 3 kartus per savaitę. Tai lengvai virškinimas ir greitai paruošiamas maistas. Žuvis pasižymi baltymų gausa, joje taip pat galima rasti ir nemažai A ir D vitaminų, omega-3 rūgščių. Be to, žuvis yra mažai kalorijų turintis maistas“, – sako A. Čepulis.

Pasak jos, pirkti šaldytą žuvį – nėra blogas pasirinkimas, nes ji užšaldoma labai žemoje temperatūroje, iškart po to, kai būna sugaunama, todėl beveik nepraranda vertingųjų medžiagų ir išlaiko būdingą skonį ir šviežumą. Jeigu žuvis prieš sušaldymą buvo kokybiška, sušaldymas įvyko tinkamai ir greitai, jos kokybė atšildžius beveik nesiskirs nuo šviežios žuvies. Tačiau labai svarbu yra žinoti, kaip tinkamai ją atšildyti, todėl A. Čepulis dalijasi ir keliomis taisyklėmis, kuriomis reikėtų vadovautis atšildant žuvį:

Mikrobangų krosnelės – nenaudoti. Daugelis žuvį bando atšildyti kuo greičiau, mikrobangų krosnelėje, tačiau šis pasirinkimas nėra geriausias dėl to, kad drastiškai pasikeičia žuvies temperatūra. Taip žūva dalis gerųjų joje esančių medžiagų, o krosnelėje atšildoma žuvis gali ir apvirti – tai pakeičia ir skonį, ir tekstūrą.

Kambario temperatūroje – dauginasi bakterijos. Žuvies nereikėtų atšildyti ne tik mikrobangų krosnelėje, bet ir kambario temperatūroje. Anot ekspertės, nors žuvies atšildymas kambario temperatūroje nėra toks drastiškas, kaip mikrobangų krosnelėje – visgi žuvį atšildant šiuo būdu gali pasikeisti jos tekstūra, o ir bakterijos šilumoje dauginasi daug greičiau.

Šaldytuvas – tinkamas pasirinkimas. Žuvį geriausia atšildyti po truputį, iš šaldiklio ją perkėlus į šaldytuvą, kurio temperatūra svyruoja apie 2–6°С. Taip ji atšils palaipsniui, iš lėto, todėl geriausia žuvį iš kameros ištraukti iš vakaro.

Vandenyje su ledukais – atšyla palaipsniui.  Dar vienas būdas atšildyti žuvį – su visa pakuote ją pamerkti į vėsų vandenį su ledukais. Vandenį geriausia keisti kas pusvalandį, kad jis išliktų vėsus. Tokiu būdu žuvis atitirps palaipsniui ir nepatirs staigių temperatūros pokyčių. Žuvį geriausia atšildyti neišėmus iš pakuotės, nes tuomet į jos mėsą neprisunks daug vandens.

Svarbu nusausinti. Anot ekspertės, atšildžius žuvį, atsargiai išėmus ją iš pakuotės, prieš kepant dar yra geriausia nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Mat vandeniu persisunkusi žuvis nebus traški ir kepama gražiai nesikaramelizuos.

Pakartotinai neužšaldyti. Dar viena klaida, kurią kartais daro žmonės – pakartotinai ją užšaldo. A. Čepulis teigia, kad to daryti nevalia, nes taip pasikeis ne tik žuvies skonis, tekstūra, bet ji ir neteks gerųjų savo savybių bei maistinės vertės.  

Produktų kokybės vadovė siūlo ir nesudėtingai pagaminamą, bet abejingų nepaliksiantį lydekos receptą.

Lydeka troškinta grietinėlėje

Jums reikės:

1 kg lydekos
0,5 l grietinėlės
300 g svogūnų
100 g morkų
100 g aliejaus
50 g sviesto
Pusės citrinos
Druskos, pipirų, petražolių ir krapų

Pagaminimas:

Lydeką išdorokite ir supjaustykite maždaug 1–1,5 centimetrų storio gabalėliais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ten sudėkite lydekos gabaliukus. Juos iš abiejų pusių gerai pakepinkite iki 5 minučių ir tuomet sudėkite į atskirą indą – ant lydekos berkite druskos ir pipirų, apšlakstykite citrinos sultimis. Tuomet ištirpdykite sviestą ir ant jo pakepinkite svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai apkepti ir suminkštėti. Tada pilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir pagal skonį dėkite prieskonių. Supilkite skystį nuo žuvies ir viską gerai sumaišykite. Galiausiai, sudėkite žuvį, troškinkite uždengę dangčiu, po kurio laiko žuvį apverskite. Po žuvies įdėjimo praėjus 5–10 minučių – patiekalas paruoštas. Skanaus!

Rekomenduojame
 
REIMA Vipellys Lemon Yellow 26-29
 
Camper Iman K400299 Grey 38
 
Crocs™ Crocs CHERRIES G0734300-MU
 
REIMA Vipellys Neon Pink 30-33
 
ALTERCORE Katie Black 40
 
UVA/UVB SPF30 Powder Me SPF Dry Sunscreen Biri mineralinė pudra nuo saulės 17.5g
2021 03 22   Gabriele Valaityte
  Įvairenybės
  • „Iki“ Šilainiuose atidarė atnaujintą parduotuvę

  • Nors magistraliniuose ir rajoniniuose keliuose krovininio transporto srautas augo, bendrai valstybinės reikšmės keliais praėjusiais metais važiuota mažiau

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • Video įgarsinimas
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT