• Virtuvė, receptai

    Naminis paštetas Velykoms – pigu ir paprasta: 2 nauji receptai žuvies gerbėjams ir vegetarams

    Artėja Velykos – metas ne tik galvoti apie margučius, kepti pyragus, bet ir išbandyti gardžius užkandžius. Įvairiausi paštetai nuo seno atsiduria ant Velykų stalo, mat tai taupus, nesunkiai pagaminamas ir be galo skanus patiekalas. Jeigu nesinori jo tradicinio, gaminamo su kepenėlėmis, „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo išbandyti dvi alternatyvas, kurios sužavės net prisiekusius klasikos gerbėjus. Vienas su lašiša ir krevetėmis vaišėms suteiks elegancijos, o pagamintu iš grybų palepinsite toli gražu ne tik vegetarus. „Jau akivaizdžiai juntame, kad pirkėjai ruošiasi vienai laukiamiausių švenčių – Velykoms. Pardavimų duomenys rodo, kad nemaža dalis mėgsta iš anksto apsirūpinti ilgiau negendančiais reikalingais produktais, pasinaudoję patraukliomis akcijomis. Tarp tokių patenka ne tik įprastas majonezas, konservuota…

  • Laisvalaikis

    Apklausa parodė, kaip lietuviai švęs Velykas: kokie patiekalai nuguls ant stalo?

    Daugiau kaip pusė apklaustųjų planuoja Velykų stalui išleis iki 50 eurų, o daugiau kaip trečdalis tikisi, kad šventei galės skirti iki 150 eurų. Beveik pusė respondentų mano, kad Velykų stalas jiems kainuos tiek pat, kiek pernai. Tokius rezultatus atskleidė kovo mėnesį prekybos tinklo „Rimi“ atlikta apklausa. Pasak „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglė Krasauskienės, siekdami apsipirkti pigiau, pirkėjai labiausiai vertina įvairias nuolaidas bei planavimą iš anksto, kuris leidžia sutaupyti. Velykoms stengiamasi apsipirkti racionaliai Prekybos tinklo „Rimi“ atliktoje apklausoje, kurioje dalyvavo 440 respondentų iš visos Lietuvos, buvo siekta išsiaiškinti, kaip keičiasi pirkimo ir taupymo įpročiai. „Paaiškėjo, kad net 57 proc. žmonių planuoja Velykų stalui išleisti iki 50 eurų.…

  • Virtuvė, receptai

    Velykoms – škotiški kiaušiniai: išbandykite vegetariškus pagal virtuvės šefę Godą Juknaitę

    Velykos – ypatinga diena, kai galime susitikti su artimiausiais žmonėmis ir kartu praleisti daugiau laiko. Tačiau šią šventę būtų sunku įsivaizduoti prie tuščių stalų, juk brangius žmones taip gera nustebinti gardžiais valgiais ir netikėtais receptais. Maisto tinklaraštininkė, virtuvės šefė ir prekybos tinklo „Rimi“ ambasadorė Goda Juknaitė dalijasi įkvepiančia patiekalo idėja ir kviečia pasigaminti škotiškų kiaušinių: tik vietoje tradiciniame jų recepte naudojamo maltos mėsos apvalkalo ji rekomenduoja naudoti vegetarišką trintų brokolių, gražgarsčių, žalumynų bei sūrio derinį. Receptų kūrėja pataria ir kaip išvirti tobulos konsistencijos kiaušinius bei atskleidžia, kokios gudrybės juos padės nulupti daug greičiau ir paprasčiau. Kaip išvirti ne per kietus ir ne per minkštus kiaušinius? Daugelis žmonių kiaušinius valgo kasdien,…

  • Virtuvė, receptai

    Skaniausia repeticija prieš Velykas: išbandykite gardžiuosius varškinius žagarėlius, kurie nebus prisigėrę aliejaus

    Traškūs iš išorės, drėgni ir purūs viduje – žagarėliai daug kam siejasi su pačiu tikriausiu vaikystės skoniu. Šis skanėstas niekada nenusibos, tačiau tobulus žagarėlius galima paruošti ir kiek sveikiau: nereikės net virti aliejuje, o jų tešlą praturtinsite lietuvišku lobiu – varške. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad varškę į savo racioną dažnai įtraukia ne tik norintys maitintis sveikiau, bet ir nenorintys išlaidauti. „Siekiant ir sutaupyti, ir vis tiek pasirūpinti skaniais patiekalais, viena iš pasiteisinančių strategijų – atsigręžimas į tradicinius lietuviškus ingredientus, kurie yra labai universalūs. Pavyzdžiui, iš paprasčiausios pigios varškės galima prigalvoti aibę patiekalų – tiek užkandžių, tiek sočių pagrindinių patiekalų, tiek ir desertų. Ne be reikalo…

  • Laisvalaikis

    Kodėl verta atostogas planuoti iš anksto? 3 priežastys

    Kiekvienas yra skirtingas, todėl natūralu, kad pasiruošimas kelionėms taip pat bus skirtingas. Vieni mėgsta spontaniškumą, todėl ieško paskutinės minutės atostogų pasiūlymų, o kiti linkę į tikslumą ir viską planuoja iš anksto. Tad šiame straipsnyje pateiksime ir trumpai aptarsime 3 priežastis, kodėl visgi verta kelionę planuoti iš anksto. 1. Kelionės kaina – pigesnė Jeigu ieškote pigios kelionės internetu, rekomenduojame patikusį kelionių pasiūlymą įsigyti kuo anksčiau. Bene pigiausius kelionių paketus galite įsigyti ADVENTUR tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos metu. Ši paroda įprastai vysta sausio mėnesį, todėl galima suplanuoti pigias atostogas ateinantiems metams. 2. Galimybė mokėti dalimis Kitaip nei įsigyjant paskutinės minutės kelionės pasiūlymą, perkant patikusį kelionės paketą iš anksto, už jį…

  • Virtuvė, receptai

    Aristokratai ridikėliams duodavo net savo pavardę: pasigaminkite pavasariškas salotas

    Ridikėliai – vienos pirmųjų pavasario daržo gėrybių, ryškiai rausva spalva papuošiančios įvairius patiekalus. Jų traškumas paįvairina salotas, sumuštinius, o pati daržovė gali tapti puikiu ir pigiu garnyru pagrindiniam patiekalui. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ridikėliuose rasime vitamino C, folio rūgšties ir kitų naudingųjų medžiagų. Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi patarimais, kokius gardžius bei pigius patiekalus geriausia iš jų ruošti. Išpopuliarėjo senovės Graikijoje Ridikai – dar senovės civilizacijose valgyta daržovė, kilusi iš Rytų Azijos. Ankstyviausiai Europoje juos pradėjo kultivuoti senovės Graikijoje gyvenę žmonės, o kiek vėliau skirtingos ridikų rūšys išplito po visą Europos žemyną. Apie XIV a. jie pasiekė ir Lietuvos didikus, kurie vartojo…

  • Virtuvė, receptai

    Kai pietums norisi lengvumo – šios gaivios žiedinių kopūstų salotos nepaliks abejingų

    Pavasarį, kai į valgiaraštį norisi įtraukti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, pietums mieliau renkamės ne mėsą, o lengvesnius, pigesnius ir mažiau laiko reikalaujančius patiekalus. Žiedinių kopūstų salotos – būtent toks receptas. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, iš traškių kalafiorų paruošti pietūs bus naudingi mūsų organizmui, nes žiediniuose kopūstuose gausu skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. Todėl prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria, kaip tinkamai paruošti šią daržovę, kad gamindami ją išsaugotume kuo daugiau naudų. Lengviems ir maistingiems pietums rinkitės žiedinius kopūstus Pastaraisiais metais žiediniai kopūstai išgyvena tikrą atgimimą, juos atranda vis daugiau žmonių, o ir receptų internete su šia daržove netrūksta – nuo gaivių salotų, sočių apkepų,…

  • Virtuvė, receptai

    Vaikas raukosi, kai siūlote daržovių? Gydytojos patarimai tėvams ir 3 spalvingi receptai, kurie patiks net mažiesiems

    Visi esame girdėję tiesą – vaikai turi suvalgyti penkias vaisių ir daržovių porcijas per dieną. Tačiau dažni tėvai su liūdesiu sutiktų, kad ši rekomendacija yra nemenkas iššūkis. Žaliųjų daržovių, kurios turėtų sudaryti apie pusę rekomenduojamų daržovių kiekio ir kurių labai reikia augantiems organizmams, vaikai neretai visai atsisako. Tačiau nėra padėties be išeities – prekybos tinklas „Iki“ dalijasi efektyviais gydytojos metodais ir 3 tinklaraštininkės idėjomis žaismingiems patiekalams. „Prasidėjęs pavasaris akivaizdžiai atsispindi ir pirkinių krepšeliuose. Matome, kad pirkėjai naudojasi proga po žiemos jau pasimėgauti šviežio derliaus daržovėmis, taip pat aktyviai dairosi įvairovės. Pavyzdžiui, žaliosios lapinės ar „Iceberg“ salotos – klasika, atrandanti vietą dažname krepšelyje. Tačiau pastebime, kad įprastu pasirinkimu jau tapę ir…

  • Virtuvė, receptai

    Šie žalumynai – tikri organizmo sergėtojai: pavasarį apsaugos nuo lėtinių ligų

    Seniau įvairiose kultūrose špinatai buvo naudojami kaip vaistinis preparatas ir buvo pasitelkiami tokiems negalavimams, kaip karščiavimui, uždegimui ir virškinimo problemoms, gydyti. Tačiau dabar, ypač – pavasarį, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jų nepamiršti kaip maisto produkto, prisotinto įvairiais vitaminais, antioksidantais bei galinčio pastiprinti organizmą šylant orams. Taip pat prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad nespėjant sunaudoti špinatų maisto gamyboje verta juos užšaldyti – tokiu būdu pavyks išvengti maisto švaistymo. Naudingi įvairioms organizmo funkcijoms Špinatai ne visuomet buvo populiarus maisto produktas visame pasaulyje, mat tik pradėjus transliuoti kultinį animacinį filmuką su jūreivio Popajaus personažu, jų pardavimai išties išaugo. Tai į daugelio racioną atnešė teigiamų pokyčių: dabar…

  • Virtuvė, receptai

    Geriausiu pasaulyje vadinamo šokoladinio pyrago paslaptis: štai kaip jį ruošia švedai vos iš kelių ingredientų

    Dar trečiadienį dažnuose namuose pakvips kepiniais, mat rytoj pasaulyje minima „pi diena“. Ji skirta matematiniam simboliui π (pi), tačiau šią dieną mėgstama švęsti su pyragais, nes angliškai žodžiai „pie“ ir „pi“ tariami vienodai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šią savaitę jau stebima suintensyvėjusi prekyba kepiniams reikalingais produktais – pirkėjai akivaizdžiai pradeda ruoštis šventėms. Kepinius planuoja ir ruošiasi iš anksto „Įvairūs namuose ruošti kepiniai – toli gražu ne tik šaltojo sezono palydovai. Lietuviai tikrai mėgsta namuose tapti kepėjais, konditeriais, o ypač tai išryškėja artėjant šventėms. Ne tik Kalėdoms, bet ir Velykoms. Pardavimų duomenys rodo, kad desertams pirkėjai ruošiasi išties atsakingai, nemėgsta atidėlioti reikalingų pirkinių paskutinėms minutėms. Pavyzdžiui, šią…