• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Studijos šalia namų, bet lyg užsienyje: tarptautinė aplinka, ekspertai iš viso pasaulio ir profesija, įgyta anglų kalba
  • „Ignitis“ pataria: penki dalykai, kurių elektromobilių vairuotojai privalo nepamiršti žiemą
  • Ekspertų patarimai apie vištų dedeklių auginimą ir priežiūrą

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Lietuvių programuotojų sukurtas įrankis gelbėja gyvybes JAV
  • „Samsung“ pristatė „Galaxy Buds Pro“ ausines: ypatingas garsas kiekvienam gyvenimo momentui
  • „Samsung“ pristatė naujausią flagmanų „Galaxy S21“ seriją

„Saulėtos virtuvės“ sumuštinukų receptai: jų sėkmė priklausys nuo duonos riekės storio

Kad ir kaip keistųsi mitybos tendencijos, duona išlieka kasdieniu produktu ant mūsų stalo. Juoda ruginė duona, traški čiabata, česnaku pagardintas pranzūziškas batonas ar duonos bandelės – kiekvienas duonos gaminius renkasi pagal skonį ir sudėtį. Tačiau ar kada pagalvojote, kad gaminant įvairius užkandžius ir sumuštinius, duoną vertėtų pjaustyti skirtingo storio riekelėmis? Žinomo maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė dalinasi patarimais ir siūlo išbandyti tris sumuštinių receptus.
Kaip pjaustyti skirtingų rūšių duoną
„Skirtingų rūšių duonų tekstūra taip pat skiriasi, todėl čiabata ar kita šviesi ir minkšta duona visuomet tirps burnoje, net ir supjaustyta stambesnėmis riekėmis, tuo tarpu storai suraikius juodą ruginę duoną, sumuštinis gali tapti nemaloniai sprangus. Taigi, trapią ar itin minkštą, purios tekstūros duoną verčiau pjaustyti kiek storesnėmis riekėmis, o tvirtos duonos kepalėlį drąsiai galima raikyti net pačiomis ploniausiomis“, – sako tinklaraštininkė.
Ruošiant sumuštinukus su įvairiais pagardais ar užtepėlėmis, duoną A. Černė taip pat siūlo raikyti šiek tiek storiau – tuomet ji nesumirks nuo pagardų ir neprabėgs iš jų išsiskyręs aliejus. Tačiau dar svarbiau tinkamai suraikyti duoną įvairiems keptiems užkandžiams.
„Lidl“ parduotuvėse duoną galite susipjaustyti patys
Visi žinome, kaip sunku gražiai patiems susipjaustyti šviežios čiabatos kepalėlį. Laimei, prekybos tinklas „Lidl“ visose parduotuvėse įrengė šviežiai duonai pjaustyti skirtas savitarnos raikykles. Patogu ne tik tai, kad galima pačiam susipjaustyti išsirinktą, šviežiai iškeptą kepalėlį duonos, bet ir tai, jog yra galimybė pasirinkti norimą riekelės storį.
Automatinėje raikyklėje leidžiama pasirinkti 10, 12 arba 14 mm riekeles. Šiuo aparatu naudotis itin paprasta – visi žingsniai yra sunumeruoti eilės tvarka, o instrukciją galima matyti pačiame ekrane. Nepriekaištingai suraikytą šviežios duonos kepaliuką tereikia įsidėti į maišelį, kuris išsaugos jos šviežumą ir minkštumą.
Sumuštiniai su mocarelos sūriu, šviežiais pomidorais ir bazilikais
Šiuos gardžius sumuštinukus „Saulėtos virtuvės“ autorė pataria ruošti su čiabatos duonele: „Ši yra daug lengvesnė, nei įprasta lietuviška duona, todėl galima pjauti kiek storesnę – 14mm riekę – juolab, kad kepant sumuštinius orkaitėje, plona riekelė gali perkepti“.
6 sumuštiniams reikės:
• 12 riekelių duonos „Ciabatta“
• 6 valg. š. pomidorų pastos
• 250 g mocarelos sūrio
• 2 pomidorų
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
• poros saujų šviežių baziliko lapelių
• 100 g kietojo fermentinio sūrio
• ¼ stiklinės (65 ml) pieno
• 1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
Paruošimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros;
2. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą;
3. Duonos riekeles aptepkite pomidorų pasta;
4. Ant visų duonos riekelių dėkite po porą riekelių mocarelos sūrio, ant šio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus;
5. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais;
6. Ant viršaus paskleiskite po saujelę šviežių baziliko lapelių ir ant jų uždėkite dar po porą riekelių mocarelos sūrio;
7. Užvoškite antrąsias duonos riekeles, pomidorų pasta aptepta puse į apačią;
8. Kietąjį fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su pienu bei džiovintomis itališkomis žolelėmis, šį padažą paskirstykite ant sumuštinių;
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys;
10. Baigaint kepti, skardą su sumuštiniais perkelkite į viršutinę orkaitės lentyną ir leiskite sūriui gražiai apskrusti.
Sumuštinukai su sūriu ir pievagrybiais
Vakaro užkandžiams ar svečiams pavaišinti puikiai tiks nedideli sumuštinukai su prancūzišku batonu, sūriu ir pievagrybiais. „Saulėta virtuvė“ autorė primena, kad, kai ruošiatės kepti vieną ir kitą duoną, reikia nepamiršti, jog svarbu ir tai, kaip duona yra suraikyta: „Jei norite, kad duonelė būtų traški, reikėtų duoną pjaustyti ploniau, o jei mėgstate viduje minkštesnę ir išorėje apskrudusią – tuomet reikėtų ją raikyti storiau“.
Sumuštiniams reikės:
• 1 prancūziško batono
• 200 g pievagrybių
• 100 g fermentinio sūrio
• 1 didelio svogūno
• 3 skiltelių česnako
• šviežių krapų
• 3 valg. š. majonezo
• 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros, pasiruoškite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi;
2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir trumpam atidėkite į šalį;
3. Pievagrybius supjaustykite nedideliais kubeliais, fermentinį sūrį sutarkuokite;
4. Sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, šviežiais krapais, majonezu ir maltais juodaisiais pipirais;
5. Paruoštą masę užtepkite ant prancūziško batono riekelių;
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sumuštinių viršus gražiai apskrus;
7. Kai iškeps, papuoškite šviežiais krapais.
Sumuštiniai su omletu
Ruošiant įprastus, nekeptus sumuštinius, tinklaraštininkė siūlo duoną pjaustyti plonesnėmis riekelėmis, taip geriau jausis priedų skonis. Be to, tokie dvigubi sumuštinukai itin tinka iškyloms ar priešpiečiams – juos patogu neštis į darbą ar mokyklą.
4 sumuštiniams reikės:
Omletui:
• 1 svogūno
• 1 poro
• 2 skiltelių česnako
• 4 kiaušinių
• ¼ stiklinės (65 ml) pieno
• 3 valg. š. miltų
• 35 g tarkuoto kietojo sūrio
• ryšelio šviežių krapų
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio maltų pipirų
Sumuštiniams:
• 8 riekelių duonos
• lydyto varškės sūrelio su žalumynais
• šviežių salotų lapelių
• 2 agurkų
• 2 pomidorų
• žiupsnelio maltų pipirų
Paruošimo būdas:
1. Iškepkite omletą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite plonomis riekelėmis supjaustytą porą, kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar porą minučių;
2. Kol daržovės kepa, vidutinio dydžio dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną, miltus, tarkuotą kietąjį sūrį, šviežių špinatų lapelius, krapus, druską ir pipirus;
3. Plakinį tolygiai supilkite į keptuvę ant daržovių. Kepkite kelias minutes, kol kiaušiniai sutvirtės. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę, kol gražiai apskrus;
4. Iškepusį omletą išimkite iš keptuvės ir supjaustykite į keturias dalis;
5. Paruoškite sumuštinius: duonos riekeles aptepkite lydytu sūreliu su žalumynais. Ant keturių duonos riekelių paskleiskite po kelis šviežių salotų lapus, o ant salotų – po kelis plonus agurkų griežinėlius. Ant viršaus uždėkite po gabalėlį omleto;
6. Ant omleto dėkite po porą pomidorų griežinėlių ir apibarstykite juos žiupsneliu maltų pipirų. Ant viršaus užvožkite antrąsias duonos riekeles, varškės sūreliu aptepta puse į apačią;
7. Patiekite paruoštus sumuštinius.
Skanaus!

Daugiau informacijos:
Jolita Macelytė
M +370 616 58188
E j.macelyte@publicum.lt

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2018 09 06   Litas.Lt
  Laisvalaikis
  • Patarė, kada geriausiai pradėti verslą

  • Tarp Užupio ir Belmonto iškils naujas MERKO gyvenamųjų namų kvartalas

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.