• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Iki“ pradeda kampaniją apie atsinaujinimą ir pristato pokyčius, kurie pagerins apsipirkimo patirtį
  • Per antrąjį karantiną prastėjo lietuvių psichologinė sveikata: stresui mažiau atsparios moterys

RSS Horoskopai

  • Maxima nuolaidos: geriausi pasiūlymai kiekvienam
  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?

RSS IT naujienos

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Microsoft“ plečia nemokamą skaitmeninių įgūdžių programą
  • 5 nauji įgūdžiai, kurie gali papildyti jūsų CV

Raudona ar balta mėsa: ką rinktis, kaip ruošti ir kokių klaidų geriau nedaryti

Raudona ar balta mėsa: ką rinktis, kaip ruošti ir kokių klaidų geriau nedaryti

Prasidėjus pavasariui vis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas, stengiamės laikytis subalansuotos mitybos principų ir valgyti sveikiau. Tačiau pirmenybę teikiant salotoms, racione derėtų nepamiršti ir mėsos, kuri yra ne tik baltymų, bet ir geležies bei kitų organizmui naudingų medžiagų šaltinis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad mėsos produktai tarp pirkėjų populiarūs išlieka ištisus metus, nors priklausomai nuo sezono, skiriasi jos rūšys.

„Lietuviai tikrai mėgsta mėsą ir tai, kad vartotojai ją valgo visais sezonais, rodo stabilūs šios kategorijos pardavimai. Kalbant apie baltą mėsą, tarp gyventojų populiariausia yra vištiena. Po jos rikiuojasi antiena ir kalakutiena. Iš raudonos mėsos rūšių daugiausiai dėmesio tradiciškai sulaukia kiauliena, antroje vietoje, pagal pardavimų duomenis, pirkėjai pamėgę jautieną, trečioje – veršieną. Tiesa, prieš šventes pardavimų rodikliai kiek pasikeičia. Pavyzdžiui, prieš Velykas kiauliena lyderės pozicijų apleidžia, tačiau kur kas labiau perkama ne vištienos, bet antienos“, – teigia V. Budrienė.

Keičiantis sezonams, anot komunikacijos vadovės, skiriasi ir populiariausios mėsos rūšys. Smulkintos mėsos daugiausiai yra parduodama žiemą, o šiltuoju metų laikotarpiu išauga marinavimui skirtos ir ant žarijų kepamos mėsos pardavimai.

Skirtingos mėsos rūšys – skirtingi paruošimo būdai

Kalbant apie mėsą, svarbus ne tik pats mėsos vartojimo faktas, bet ir tai, kokia tai mėsa ir kiek jos yra vartojama. Pasak specialistų, siekiant subalansuotos mitybos, paukštieną arba baltą mėsą galima vartoti dažniau, o raudoną patartina vartoti rečiau: 1–2 kartus per savaitę.

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad svarbu ne tik mėsos rūšis ir kokybė, bet taip pat ir tinkamas paruošimas.

„Skirtingoms mėsos rūšims reikalingas skirtingas paruošimo būdas. Pavyzdžiui, gaminant jautienos, avienos kepsnį ar kepant anties krūtinėlę – perkepti nepatartina. Per daug iškepta mėsa taps sausa, sprangi ir praras skonines savybes. Ruošiant šių rūšių mėsą patarčiau jos iki galo neiškepti ir patiekti pusiau keptą. Tačiau kalbant apie kiaulieną, vištieną ar kalakutieną – viskas priešingai. Šių rūšių mėsą turime iškepti iki galo, kad aukštoje temperatūroje žūtų visos mėsoje esančios bakterijos“, – pataria G. Bačkovas.

Anot mėsos eksperto, paukštiena pasižymi greitesniais gedimo procesais nei raudona mėsa, tinkamam jos laikymui reikalinga ir kiek žemesnė temperatūra, todėl paukštieną reikėtų suvartoti kuo greičiau nuo įsigijimo datos. Pasakodamas apie raudoną mėsą, o ypač jautieną, jis sako, jog tam, kad mėsa būtų minkšta ir įgautų riešutinio skonio, ji gali būti ir brandinama. Šlapias brandinimas užtrunka apie 20 parų, o sausas gali trukti ir iki 2 mėnesių.

G. Bačkovas dalijasi ir skirtingų mėsos rūšių gamybos patarimais: ruošiantis valgyti paukštieną, skaniausia prieš gaminant mėsą palaikyti marinate, kurį sudaro druska, cukrus, pipirai, česnakas ir Provanso žolelių mišinys. Lygiai tokiame pat marinate galima marinuoti ir kiaulieną.

Jeigu norėtumėte išsikepti jautienos kepsnį, geriausiam skoniui išgauti mėsą ekspertas siūlo kepti be prieskonių, naudojant saulėgrąžų aliejų, gerai įkaitintoje keptuvėje. Jeigu norite kepsnio su krauju – patariama iš abiejų pusių jį kepti apie 1,5–2 minutes, jeigu norite gerai iškepto – po 4 minutes. Ištraukus karštą kepsnį iš keptuvės – tiesiog pabarstyti jūros druska, šviežiai maltais pipirais, uždėti česnakinio sviesto gabalėlį ir jį uždengus indu leisti mėsai apie 10 min. pailsėti.

Rekomenduojame
 
REIMA Vipellys Lemon Yellow 26-29
 
Camper Iman K400299 Grey 38
 
Crocs™ Crocs CHERRIES G0734300-MU
 
REIMA Vipellys Neon Pink 30-33
 
ALTERCORE Katie Black 40
 
UVA/UVB SPF30 Powder Me SPF Dry Sunscreen Biri mineralinė pudra nuo saulės 17.5g
2021 03 04   Gabriele Valaityte
  Įvairenybės
  • Lietuvos ir Estijos vadovai sutarė stiprinti regioninį bendradarbiavimą, minint Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo de jure šimtmetį

  • „Lidl Lietuva“ valdybą papildė personalo vadovė S. Savickienė

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • Video įgarsinimas
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT