Verslas

Vilniaus oro uosto keleiviams nauja kavinė „Myls lounge”

Nuo šių metų gruodžio 1-osios dienos Tarptautiniame Vilniaus oro uoste, garbingoje olimpiečių ložėje, duris atvėrė nauja kavinė „Myls lounge” priklausanti vienai didžiausių maitinimo paslaugų ir prekybos maisto produktais UAB „Smulkus urmas”. Kavinė skirta Tarptautinio Vilniaus oro uosto keleiviams, šalia įsikūrusių įmonių darbuotojams ir keliaujančių sporto pasaulio atstovų išlydėjimui bei pasitikimui. „Jaučiame atsakomybę, jog įrengėme kavinę valstybiniame, strateginės svarbos objekte Tarptautiniame Vilniaus oro uoste, kuris formuoja pirmąjį šalies svečių įspūdį apie šalį, jos kultūrą. Todėl itin didelį dėmesį skyrėme kavinės „Myls lounge” koncepcijos sukūrimui: profesionalūs virtuvės meistrai sukūrė išskirtinį meniu, sutelkėme patyrusią aptarnaujančio personalo komandą”, sako UAB „Smulkus urmas” generalinė direktorė Audronė Tendzegolskienė. Kavinės „Myls lounge” meniu sukūrė ilgametę patirtį turintys, žinomi virtuvės meistrai Larisa Utkienė ir Leonard Maceikanec. Kurie daugelį metų meistriškumą tobulino žymiausiuose šalies restoranuose bei kavinėse, kulinarinių subtilybių mokėsi iš garsių Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Japonijos, Graikijos meistrų, daugelį metų aktyviai dalyvauja vyr. virėjų asociacijos veikloje. Pasak A.Tendzegolskienės, ankstyvi kavinės lankytojai gali pasirinkti patiekalų iš pusryčių meniu, skubantiems siūlome greičiau paruošiamų patiekalų. Sukūrėme keletą įmantresnių patiekalų kuriuos turėtų pastebėti gurmanai, įtraukėme patiekalus skirtus mažiesiems, na o smaližius pakerės šiuolaikiški desertai. Beje, norime atkreipti dėmesį, jog nuosekliai laikomės užsibrėžto tikslo diegti sveikos mitybos įpročius, tad meniu, ženkliuku „sveikuoliams” pažymėjome patiekalus, kurie priskiriami šiai kategorijai dėl specialios gamybos technologijos.” Keleivių patogumui, kavinė „Myls lounge” darbo laiką pasirengusi derinti prie keleivių srautų. Šiuo metu, kavinė dirba visomis savaites dienomis nuo 5:30 iki 21:00 val. Bendrovė investavo per 100 000 lt gamybinių patalpų ir salės įrangai. Kavine „Myls lounge” įrengtos 94 sėdimos vietos. Jaukioje, šiuolaikiškai įrengtoje salėje, jaučiama sporto ir greičio dvasia, – dominuoja juodos ir geltonos spalvų derinys, interjerą puošia įspūdingos Lietuvos olimpiečių nuotraukos ir garbinga apdovanojimų ekspozicija. Įrengta daug TV ekranų kurių kanalus pasirenka patys lankytojai, nuleidžiamas ekranas varžyboms ar kitiems sporto pasauliui reikšmingiems renginiams stebėti, įrengtas atskiras skrydžių tvarkaraščių ekranas, o lankytojai įsitaisę jaukiame balkone iš aukštai gali stebėti visą išvykimo salę. UAB „Smulkus urmas”, taip pat turi 11-kos kavinių tinklą „Myls in tempo”, restoraną Lietuvos Respublikos Seime „Myls RESTAURANT”, organizuoja pobūvius „Myls BANQUET”, orlaivių keleivių maitinimą „Myls aero”, darbuotojų, mokinių ir ligonių maitinimą. Trumpai apie virtuvės meistrę Larisą Utkienę Kvalifikuota maisto ruošimo technologė, nuolatos atnaujina žinias įvairiuose kulinarniuose kursuose, susipažinusi su Japonų, Ispanų, Graikų virtuvės ypatumais. Dalyvauja žurnalų „Geras skonis”, „Gurmanų gidas” konkursuose, taip pat virėjų čempionatuose „Bonduel”, „Gril”. Priklauso vyr. virėjų asociacijai ir aktyviai dalyvauja jos veikloje. Patyrusi aukšto lygio restoranų gamybos vadovė, sukūrusi daugelį meniu, patirtį kaupė dirbdama tokiose žinomuose restoranuose kaip „Vilniaus vartai”, „SPA Vilnius” Druskininkuose, „Conti”, „Pas Juozapą” ir daugelyje kitų. Trumpai apie virtuvės meistrą – technologą Leonard Maceikanec Kvalifikuotas maisto ruošimo technologas, viešojo maitinimo vadovas, nuolatos atnaujina žinias įvairiuose kulinarniuose kursuose, dalyvauja žurnalo „Geras skonis” konkursuose susipažinęs su Prancūzų, Italų, Vokiečių virtuvės ypatumais. Ilgametis vyr. virėjų asociacijos tarybos narys. Patyręs aukšto lygio restoranų ir kavinių gamybos vadovas bei technologas patirtį kaupė dirbdamas tokiuose restoranuose ir kavinėse kaip „Lietuvos Respublikos prezidentūros kavinė”, „Pas Juozapą”, Steik Haus Hazienda” ir daugelyje kitų.

Parašykite komentarą