• Virtuvė, receptai

    Netikėtai užklupo svečiai arba nėra noro gaminti? Atsiminkite šiuos 3 pigius ir greitus receptus su figomis

    Kartais pasitaiko situacijų, kai skanaus ir įspūdį paliekančio patiekalo reikia čia ir dabar. Net jei atrodo, kad šaldytuvas tuščias, o ir norą gaminti lyg vėjas išpūtė – prisiminkite figas. Nors jos jau tūkstančius metų vertinamos kaip klestėjimo simbolis, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė atkreipia dėmesį, kad šie nedideli saldūs vaisiai sezono metu džiugina ypač geromis kainomis. Ir figos – ne tik gražios, skanios, bet ir naudingos bei stebėtinai universalios. Iš jų vos su keliais ingredientais paruošite užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. „Natūralu, kad į pirkėjų krepšelius dažniausiai keliauja tradicinės lietuviškos gėrybės – nuo kopūstų iki obuolių. Tačiau jau ir tai, kas prieš kurį laiką buvo egzotika, dažnam jau…

  • Virtuvė, receptai

    Taupus variantas vakarienei: išmokite gaminti internautus pavergusį makaronų patiekalą – dėl jo Suomijoje net buvo pritrūkę fetos

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus, visiškai paprastai pagaminamas ir išraiškingo skonio – nieko keisto, kad šis patiekalas populiarumo nepraranda iki šiol. „Iki“ kulinarai pasakoja, kaip jį pagaminti žingsnis po žingsnio ir kaip su minimaliomis išlaidomis paįvairinti paprasčiausią versiją. Dėkingi turėtume būti suomei Makaronai su kepta feta – tai receptas, kurį gali pagaminti net tie, kurie paprastai į virtuvę užeina tik pasidaryti kavos. Nors šio patiekalo skonis nukelia į Viduržemio jūros regioną, tačiau iš tiesų jis gimė Suomijoje. Recepto autorystė priskiriama suomių…

  • Virtuvė, receptai

    „Iki“ akcijos bulvėms ir sūriams – metas išradingiems ir skaniems receptams: žymiosios švediškos „Hasselback“ bulvės ir bulvių spurgos su sūriu

    Ką pasirinktumėte – gardžiai apskrudusias ir gurmaniškas orkaitėje keptas bulves, kurios gėdos nepadarytų net restoranui? O gal jaukumu apgaubiančias ir tįstančio sūrio įdaru viliojančias bulvines spurgas? Rinktis nebūtina – šį savaitgalį išbandykite abu receptus, nes „Iki“ parduotuvėse sutaupysite pirkdami svarbiausius ingredientus jiems. Ketvirtadienį jau prasidėjusiose „IKI Nuolaidiškėse“ lojaliems pirkėjams bulvės – už superkainą, o įvairių rūšių sūriui taikoma 30 proc. nuolaida. Ir tai – tik dalis naudingųjų šio savaitgalio akcijų, kurios pirkėjams leidžia stipriai sutaupyti. Visas jas galite rasti čia: www.iki.lt/leidiniai. Tarp geriausių „Iki“ pasiūlymų – 1+1 koldūnai ir akcija lašišai Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio visose „Iki“ parduotuvėse įsikuriančios „IKI Nuolaidiškės“ – gera proga ne tik gerokai pigiau apsirūpinti maisto…

  • Virtuvė, receptai

    Ieškantys aukščiausios kokybės šviežių daržovių ir vaisių – renkasi „Iki“: tinklas išvardijo, kokio naujo lietuviško derliaus jau rasite

    Lietuvos pirkėjai įsitikinę, kad aukščiausios kokybės šviežių daržovių ir vaisių skyrius – būtent prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse, rodo Šveicarijos sertifikavimo agentūros ICERTIAS apklausa. Įvairovės besidairantys pirkėjai vertina ypač platų egzotinių produktų pasirinkimą, tačiau klientams arčiausiai širdies – lietuviškos gėrybės, pasižyminčios maksimaliu šviežumu ir gera kaina. Nors ruduo dar tik įsibėgėja, šviežias derlius jau plūsta į parduotuves: tinklo atstovė Gintarė Kitovė atskleidžia, kokių Lietuvos ūkiuose sunokusių daržovių jau gausu „Iki“ parduotuvėse. Pirkėjai pasakė: vaisių ir daržovės skyrius „Iki“ – aukščiausios kokybės Šiais metais prekybos tinklas „Iki“ dar labiau įtvirtino savo pozicijas ir įrodė, kad nusipelno šviežumo lyderio titulo. Tą patvirtino tie, kurių nuomonė yra svarbiausia – patys pirkėjai. Sausio mėnesį 1,2…

  • Virtuvė, receptai

    Žvilgtelkite į prancūzus – štai kaip jie ruošia morkų salotas: bus tikra skonio šventė, o išleisite visai mažai

    Morka – viena tų daržovių, kurios nemėgstančių surasti yra sunku. Spalvingą ir traškią šviežią morką su malonumu triauškia net vaikai. Ji taip pat tikras išsigelbėjimas tiems, kas nori sutaupyti ir sveikai maitintis. Todėl morkų salotos nuo seno yra ypač populiarus garnyras prie įvairių patiekalų. Jeigu rutina kiek pabodo – išbandykite šiek tiek kitokią jų versiją, kurią siūlo „Iki“ kulinarai. Papildomų išlaidų nereikės, o nustebinsite nauju skoniu. Neblėstančią pirkėjų meilę morkoms rodo ir jų elgesys parduotuvėse. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad jos gausiai perkamos ištisus metus, o ypač pirkėjai mėgsta šviežią derlių. „Karščio rekordai primena vasarą, bet Lietuvos ūkiuose jau užaugęs derlius neleidžia suabejoti – jau tikrai…

  • Virtuvė, receptai

    Lašišos mėgėjai atranda ir alpinę šalvį – užmesti platesnius tinklus suvilioja ne tik kaina

    Lietuviai jau nebe karpių ir silkių, o lašišų tauta – bent jau tą rodo prekybininkų duomenys. Tačiau kai parduotuvėse pasirodo rečiau sutinkama šios žuvies giminaitė alpinė šalvis, net ir prisiekę lašišos gerbėjai ja susigundo. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, daugelis jau įvertinę švelnesnį alpinės šalvies skonį, mažesnį riebumą, o išbandyti naują žuvies rūšį sutaupyti norinčius pastūmėja ir kaina. „Žuvis vis dažniau atsiduria lietuvių lėkštėse – vien šiemet per pirmus septynis mėnesius šviežios žuvies nupirkta virš dešimtadalio daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Sveikos mitybos specialistai rekomenduoja bent dukart per savaitę valgyti žuvies, todėl stengiamės prisidėti prie šio įpročio formavimo. Pirkėjai gali rinktis ne tik pamėgtas lašišas, karpius, upėtakius, šamus,…

  • Virtuvė, receptai

    Taip įdarytos kiaulienos nugarinės dar nebūsite ragavę: papuoš ir praturtins kiekvieno savaitgalio pietų stalą

    Ypatingų progų metu dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis. Tiesa, svarbu nepamiršti paįvairinti savo raciono žuvimi, ankštinėmis kultūromis ir daržovių gausa. Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad parduotuvėse tiekėjai itin kruopščiai atrenkami, tad šviežia mėsa čia atkeliauja tik iš aukščiausius standartus atitinkančių ūkių, o iki rugsėjo 9 d. pavyks apsipirkti pigiau, nes 1 kg kiaulienos nugarinei be kaulo taikoma 33 proc. nuolaida, tad ji kainuos 3,99…

  • Virtuvė, receptai

    Prasidėjo vynuogių sezonas: dietologė atskleidžia – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

    Vynuogės – vienos saldžiausių uogų, todėl dažnai klaidingai manoma, kad jos visai nevertingos. Tačiau prasidėjus rudens vynuogių sezonui, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė griauna šį mitą ir sako, kad vynuogės pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, yra puikus vitaminų šaltinis, o kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais, taip pagerindami žarnyno veiklą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, prekybos vietose prekiaujama skirtingomis vynuogių rūšimis, todėl jos gali paskaninti tiek pigesnius desertus, tiek mėsos patiekalus ar įvairias salotas. Be to, iki rugsėjo 10 d. žaliosios besėklės vynuogės „Superior“ (1 kg) kainuoja net 50 proc. pigiau: jų bus galima įsigyti už 1,99…

  • Virtuvė, receptai

    Gydytoja dietologė atsakė, kodėl varškę valgyti gali ir laktozės netoleruojantys

    Įvairios kultūros, įskaitant Indijos, Vidurio Rytų ir Europos, turi senas varškės gamybos tradicijas, tad tai – neatsiejamas kasdienių ir šventinių dienų ingredientas visame pasaulyje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad varškė – puikus lengvai įsisavinamų baltymų šaltinis. O prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pasakoja, jog varškė yra universalus ingredientas, kuriuo galima mėgautis įvairiomis formomis. Be to, pigiau įsigyti varškės verta šią savaitę (iki rugsėjo 9 d.): 3 vnt. liesos „Vilkyškių“ varškės (180 g, 0,5 proc.) kainuoja tik 1,99 Eur, perkant su „Mano Rimi“ kortele. Taip pat svečius galėsite pavaišinti „Rimi“ siūlomu pigiu, bet dangiško skonio varškės ir aguonų pyrago receptu. Lengvesnis virškinimas dėl…

  • Virtuvė, receptai

    Kai dar taip karšta, sriubos nesinori: šviežią moliūgą pagrilinkite – neatsivalgys visa šeima

    Vasara dar spirgina termometro stulpelius, bet rankos jau savaime tiesiasi prie rudeniškų gėrybių. Neabejotinas šio sezono simbolis – moliūgas, kurio populiarumą įkvėpė ne tik Helovinas. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, kasmet ši daržovė mėgaujasi savo šlovės valanda, nes yra nebrangi, vienos jos pakanka sočiam patiekalui, o ji dar ir neįtikėtinai universali. Per karščius dar negalvojant apie šildančią moliūginę sriubą, išnaudokite gerą orą – šviežią moliūgą dėkite ant grotelių. „Rudens pradžia reiškia ne tik grįžimą į mokyklą, bet ir didžiausios sezono žvaigždės pasirodymą – į parduotuves jau vežamas šviežių tradicinių moliūgų derlius, iš Lietuvos ūkių atkeliaujantis vos per 1 dieną. Pardavimų statistika rodo, kad pirkėjai moliūgus ypač mėgsta, tad pasirūpiname…