• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Ketvirtoji aplinkos viceministrė – ilgametę patirtį sukaupusi aplinkos inžinierė
  • Dėl Atliekų rūšiavimo centrui išduoto taršos leidimo – komisijos tyrimas
  • Maistą gaminantys robotai ir muziką kuriantis dirbtinis intelektas – kaip gyvensime 2025-aisiais?

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Maistą gaminantys robotai ir muziką kuriantis dirbtinis intelektas – kaip gyvensime 2025-aisiais?
  • Pažinkite savo darbuotojus: kas slepiasi po X, Y ir Z kartomis
  • Patarimai darbdaviams, kaip efektyviau organizuoti darbo pokalbį nuotoliniu būdu

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė pataria, kaip patiekti vakarienę iš kulinarijos gaminių

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė pataria, kaip patiekti vakarienę iš kulinarijos gaminių

Itin sugriežtinus karantiną didžiąją laiko dalį praleidžiame namuose, tad ir maisto gaminimas tampa nemenka kasdienybės dalimi. Net ir tie, kurie virtuvėje suktis nemėgsta – turi valgyti ar pamaitinti savo šeimas, todėl su valgiais susijusi tema – kasdien neišvengiama. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė juokiasi, kad pati kartais yra batsiuvys be batų ir nors aplinkiniai iš jos dažnai tikisi kulinarinių šedevrų, laisvalaikiu, o ypač per karantiną, ji mėgsta pailsėti nuo maisto gaminimo.

„Dažnai juokiuosi – kai ateidavo svečiai ar kaimynai, žinoma, ne dabar, prieš karantiną, visi iš manęs tikėjosi išskirtinių patiekalų, o aš laisvalaikiu nenoriu net prisiliesti prie maisto gamybos. Turbūt taip yra daugumai – tai, ką jie veikia darbe, namie daryti nelabai ir nori… Kadangi maisto gamyba yra mano darbas – laisvalaikiu kažko labai ypatingo kurti nenoriu. Neslėpsiu, kartą ar kelis per savaitę išvis pritrūksta laiko pietų ar vakarienės ruošai. Tokiais atvejais pagelbėja jau pagaminti kulinarijos produktai, ypač dabar, gimus vaikui“, – pasakoja K. Pišniukaitė-Šimkienė.

Susėsti prie bendro stalo – šeimos tradicija

Nenuostabu, kad maisto tinklaraštininkės K. Pišniukaitės-Šimkienės šeimoje susėsti prie stalo yra kasdienė tradicija. Kristina pasakoja, kad pusryčius ir vakarienę šeimoje visuomet valgo kartu. Dėl greito gyvenimo tempo pietums laiko ne visada užtenka.

„Pietus, ypač dabar, kai deriname tėvystę ir darbus, pavalgome kas kaip spėjame. Užtat vakarienė mūsų šeimoje yra šventas reikalas. Kasdien kartu susėdame prie stalo, nors mūsų vaikas šiam ritualui dar kiek per mažas. Dažnai pašnekame, kad norėtume, jog vakarienė būtų tas laikas, kai į šalį atidedame visus rūpesčius, darbus, telefonus, išjungiame televizorių ir tiesiog pabūname kartu, pašnekame, kaip praėjo diena. O maistas, žinoma, vaidina pagrindinį vaidmenį“, – pasakoja Kristina.

Anot jos, šventinę vakarienę susikurti kartais galima ir iš kulinarijos gaminių. Vienintelis patarimas – gražiai ją patiekti.

„Jeigu vakarienei renkatės jau pagamintus kulinarijos gaminius, nepamirškime jų paserviruoti gražiuose induose. Tokį maistą mėgstu patiekti taip, lyg pati būčiau jį pagaminusi. Juk valgyti iš plastikinių indelių nėra labai malonu“, – šypsosi tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė.

Svarbiausia – gera sudėtis

Tinklaraštininkei ypatingai svarbi ir maisto įvairovė, todėl kulinarijos gaminiais ji stengiasi kasdien nepiktnaudžiauti. Tačiau Kristina prisipažįsta – kartą ar du per savaitę, kaip išsigelbėjimas, tokie produktai puikiai pasitarnauja. Anot jos, lyginant su kitu greituoju maistu, šviežias parduotuvėje jau pagamintas maistas yra tikrai kokybiškesnis. Svarbiausia – atidžiai peržiūrėti jo sudėtį.

„Manau, šiais laikais parduotuvėse visi procesai, susiję su maisto gamyba, yra labai kontroliuojami ir daug dėmesio skiriama kokybiškiems ingredientams. O ir pasiūla yra didžiulė. Pavyzdžiui, aš mėgstu ir dažnai gaminu humusą su saulėje džiovintais pomidorais. Jo nusipirkusi parduotuvėje ir paragavusi tikrai maloniai nustebau, skonio ir tekstūros prasme jų siūlomas humusas yra labai panašus į naminį, o ir sudėtis puiki“, – kalba tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė.

Tinklaraštininkei pritaria ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, parduotuvėje dirbantys maisto ekspertai kruopščiai prižiūri, kad kiekvienas kulinarijos gaminys atitiktų aukščiausius reikalavimus ir būtų ruošiamas tik iš geriausių ir šviežiausių ingredientų.

„Kokybę mes laikome prioritetu, todėl kruopščiai prižiūrime kulinarijos gaminių ruošimo procesą. Duomenys rodo, kad pirkėjai įvertina mūsų pastangas ir vis dažniau renkasi kulinarijos produktus. Juk maistas užima svarbią gyvenimo dalį kiekvieno mūsų šeimose“, – pabrėžia V. Budrienė. Ji priduria, kad per karantiną pastebimas kulinarijos produktų paklausos didėjimas.

Pasakodama apie pamėgtus parduotuvėje įsigyjamus produktus Kristina priduria, kad labiausiai mėgsta pirkti įvairius desertus ar konditerijos gaminius, mat pati desertų nemoka ir nemėgsta gaminti.

„Jau nuo senų laikų esu labai pamėgusi tartaletę su vaisiais. Šis desertas ir kiti kepiniai dažnai atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Mūsų šeima taip pat labai mėgsta ir parduotuvėje paruoštą Kijevo kotletą. Jį dažnai patiekiu su bulvių koše ir salotomis. Taip sutaupant nemažai laiko išeina puiki vakarienė“, – sako ji.

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 12 14   Aukse
  Laisvalaikis
  • Šiandien revoliuciją sukėlusio 4G ryšio gimtadienis: kaip technologija pakeitė mūsų kasdienybę?

  • Architektas Gintaras Balčytis „Pati erdvė įkvepia atrasti savo kūrybos raktą“

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.