Verslas

Bravoras „Volfas Engelman” investuoja į naujus įrengimus

Šviežio alaus bravoras „Volfas Engelman” didina gamybos pajėgumus. Įmonė atnaujino įrengimus – įsigijo 4 naujas skaidrinto alaus talpas (BBT – bright beer tank). Kiekvienos iš šių talpų tūris – 50 000 litrų. Jų pagaminimas ir instaliacija į gamybos procesą bendrovei kainavo 1,6 milijonus litų. Bravoro „Volfas Engelman” generalinio direktoriaus Vytauto Meišto teigimu, kiekviena talpa, kurios svoris – 3,4 tonos, buvo įkelta per stogą, nuardžius stogo konstrukcijas. Talpų instaliacija į gamybos procesą užtruko maždaug tris savaites. „Gaminame ne vien alų, bet ir girą, alkoholinius kokteilius, tad padidinti pajėgumus mums buvo išties svarbu. Šios naujosios talpos bus naudojamos filtruotam alui laikyti prieš jį išpilstant”, – aiškino įmonės vadovas. Talpos pagal specialų užsakymą buvo gaminamos Lietuvoje, Alytaus mašinų gamykloje „Astra”. Anot gamyklos generalinio direktoriaus Semiono Bondarevo, įrengimai buvo gaminami laikantis ypatingų reikalavimų, kurie keliami įrangai, skirtai naudoti maisto pramonėje. „Gamindami šias talpas, taikėme vieną pažangiausių Europoje suvirinimo technologijų – talpų korpusai buvo suvirinti automatiniu būdu naudojant plazminį suvirinimą. Kiekviena talpa turi tik po vieną suvirinimo siūlę, nes buvo pagamintos iš nestandartinio ilgio lakštų, vidinės siūlės buvo nušlifuotos specialiomis staklėmis. Šitoks gamybos būdas užtikrina gaminio kokybę ir ilgaamžiškumą”, – teigė S. Bondarevas. Šios keturios skaidrinto alaus talpos – tai ne vienintelė bravoro „Volfas Engelman” investicija į gamybą pastaruoju metu. Alaus darykla neseniai atnaujino produktų logistikos, gamybos ir tiekimo sistemą, kuri reikalinga užtikrinti, jog alus parduotuvių lentynose būtų kuo šviežesnis, kitaip tariant, nestovėtų ilgiau nei du mėnesius.

Parašykite komentarą