Verslas

„McDonald’s” restoranai atskleidžia savo virtuvės užkulisius

Kas augina „McDonald‘s” ruošiamas salotas? Kur sužvejota restorane tiekiama žuvis? Kiek kartų tikrinama „Big Mac” sumuštinio kokybė? Restoranų tinklo „McDonald’s” lankytojai apie tai galės sužinoti lapkričio 6–7 dienomis Lietuvoje rengiamose „Atvirų durų dienose”. Jų metu, iš anksto užsiregistravę svečiai turės unikalią galimybę iš arčiau žvilgtelėti į Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose esančių restoranų virtuves. Neseniai „McDonald‘s” atlikta apklausa parodė, kad lankytojai vis dar mažai žino apie restoranų produktus, jų sudėtį ir maistui keliamus kokybės reikalavimus. „Sužinojome, kad beveik 70 procentų apklaustų lankytojų nežino, jog mėsainiai mūsų restoranuose gaminami iš grynos jautienos, tai yra be jokių kitų priedų. Be to, daugelis lankytojų yra įsitikinę, jog maisto gamybai naudojame konservantus. Norėdami lankytojams suteikti teisingą informaciją, nutarėme juos pasikviesti į atvirų durų dienas, kad jie galėtų patys pamatyti gamybos procesą, naudojamus produktus ir jų sudėtį”, – pasakojo Virginija Girulska, „McDonald‘s” rinkos vadovė Lietuvai. Anot, Virginijos Girulskos, „McDonald‘s” kompanija yra atvira ir jau ne pirmą sykį atverianti virtuvės duris visiems lankytojams ir mielai besidalinanti tokiais faktais kaip, kad žuvis, naudojama žuvainiuose, yra Lietuvos žvejų Baltijos jūroje pagauta menkė, o salotos užaugintos Lietuvoje. „Esame bene vienintelis restoranas Lietuvoje, į kurio virtuvę gali žvilgtelėti kiekvienas ir susipažinti su mūsų kokybės standartais. Mums nėra ko slėpti, todėl manome, kad geriau vieną kartą pačiam pamatyti nei dešimt kartų išgirsti iš kitų”, – sakė V. Girulska. „McDonald‘s” rinkos vadovės Lietuvai teigimu, visi norintys užsukti į restoranų virtuvę ir sužinoti apie naudojamą produkciją, turėjo registruotis iš anksto. „Jau per pirmąją registracijos savaitę sulaukėme didžiulio lankytojų susidomėjimo. Tai rodo, kad žmonės pageidauja gauti daugiau informacijos apie mūsų restoranus ir maistą. Per numatytą šių atvirų durų dienų savaitgalį galėsime priimti ribotą lankytojų skaičių – apie 1150, tačiau ir ateityje planuojame organizuoti tokio pobūdžio renginius Lietuvoje”, – sakė V. Girulska. Renginio metu restoranai „McDonald‘s” veiks kaip įprasta, o užsiregistravusieji į specialiuosius atvirų durų dienų vizitus bus laukiami nuo 11 iki 15 valandos. Vienas grupės vizitas truks 20 minučių. Apie McDonald‘s: Didžiausiam pasaulyje greito aptarnavimo restoranų tinklui „McDonald’s” priklauso daugiau nei 32 tūkst. restoranų 100 pasaulio šalių. Kiekvieną dieną šiuose restoranuose apsilanko per 60 mln. žmonių. Šiuo metu Baltijos šalyse yra 25 „McDonald’s” restoranai – po aštuonis Lietuvoje ir Latvijoje, devyni – Estijoje. 2009 metais „McDonald‘s” restoranuose Lietuvoje apsilankė beveik 4 milijonai lankytojų.

Parašykite komentarą