• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu
  • MRU žada proveržį: sieks tapti Europos universitetų lyderiu
  • Vaisiai – svarbi kasdienio raciono dalis: paprasti patarimai, kaip juos išsirinkti ir laikyti namuose

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu
  • Nuo išsikraunančios baterijos iki perkaitimo – kaip spręsti dažniausias išmaniųjų problemas?
  • Nauji programėlių „žanrai“: kokios programėlės šiandien populiariausios ir kodėl?

Virtuvės šefas pataria: kaip pasigaminti pietus, kai trūksta laiko

Virtuvės šefas pataria: kaip pasigaminti pietus, kai trūksta laiko

Nors jau mėnesį gyvename karantine ir daugelis iš mūsų dirba nuotoliniu būdu – gyvenimo tempas nemažėja. Daug laiko leisdami namuose turime ne tik atlikti darbines užduotis, bet ir pasirūpinti buitimi, maisto gamyba. Pavargę ieškoti receptų ir eksperimentuoti prie puodų žmonės vis dažniau renkasi jau paruoštus kulinarijos gaminius. Virtuvės šefas ir tinklaraščio „Pavarsdienoraštis“ autorius Justinas Kapkovičius sako, kad tai – puikus būdas sutaupyti brangaus laiko, kurį galima skirti šeimai.

„Prekybos centrai siūlo vis daugiau įdomesnių pusgaminių. Kepsniai, salotos, įvairūs garnyrai, padažai. Tai yra puiki išeitis tiems, kurie neturi daug laiko suktis virtuvėje… Juk kartais į viską galima pažiūrėti paprasčiau ir iš jau paruoštų kulinarijos gaminių pasigaminti kelis įdomesnius patiekalus namiškiams palepinti“, – teigia J. Kapkovičius.

Pasak jo, naudojant pamėgtus, tradicinius kulinarijos gaminius galima atrasti netikėtų derinių. „Siūlau rinktis produktus, kuriuos sudėtingiau pasigaminti namuose. Šiais laikais retas turi laiko visą dieną skirti maisto ruošimui. Parduotuvėje galime įsigyti jau pagamintos šaltienos, o namie ją virti užtruktume ne vieną valandą, be to, prisideda virtuvės tvarkymas baigus gaminti, laukimas, kol šaltiena sustings. Tą patį galime pasakyti ir apie Kijevo kotletą ar kepsnį „Jūratė“, cepelinus. Kartais leidžiu sau paimprovizuoti ir užsukęs į šalia esančią parduotuvę nusiperku kulinarijos gaminių. Šalia jų parinkus tinkamą padažą ar garnyrą toks patiekalas gali tapti tikru kulinariniu šedevru“, – sako virtuvės šefas.

Padidėjusias jau pagamintų kulinarijos gaminių pirkimo tendencijas pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

„Lietuviai vis dažniau renkasi jau pagamintus patiekalus, paruoštus iš aukščiausios kokybės ingredientų, pagal tradicinius ir naujus receptus“, – sako V. Budrienė. Anot jos, nors pirkėjai yra itin pamėgę tradicinius patiekalus, nebijo ir išbandyti naujų skonių. Eksperimentus žmonės ypatingai mėgsta išbandyti prieš šventes. „Šiemet artėjant neįprastoms Kalėdoms pirkėjai ieško naujų būdų, kaip nustebinti savo artimuosius, dairosi naujų receptų ar išbando naujų parduotuvėse jau siūlomų produktų. Dažnas savo šventinį stalą planuoja iš anksto, todėl šiuo metu – puikus metas pagalvoti apie naujus receptus“, – teigia V. Budrienė.

Kulinarijos gaminiai puikus ir greitas būdas pavalgyti, tačiau įdėjus šiek tiek vaizduotės ir truputį pastangų – jie gali tapti ir šventinių pietų puošmena.

Kad nereikėtų pusės dienos praleisti prie puodų, J. Kapkovičius siūlo kelis paprastus receptus kulinarijos gaminiams suteiksiančius šventinio prieskonio.

Šaltiena su bulvių šimtalapiu ir krapų padažu

Bulvių šimtalapiui Jums reikės:

1,5 kg bulvių

0,2 kg sviesto

2 skiltelių česnako

5 šakelių čiobrelių

Druskos

Paruošimas:

„Iš pradžių į prikaistuvį dedame 100 gramų sviesto, smulkiai tarkuotą česnaką ir čiobrelio lapelius. Sviestą užkaitiname, kol šonuose ims formuotis burbulai. Tuomet paliekame šiek tiek atvėsti ir įmaišome likusį sviestą“, – pasakoja šefas.

Toliau J. Kapkovičius kuo ploniau supjausto bulves – tam puikiai gali pasitarnauti speciali tarka. Jas paruošęs nuplauna vandeniu ir nusausina popieriniu rankšluosčiu, bulves deda į didelį dubenį ir sumaišo su sviestu. Viską paskanina keliais žiupsneliais druskos.

„Toliau kepimo indą išklojame sviestiniu popieriumi ir pradedame dėlioti bulves. Bulves reikia sudėti tolygiais sluoksniais, kad išeitų tobulas šimtalapis. Sudėjus visas bulves, uždengiame sviestiniu popieriumi. Kepame 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių“, – sako jis.

Krapų aliejui Jums reikės:

100 ml aliejaus

100 ml acto

10 g krapų

80 g cukraus

Paruošimas:

Visus produktus virtuvės šefas deda į indą ir sutrina su rankiniu trintuvu. „Krapų aliejų pasigaminti užtuksite vos kelias minutes. Serviruodami patiekalą juo šiek tiek pašlakstykite šaltieną, taip suteiksite jai naujų skonių“, – pabrėžia virtuvės šefas.

Jūratės kotletas su salierų tyre ir marinuotais burokėliais

Salierų tyrei Jums reikės:

2 vnt. salierų šaknies

100 g sviesto

1 šaukštelio valgomosios sodos

žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

„Saliero šaknį nulupame ir supjaustome mažais gabalėliais. Į puodą dedame sviestą ir kaitiname tol, kol jis ims ruduoti. Tuomet į puodą dedame saliero šaknį ir ją šiek tiek apskrudiname. Beriame šaukštelį sodos, uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies troškiname tol, kol salieras tampa minkštas. Tuomet su rankiniu trintuvu viską sutriname iki vientisos masės. Tyrę pagal skonį paskaniname druska ir pipirais“, – pasakoja J. Kapkovičius.

Marinuotiems burokėliams Jums reikės:

200 g virtų burokėlių

120 ml obuolių acto

60 ml vandens

30 g cukraus

1 šakelės rozmarino

1 lauro lapo

Paruošimas:

„Šis receptas taip pat labai paprastas: visus ingredientus tereikia sudėti į prikaistuvį ir užvirti. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į indą ir užpilkite marinatu bei leiskite jiems kelias valandas pasimarinuoti. Taip išgausite kur kas ryškesnį burokėlių skonį“, – pataria virtuvės šefas.

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 12 08   Aukse
  Buitis, Namai
  • Kuria naują specialybę Lietuvoje

  • MRU išlaiko aukštą moksliškumo lygį, nemažai studijų krypčių gerino pozicijas

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.