Buitis, Namai

Nuo Izraelio iki Kanados: savaitgalį pakeliaukite po pasaulį su šiais trimis sočiais patiekalais

Ar žinote, kaip gaminamas vokiškas užkandis obazda? O gal Kanadoje esate ragavę mėsos pyrago tourtiere? Jeigu ne, duonos, užakandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas siūlo Jums savo virtuvę perkelti už Lietuvos ribų ir parengė bei pasidalijo trimis receptais iš Kanados, Vokietijos bei Izraelio.

KANADIETIŠKAS MĖSOS PYRAGAS TOURTIÈRE

Jums reikės:
Bemielės sluoksniuotos „Mantinga“ tešlos lapeliais;
1 kg maltos kiaulienos;
500 g maltos veršienos;
1 smulkiai pjaustyto svogūno;
½ puodelio verdančio vandens;
1 plakto kiaušinio;
1 šaukšto bulvių krakmolo;
1 šaukšto sviesto;
Druskos, pipirų, cinamono pagal skonį;
Gali prireikti maltų džiūvėsėlių.

Pirmiausiai orkaitę įkaitinkite iki 220 °C laipsnių. Tuomet keptuvėje išlydykite sviestą ir kelias minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite mėsą ir pakepinkite maišydami, kol dings raudona spalva, apie 10 minučių.
Supilkite karštą vandenį, druską ir pipirus, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepinkite apie 20 minučių.

Tuo tarpu kepimo inde išklokite tešlą taip, kad būtų galima sudėti įdarą, o po to su kitu tešlos lapu indą uždengti. Į mėsą įdėkite cinamono pagal skonį. Išmaišykite, jei trūksta tirštumo, įdėkite džiūvėsėlių. Taip pat įberkite šaukštą krakmolo, išmaišykite ir atvėsinkite.

„Tuomet sudėkite mėsą ant tešlos į kepimo indą. Iš viršaus suspausdami kraštelius užlipdykite antrą tešlos lapą. Viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite nedidelių skylučių. Kepkite pyragą orkaitėje apie 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 180°C laipsnių ir kepkite 25–30 minučių, kol pyragas įgaus aukso spalvą. Ištraukę palaikykite 5 minutes ir patiekite pjaustydami kaip tortą“, – pataria D. Anelauskas.

ŠAKŠUKA SU DOMIPAN DUONELĖMIS

Jums reikės:
5 sunokusių pomidorų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 svogūno galvutės;
3-4 skiltelių česnako;
3-4 kiaušinių;
1 šaukštelio cukraus;
1 šaukštelio saldžiojo ankštinio pipiro;
¼ šaukštelio kumino;
Juodųjų grūstų pipirų ir druskos pagal skonį;
Šviežios kalendros, petražolės ir svogūnų laiškų pabarstymui;
Skaniausia su MANTINGA DOMIPAN duonelėmis ar duona.

Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite. Pomidorus maždaug minutei panardinkite į verdantį vandenį. Išėmę nuliekite šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki minkštumo pakepinkite svogūnus. Sudėkite česnakus ir trumpai pakepinę maišydami suberkite pomidorus. Sudėkite visus prieskonius ir kepkite pamaišydami.

Kai masė tampa tiršta, įmuškite kiaušinius išlaikant vienodą atstumą tarp kiaušinių. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palaikykite iki norimo kiaušinių iškepimo lygio. Apibarstykite smulkintais žalumynais ir valgykite šaukštais su duonelėmis užkąsdami ir pamirkydami šakšukoje.

OBAZDA BAVARIŠKAS UŽKANDIS

Jums reikės:
200 g kamambero sūrio;
20 g sviesto;
10 g saldžiųjų ankštinių pipirų (arba 1 šaukštelio šio pipiro miltelių);
1 nedidelės svogūno galvutės;
50 g kreminio sūrio;
1 šaukštelio kmynų sėklų;
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite ankštinį pipirą. Dubenyje su šakute sutrinkite kambario temperatūros kamembero sūrį. Sudėkite visus kitus ingredientus ir rūpestingai išmaišykite.

„Tuomet šį mišinį mažiausiai valandą laikykite šaldytuve. Galite ir kelias. Skaniausia užkandį valgyti tą pačią
dieną, nes ilgiau laikant svogūnai gali suteikti užkandžiui kartumo. Na o patiekti siūlau su „Mantingos“ duonelėmis“, – priduria D. Anelauskas.

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą