• Virtuvė, receptai

    Švieži azijietiški suktinukai „summer rolls“ – tiesiog neatsivalgomi, o pagaminti juos paprasta ir pigu: vasarą prišauksite su 3 sveikais receptais

    Azijietiški suktinukai – gaivus patiekalas, kilęs iš Vietnamo, tačiau sparčiai populiarėjantis ir Lietuvoje. Griežtų taisyklių, kuo įdaryti azijietiškus suktinukus, nėra, todėl jie labai naudinga idėja norintiems sutaupyti. Drąsiai derinkite mėgstamus ingredientus, o jei eksperimentuoti nedrąsu, pradėkite nuo tradicinių produktų – išlaidų bus visai mažai. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių pasaulio virtuvių įkvėptais ingredientai pirkėjai itin domisi. Populiaru ir už Azijos ribų „Lietuviai tampa išrankesni maistui ir domisi kitų šalių virtuvėmis bei jų receptais, skonių deriniais, valgymo kultūra. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę gausų įvairiausių pasaulio virtuvių įkvėptą maisto asortimentą: nuo meksikietiškų tortilijų iki sušiams skirtų ryžių, azijietiškų makaronų ar įvairiausių padažų, ryžių acto ar…

  • Laisvalaikis

    Vilniuje – pirmoji unikali kavinė, burianti kavos mėgėjus į kavos tyrinėtojų bendruomenę

    Į Lietuvą it raketa įskriejo nauja mada: Vilniuje atidaryta unikali kavinė „Rocket Bean“, vienijanti kavos mėgėjus į bendruomenę. Šią idėją atpūtė iš Latvijos ir Estijos, kur tokios kavinės – jau seniai nebe naujiena: Rygoje veikia net 5, Taline – 1 „Rocket Bean“ tinklo kavinės. Vilniuje atsinaujinusiame Halės rajone, Sodų gatvėje, įsikūrusioje pirmojoje unikalioje „Rocket Bean” kavinėje organizuojamos kavos degustacijos, konkursai, įvairūs mini renginiai. Čia galima ne tik pasimėgauti įprastinėmis kavomis ir išskirtinėmis egzotiškomis, pavyzdžiui, fermentuotomis braškių, ličių poskonio kavomis bei netikėtų derinių užkandžiais ir desertais. Asortimente yra tokių įdomybių, kaip kavos kombučia, mačia tonikas, šalta kava skardinėse, o baristos už baro kuria unikalius sezoninius gėrimus. Išalkusiems – netikėčiausių skonių kišai…

  • Virtuvė, receptai

    Garsūs Lietuvos šefai įvardijo savo TOP3 patiekalus – šias naujoves rasite tik „Iki“ parduotuvėse

    Ką pietums šiandien, kad būtų greita, skanu ir nebrangu? Prie „Iki“ komandos prisijungę trys garsūs virtuvės šefai pristato sezono naujienas – „Iki“ jau paruoštų patiekalų asortimentas papildytas pavasario ir naujų mitybos tendencijų įkvėptais skoniais. Išskirtinė kokybė, šviežumas ir patraukli kaina neleis suabejoti – naujasis „Iki“ sezonas prasideda ne tik gardžiai, bet ir įspūdingai. Apžiūrėti naujoves galima ir internete: iki.lt/prekiu-zenklai/iki-prekiu-zenklai/iki-sefai. „Šefų kokybė gali būti kiekvieno kasdienybė, kad ir kokie mitybos įpročiai, poreikiai ar biudžetas būtų. Tuo kasdien įsitikina vis daugiau „Iki“ pirkėjų, norintys sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų – dienos pietus, užkandžius, salotas ar vakarienę šeimai jie patiki „Iki“ maisto profesionalams. Mūsų atsidavusios komandos su žymių šefų pastiprinimu užduotis…

  • Virtuvė, receptai

    Nebūsit pagalvoję, kad baklažanas gali būti toks skanus: instagramo žvaigždė Andriushim pasidalijo traškiu ir taupiu receptu

    Gyvename tik kartą, tad privalome valgyti skaniai – tuo įsitikinęs Andrius Šimulynas, kuris instagrame su minia sekėjų dalijasi apetitą žadinančiais receptais. Kartais net pats paprasčiausias produktas namų virtuvėje gali virsti tikru šedevru – šįkart prekybos tinklo „Iki“ ambasadorius tai įrodė į rankas paėmęs baklažaną. Vos iš kelių ingredientų, nebrangiai ir paprastai galima pasigaminti nuostabiai skanią itališką klasiką – baklažanų „parmigiana“. Jeigu prieš 20 metų baklažanai daugeliui atrodė gan egzotiškai, tai dabar jie tapę įprasta ir mėgstama daržove mūsų šalyje, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Baklažanai – šiltų kraštų daržovės, todėl daugelis ją atrado kelionėse. Turkijoje ar Artimuosiuose Rytuose ragavo „Baba Ganoush“ užtepėles, Sakartvele – legendinius baklažanų suktinukus…

  • Virtuvė, receptai

    Pyragų dienai – obuolių pyragas be sviesto, be vargo ir be didelių išlaidų: šis skanėstas su varške susilauks liaupsių

    Kovo 14 – ypatinga diena ne tik matematikams, bet ir smaližiams. Trečio metų mėnesio 14 diena tapo „pi“ (π) skaičiaus simboliu, nes 3, 1 ir 4 – pirmosios skaičiaus reikšmės. O kadangi „pi“ angliškai tariama kaip „pie“ (liet. pyragas), diena dažnai pažymima suvalgant šį desertą. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjams pasilepinti dažniausiai specialios progos nereikia. Pasak jos, pyragus ar tortus lietuviai mėgsta, todėl paprastai artėjant savaitgaliui išauga tiek produktų jiems, tiek jau paruoštų skanėstų paklausa. Medaus tortas – nukarūnuotas Lietuviai – smaližiai, ir prieš savaitgalius ar įvairias šventes matyti, kad ūgteli šaldytos tešlos, miltų, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai, sako G. Kitovė. „Kartais…

  • Virtuvė, receptai

    Dievinate meksikietiškus patiekalus ar azijietišką virtuvę? 2 geros žinios jums

    Spalvingi meksikietiški takai ir buritai, subtilūs japoniški sušiai, skonio receptorius pažadinantys ramenai – šių patiekalų populiarumas Lietuvoje auga kaip ant mielių. Matant vis besiplečiantį egzotiškų skonių mėgėjų būrį, prekybos tinklas „Iki“ savo lentynas papildė dar gausesne pasaulio virtuvių produktų įvairove – nuo tortilijų ir jų traškučių iki padažų „wok“ patiekalams. Tiek išbandyti naujienas, tiek pasirūpinti jau pamėgtais produktais dabar pats laikas – „Iki“ parduotuvėse vyksta „Pasaulio virtuvių fiesta“ su iki 50 proc. nuolaidomis lojaliems pirkėjams. Visus geriausius pasiūlymus rasite „Iki“ leidinyje: www.iki.lt/leidiniai. „Iki“ – dar daugiau privačios etiketės pasaulio virtuvių prekių „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad vis daugiau lietuvių drąsiai eksperimentuoja virtuvėje ir domisi įvairių šalių kulinarijos tradicijomis.…

  • Laisvalaikis

    Kretingos centre duris atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė – ribotą laiką galios ir specialios nuolaidos

    Pernai atnaujinęs rekordinį skaičių parduotuvių, prekybos tinklas „Iki“ tęsia renovacijas. Ketvirtadienį, kovo 13 dieną, po atnaujinimo pirkėjų vėl laukia prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė Kretingoje, adresu Rotušės g. 7. Pirkėjus atsinaujinusioje parduotuvėje Kretingoje jau pasitinka patogesnis išplanavimas, specialios tik šioje parduotuvėje galiojančios nuolaidos ir kruopščiai atrinktas asortimentas, kad apsipirkti uostamiestyje būtų dar paprasčiau. Aktyviai parduotuvių plėtrą ir renovacijas visoje Lietuvoje vykdantis „Iki“ tinklas į parduotuvės Klaipėdoje atnaujinimą investavo virš 0,5 mln. eurų. „Nuolat rūpinamės, kad pirkėjai apsipirkti galėtų kuo patogiau, todėl intensyviai tęsiame „Iki“ parduotuvių plėtrą ir rekonstrukcijas. Žinome, kad kretingiškiai šio atidarymo labai laukė. Parduotuvė miesto centre jau yra pamėgta lankytojų, tad investavome į jos atnaujinimą, kad vietos gyventojų prie…

  • Laisvalaikis

    Pasirūpinkite gausesniu derliumi: kokias daržoves sėti vieną šalia kitos, o kurios bus blogos kaimynės?

    Vis labiau žemę šildanti saulė primena – jau metas planuoti sėją ir sodinimą darže. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad jau vyksta intensyvus pasiruošimas daržininkystės sezonui – pasinaudodami nuolaidomis, pirkėjai apsirūpina gėlių svogūnėliais, daržovių, gėlių, prieskonių sėklomis. Kad derlius šiemet būtų gausus, svarbu ne tik kokybiškos sėklos ir tinkamas augančių daržovių laistymas bei priežiūra. Kaip ir žmonėms – taip ir daržovėms svarbi gera kaimynystė. „Daržininkystės, sodininkystės džiaugsmą atranda vis daugiau žmonių. Pernai buvo tikras sėklų pirkimo vajus, jų nupirkta penktadaliu, o svogūnėlių – net 4 kartus daugiau. Panašu, kad lietuviai ir šiemet nusiteikę aktyviam sodinimo sezonui. Paprastai sėklų pirkimo pikas būna balandį, bet matome, kad pirkėjai planuojasi…

  • Virtuvė, receptai

    Laisvos Lietuvos skoniai su „Iki“: Kovo 11-ąją pasitikite su 5 klasikiniais mūsų regionų patiekalais

    Tokiomis ypatingomis progomis kaip Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, norisi švęsti ne tik laisvę, bet ir turtingą mūsų paveldą. Prisiminti savo šaknis ir sužinoti šį tą naujo verta ir virtuvėje – ruošiant nuo seno pamėgtus ir daugeliui vis dar skaniausius patiekalus. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai reikšmingas šaliai dienas išties mini ne tik aktyviau pirkdami lietuviškos simbolikos atributus, bet ir ruošdami šventinius pietus. „Svarbios mūsų šaliai dienos – proga atsigręžti į savo šaknis ir daugiau laiko praleisti su artimaisiais. Todėl pastebime, kad šalia dalyvavimo įvairiuose renginiuose, gyventojai tokiomis progomis mėgsta daugiau dėmesio skirti ir maistui. Paprastai prieš laisvadienį renkasi produktus sotesniems patiekalams, kuomet neskubant ir besišnekučiuojant…

  • Virtuvė, receptai

    Žaibiškai išpopuliarėjusi „kataifi“ tešla – ne tik Dubajaus stiliaus šokoladui: dar 3 paprasti ir traškumu išsiskiriantys receptai

    Jau seniai koks nors produktais buvo taip staiga šturmavęs populiarumo aukštumas visame pasaulyje, kaip „kataifi“ tešla. Šokoladas, kuriame traškios šios tešlos gijos pinasi su skoniu turtingu pistacijų kremu, tapo tikru hitu parduotuvėse. Skanėsto šlovės valandai neblėstant, jį pigiau stengiamasi atkartoti ir namuose. Todėl vos prekyboje pasirodžius produktams, kurių reikia Dubajaus stiliaus šokolado šedevrams sukurti, jie iškart sulaukė sutaupyti mėgstančių pirkėjų dėmesio, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Pasak tinklo atstovės, „Iki“ dar rudenį vos pradėjus prekiauti Dubajaus stiliaus šokoladu, pirmosios partijos buvo tiesiog iššluotos – lietuviai masiškai pirko jį norėdami pabandyti, kodėl gi šis skanėstas tapo pirmo ryškumo žvaigžde. „Visuomet siekiame atliepti pasaulines tendencijas ir pirkėjams suteikti progą…