Verslas

Pieno ekspertai mokys visuomenę apie UAT pieno naudą

Šiandien startuoja www.uatpienas.lt virtuali UAT pieno akademijos mokymų programa, parengta bendradarbiaujant su „Tetra Pak”. Jos metu pieno ekspertai, pasitelkdami žaidimus bei užduotis, kalbės apie UAT pieną, taip populiarindami sveiką mitybą kiekvieną dieną. Kartu su skirtingų sričių ekspertais kuriamą edukacijos internete programą Lietuvoje sudarys 8 paskaitos su žaidimais apie UAT pieną. Šioje virtualioje mokykloje tiek vaikai, tiek suaugusieji gali gauti naudingos informacijos apie UAT pieną bei pieną apskritai. Kiekvieną paskaitą informaciją apie pieną bei jo perdirbimo procesus – maistingąsias medžiagas bei technologijos paslaptis, – pristatys vienas iš UAT pieno akademijos ekspertų. Edukacinė programa sukurta tokiu būdu, kad būtų patraukli ir mamytėms su vaikučiais. Jau šiandien galite išklausyti pirmąją paskaitą „UAT pieno paslaptis – speciali technologija”. Daugiau informacijos rasite www.uatpienas.lt. Pasak medicinos mokslų daktarės, Nacionalinės dietetetikos federacijos prezidentės Laisvūnės Petkevičienės, Lietuvoje mažai kalbama apie šios kategorijos pieną, nepaisant to, kad jis mūsų šalyje gaminamas jau dešimt metų. Šio pieno populiarumas Lietuvoje pastaruoju metu išaugo du kartus, o Europos valstybėse, tokiose kaip Portugalijoje, Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, UAT pienas sudaro 90 proc. ir daugiau viso suvartojamo pieno. Ir tai natūralu, nes ultra aukštos temperatūros piene dėka sunaikinami pavojingi mikroorganizmai, bet organizmui naudingos medžiagos – baltymai, mineralai bei vitaminai – išlieka. „Šios kampanijos tikslas yra šviesti visuomenę apie UAT pieną, kaip apie maisto kategoriją bei skatinti gerti pieną, kuris yra sveikos mitybos integrali dalis, kiekvieną dieną. Piene – gausu žmogaus organizmui vertingų medžiagų. Vaikai, išgėrę 2 stiklines pieno per dieną, gauna visą reikalingą kalcio, fosforo, magnio ir kalio dienos normą. Tuo tarpu suaugusiems pakanka 1 stiklinės kasdien, kad pasisavinti naudingas medžiagas, tačiau tai daro tik dalis Lietuvos gyventojų”, – teigia dr. Laisvūnė Petkevičienė. Ilgai galiojančio UAT pieno paslaptis slypi gamybos procese. Šis pienas staigiai, tik 4 sekundes pakaitinamas iki 135-140 laipsnių Celsijaus ir skubiai atvėsinamas. Šis procesas padeda sunaikinti žalingus mikroorganizmus, todėl piene lieka tik naudingieji mikroelementai, pavyzdžiui, kalis, kalcis, magnis, fosforas bei vitaminai. Kita svarbi UAT pieno ilgo galiojimo priežastis yra aseptinė pakuotė. Nuo tradicinio pasterizuoto pieno pakuotės ši skiriasi sluoksnių skaičiumi. Pakuotės sluoksniai saugo pieną nuo neigiamo išorės poveikio: bakterijų, oro, šviesos. Lietuvoje UAT pieno produktų įsigyti galite su šiais prekiniais ženklais: „Rimi”, „Mū”, „Sveikas”, „Norfa”, „Margė”, „Optima linija”. UAT pieno populiarumas pasaulyje nuolat auga, nes jis praktiškas – šis pienas yra natūralus, bet jį galima ilgai laikyti kambario temperatūroje. UAT pieną patogu transportuoti ir laikyti bei saugu – vartoti. Tai ypatingai aktualu vasaros metu, kai produktai dėl karščio genda greičiau ir gali sukelti pavojų sveikatai.

Parašykite komentarą