Šeštadieniais prie Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis” šurmuliuojantis ūkininkų turgus tampa vis populiaresnis. Planuojama, kad artimiausioje ateityje sostinės gyventojai lietuviškos ūkininkų produkcijos galės įsigyti ne tik šeštadieniais, bet ir trečiadieniais. „Ūkininkų turgelio populiarumas auga kiekvieną savaitę. Šiuo metu pas mus prekiauja jau daugiau nei 20 ūkininkų, turgelį kiekvieną šeštadienį aplanko tūkstančiai žmonių. Šiuo metu kalbame apie tai, kad turgelis veiktų ir trečiadieniais”, – sako Vilniaus „Akropolio” valdytojas Česlovas Urbonavičius. Prie Vilniaus „Akropolio” pirkėjai kiekvieną šeštadienį gali iš ūkininkų nusipirkti tradicinių lietuviškų produktų – rūkytos ir šviežios mėsos, duonos, pieno ir jo gaminių, vaisių ir daržovių, uogų ir grybų, duonos ir kepinių, taip pat medaus, gyvų karpių. „Svarbu tai, kad ūkininkų turgelio prie Vilniaus „Akropolio” lankytojams mes galime garantuoti, kad čia prekiauja tik ūkininkai ir tik pačių išauginta lietuviška tradicine, tikrai geros kokybės produkcija”, – sako ūkininkų turgelį padėjusio įkurti žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė” vadovas Mindaugas Maciulevičius. Pasak jo, iš pradžių nedrąsiai į naują prekybos vietą žvelgę ūkininkai dabar džiaugiasi turėdami galimybę prekiauti prie Vilniaus „Akropolio”. Čia jiems yra skirta nemokama vieta po stogu prie pagrindinio įėjimo, prekybos centras taip pat nemokamai suteikia elektrą. „Džiugu matyti, kad, kai ateini šeštadienio rytą prie „Akropolio” gyvenimas ten jau verda. Man pačiam teko bendrauti su ne vienu pirkėju – jie labai džiaugiasi šia iniciatyva. Manau, tai jau tampa savotiška tradicija, kad žmonės atvažiuoja į „Akropolį” kažko nusipirkti, o tuo pačiu įsigyja ir produktų iš turgelio”, – sako M.Maciulevičius. Bendrovės „Lietuviško ūkio kokybė” vadovas pasakoja, kad ūkininkai, pamatę žmonių susidomėjimą, siūlo vis didesnį prekių asortimentą. „Pradėjo žmonės prekiauti pienu, dabar jau siūlo ir sūrį, ir varškę, atsiranda vis didesnis mėsos pasirinkimas – yra ir kalakutienos, ir vištienos, ir avienos ir tikros lietuviškos jautienos. O svarbiausia, kad tai natūraliai, o ne pramoniniu būdu augintų paukščių ir galvijų mėsa”, – sako M.Maciulevičius. „Pačioje turgelio gyvavimo pradžioje mes prekiavome tik pienu. Po to susikūrėme savo recepto desertinį sūrį. Iš pradžių prekiavome vienos rūšies sūriu, bet pagal paklausą, pagal norus pradėjome daryti pasūdytus sūrius, įvairius pikantiškus gaminius. Po to pradėjome daryti tiesiog paprastą sūrį, nes to pageidavo pirkėjai. Dabar jau prekiaujame septynių rūšių sūriais”, – pasakoja prie Vilniaus „Akropolio” ūkininkų turgelyje prekiaujantis ūkininkas iš Širvintų rajono Eugenijus Paliulis. Pasak Vilniaus „Akropolio” valdytojo Č.Urbonavičiaus ir ūkininkų turgaus organizatoriaus M.Maciulevičiaus, toks prekybos centro ir ūkininkų bendradarbiavimas yra naudingas abiem pusėms ir ateityje, matyt, tik plėsis. „Tai yra partnerystė, kuri veikia labai efektyviai. „Akropolis” pritraukia daug lankytojų ir ūkininkams tai yra puiki galimybė ne tik prekiauti, bet ir reklamuoti lietuvišką ūkį. Mūsų svarbiausias tikslas yra išsaugoti gerą ūkininkų vardą, parodyti, kokia yra tikra lietuviška prekė. Kitą vertus, manau, kad turgelis prie „Akropolio” pritraukia ir naujų lankytojų, o tai jau gerai ir prekybos centrui”, – sako „Lietuviško ūkio kokybės” vadovas M.Maciulevičius.