• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu
  • MRU žada proveržį: sieks tapti Europos universitetų lyderiu
  • Vaisiai – svarbi kasdienio raciono dalis: paprasti patarimai, kaip juos išsirinkti ir laikyti namuose

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu
  • Nuo išsikraunančios baterijos iki perkaitimo – kaip spręsti dažniausias išmaniųjų problemas?
  • Nauji programėlių „žanrai“: kokios programėlės šiandien populiariausios ir kodėl?

Skaniai vakarienei – progų nereikia: patarimai, kaip tarpušvenčiu namuose susikurti prancūzišką vakarienę

Skaniai vakarienei – progų nereikia: patarimai, kaip tarpušvenčiu namuose susikurti prancūzišką vakarienę

Virtuvėje suktis ir stalą puošti galime ne tik per šventes. Pasimėgauti paskutinėmis šių metų dienomis ir susikurti paprastą, bet elegantišką vakarienę namuose tikrai verta. O kas tam gali tikti geriau nei pasaulyje pamėgti ir savo kokybe išsiskiriantys prancūziški patiekalai? Prekybos tinklo „Iki“ konditerijos eksperto Thierry Lauvray teigimu – prancūzų virtuvė dažnam asocijuojasi su kokybe, o ir Vakarų pasaulyje ji yra tapusi tarsi gero, išlavinto skonio sinonimu.

Kaip pasakoja T. Lauvray, tradicinė prancūziška virtuvė formavosi nuo XVIII a. vidurio iki XX a. pradžios. Tuo laikotarpiu Paryžius po truputį virto ne tik meno, kultūros, bet ir gastronomijos meka.

Prancūzų virtuvėje vyrauja labai skirtingi skoniai: nuo subtilaus, švelnaus iki aštraus. Šios virtuvės patiekalai išsiskiria tuo, kad yra ganėtinai kaloringi ir tikrai aromatingi. Prancūziška virtuvė neįsivaizduojama be grietinėlės, sviesto, įvairiausių padažų, sūrių, duonos gaminių ir išskirtinių desertų.

Kaip ir Lietuvoje, atskiros Prancūzijos provincijos turi skirtingas, tik savo regionui būdingas tradicijas, o nuo jų neatsiejamas ir maistas. Ir nors virtuvės skirtumai šalies regionuose akivaizdūs, bendras visos prancūzų virtuvės bruožas – gausus daržovių naudojimas. Prancūzai savo virtuvėje dažnai derina bulves, salierus, baklažanus, įvairiausių rūšių svogūnus, česnakus.

Prancūzai iš kiekvieno produkto siekia išgauti kuo daugiau jo skonio savybių, todėl nenuostabu, kad jų virtuvėje – nesuskaičiuojama gausybė įvairiausių padažų.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio ši virtuvė gali pasirodyti gana įmantri ir reikalaujanti daug pastangų bei darbo, T. Lauvray sako priešingai – įdėjus šiek tiek meilės ir kantrybės viskas yra įmanoma.

„Prancūzų virtuvė yra atnešusi daugumos pasaulio šalių gyventojų pamėgtus patiekalus: lietinius blynelius, taip pat įvairiausius daržovių ir mėsos troškinius, turbūt kiekvienas esame girdėję apie burgundišką jautieną, omletus, bulvių apkepus, įvairias sriubas ir salotas, karštus sumuštinius. Šiuos patiekalus tikrai nėra nei sudėtinga paruošti, nei gauti jiems reikalingų ingredientų“, – pasakoja T. Lauvray.

Žinoma, ekspertas prisipažįsta – šioje virtuvėje egzistuoja ir ypatingo pasiruošimo bei laiko reikalaujančių gaminių, tačiau toli gražu ne visi patiekalai yra sudėtingi ir, žinoma, ne tokie egzotiški kaip, pavyzdžiui, sraigės.

Prancūziški patiekalai išsiskiria kokybe ir skoninėmis savybėmis. „Surengę prancūziško maisto vakarą namuose sukursite elegantišką, šventišką, jaukią atmosferą. Tikiu, kad kiekvienam į savo namus yra smagu įnešti kitokios kultūros prieskonio, juolab dabar, kai negalime keliauti“, – teigia Thierry.

Namie galima pabandyti kelis paprastus receptus, kurie bent trumpam nukels į Prancūziją.

Midijos su pomidorais ir grietinėle

Jums reikės:

šaldytų midijų savo kiaute

1 svogūno

kelių pomidorų

kelių skiltelių česnakų

kelių šakelių petražolių

50 g sviesto

100 g grietinėlės

žiupsnelio druskos

pipirų

Paruošimas:

Pirmiausiai keptuvėje išlydome sviestą, jam įkaitus dedame pjaustytą svogūną, susmulkintus česnakus ir petražoles. Viską šiek tiek pakepiname, dedame supjaustytus pomidorus, pilame žiupsnelį druskos, pipirų. Keptuvėje esančias daržoves patroškiname, tuomet dedame midijas, keptuvę uždengiame dangčiu ir dar kelias minutes patroškiname. Tuomet pilame grietinėlę ir viską uždengę dangčiu vėl patroškiname kelias minutes. Paskaninkite ant viršaus užbarstę smulkintų šviežių petražolių. Patiekite su prancūziškomis bulvytėmis arba batonu.

Jautienos tartaras

Jums reikės:

350 g geros kokybės jautienos

1 raudonojo svogūno

kelių šaukštelių kaparėlių

kelių marinuotų agurkėlių

šlakelio alyvuogių aliejaus

1 šaukšto Dižono garstyčių

1 šaukšto raudonojo vyno acto

1 šaukšto Vorčesterio padažo

žiupsnelio druskos

pipirų

Paruošimas:

Šio patiekalo paruošimas yra labai paprastas. Ilgiausiai laiko užims ingredientų pjaustymas. Pirmiausiai jautieną apibarstykite druska ir valandą palaikykite šaldytuve. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, agurkėlius ir kaparėlius. Mėsai valandą pasimarinavus ją supjaustykite smulkiais kubeliais. Tuomet sudėkite į dubenį, į jį taip pat sumeskite paruoštas daržoves. Į šį mišinį įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, šlakelį Vorčesterio padažo, raudonojo vyno acto ir šaukštelį garstyčių. Viską išmaišykite. Paruoštą patiekalą patiekite lėkštėje naudodami virtuvinį žiedą, šalia tartaro taip pat puikiai tiks skrudintas batonas. Jeigu mėgstate, į tartarą galite įsimaišyti putpelės kiaušinio trynį. Skanaus.

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 12 30   Gabriele Valaityte
  Įvairenybės
  • Už nelegalų ukrainiečių įdarbinimą – 17 tūkst. eurų bauda

  • Tyrimas: kaip pasikeitė žmonių įpročiai pandemijos metu?

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.