Teisėsauga, kriminalai

Suverenaus Maltos ordino ambasados Lietuvoje pranešimas spaudai dėl piliečio Antano Kandroto

Pastaruoju metu Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė straipsnių apie piliečio Antano Kandroto veiklą, kuriuose buvo minimas ir Suverenaus Maltos ordino ambasados vardas.

Suverenaus Karinio Hospitalierių Šv. Jono iš Jeruzalės, Rodo ir Maltos ordino (toliau – Suverenaus Maltos ordino) ambasada Lietuvoje oficialiai pareiškia, kad su piliečiu Antanu Kandrotu niekada nėra turėjusi jokių reikalų ir šio piliečio veikla ambasadai yra nežinoma.

Suverenaus Maltos ordino ambasada Lietuvoje (o taip pat ir Suverenaus Maltos ordino ambasados kitose šalyse) piliečiui Antanui Kandrotui niekada nėra išdavusi jokių dokumentų ar įgaliojimų veikti Suverenaus Maltos ordino vardu.

Suverenus Karinis Hospitalierių šv. Jono iš Jeruzalės, Rodo ir Maltos ordinas (Order of Saint John of Jerusalem, of Rhodes and of Malta) arba Suverenus Maltos ordinas yra beveik tūkstantį metų turinti krikščioniška organizacija, už savo nuopelnus žmonijai tarptautinėje teisėje turinti eksteritorialinį (valstybės) statusą.

Suverenus Maltos ordinas šiuo metu aktyviai veikia 120-yje šalių, teikdamas medicininę, socialinę ir humanitarinę pagalbą. Kasdieniais plataus spektro socialiniais projektais teikiama nuolatinė pagalba silpniausiems ir pažeidžiamiausiems visuomenės nariams. Suverenus Maltos ordinas yra neutralus, nešališkas ir apolitiškas.

Suverenus Maltos ordinas šiuo metu palaiko dvišalius diplomatinius santykius su daugiau kaip 100 pasaulio valstybių ir su Europos Sąjunga, yra nuolatinis stebėtojas Jungtinių Tautų organizacijoje ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Suverenus Maltos ordinas ir Lietuvos Respublika užmezgė oficialius diplomatinius santykius 1992 m. liepos 9 dieną.

Šiuo pagrindu Suverenus Maltos ordinas skiria Ambasadorių Lietuvai, kuris, prieš pradėdamas veiklą, įteikia kredencinius raštus Lietuvos Respublikos Prezidentui, turi Ambasados patalpas, kurios (po oficialaus pranešimo ir registracijos URM) yra laikomos ne Lietuvos teritorija, o ambasadoje dirba žmonės, kurie turi Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos pripažįstamą diplomatinį imunitetą.

Lietuvos Respublika nuo 1993 metų taip pat skiria savo Ambasadorių prie Maltos ordino, kuris įteikia savo kredencinius raštus Suverenaus Maltos ordino vadovui.

Pranešimą paskelbė: Arvydas Bružas, Suverenaus Karinio Hospitalierių Maltos ordino ambasada Lietuvoje

Rekomenduojame

EMU Australia Magical Unicorn Walker Pale Pink 18M+