• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Iki“ pradeda kampaniją apie atsinaujinimą ir pristato pokyčius, kurie pagerins apsipirkimo patirtį
  • Per antrąjį karantiną prastėjo lietuvių psichologinė sveikata: stresui mažiau atsparios moterys

RSS Horoskopai

  • Maxima nuolaidos: geriausi pasiūlymai kiekvienam
  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?

RSS IT naujienos

  • Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
  • „Microsoft“ plečia nemokamą skaitmeninių įgūdžių programą
  • 5 nauji įgūdžiai, kurie gali papildyti jūsų CV

Netikėti deriniai konditerijoje: nuo abrikosų su rozmarinais iki rūkytos paprikos su pienišku šokoladu

Netikėti deriniai konditerijoje: nuo abrikosų su rozmarinais iki rūkytos paprikos su pienišku šokoladu

Prieskoniai gaminant maistą yra tokie pat svarbūs kaip ir druska. Jie pagardina patiekalus, suteikia jiems nepakartojamą skonį, subtilų kvapą ir palieka aštrų ar gaivų poskonį burnoje. Ir nors druska, aitrieji pipirai ar rūkyta paprika paprastai yra naudojami gaminant pikantiškus patiekalus, Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad iš pažiūros patys netikėčiausi prieskoniai gali tapti ir puikiu desertų akcentu.

„Parduotuvėse siūlomas itin platus prieskonių pasirinkimas nuo tradicinių pipirų iki egzotiškų žolelių. Kiekvienas gali pasirinkti mėgstamiausius, tačiau pravartu ir paeksperimentuoti. Šiuo metu vis labiau pastebime tendenciją, kad vartotojai ieško intensyvesnio, galbūt ne visada įprasto, plataus skonių spektro. Todėl ir konditerijoje pasitelkiame įvairius prieskonius, kad pasiūlytume desertų su netikėčiausiais priedais. Naujų skonių paieškos jau nebėra tik mados reikalas, tai tapo šiuolaikinių žmonių gyvenimo būdu“, – teigia T. Lauvray.

Rūkyta paprika ir pieniškas šokoladas

Kalbėdamas apie netikėtus derinius, konditerijos ekspertas atskleidžia, kad prie šokolado puikiai tinka ir aitrieji pipirai, o su karamele – druska. Dar vienas netikėtas derinys – konservuoti arba švieži abrikosai su šviežiais rozmarinais. Vis labiau populiarėjantis prieskonis – rūkyta paprika.

„Vienas netikėčiausių derinių tikriausiai būtų rūkytos paprikos milteliai, naudojami padažuose ar kremuose, kuriuose yra pieniško šokolado. Žinoma, kad ir koks prieskonis būtų – juo piktnaudžiauti negalima. Svarbiausia yra tinkamas skonių subalansavimas. Pavyzdžiui, jeigu valgote tortą, kuriame šokoladas derinamas su aitriaisiais pipirais, jie neturi užgožti šokolado skonio, tiesiog suteikti šiek tiek pikantiško aštrumo. Viskas turi būti tinkamai dozuota“, – teigia konditerijos ekspertas.

Anot jo, įvairūs prieskoniai naudojami ir kepant duoną. Pavyzdžiui, į duona su alyvuogėmis visada dedamas rozmarino arba Provanso žolelių mišinio, nes šie ingredientai papildo vienas kitą ir suteikia subtilų poskonį, Duona, kuri yra su saulėje džiovintais pomidorais gardinama bazilikais, o jie itin tinka su pomidorais.  

„Juoduoju auksu“ praminti pipirai

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pagal populiarumą Lietuvoje prieskonių sąrašo viršuje rikiuojasi juodieji pipirai. „Analizuodami duomenis matome, kad dažniausias pirkėjų pasirinkimas – juodieji pipirai, tačiau taip pat mėgstami lauro lapai ar vadinamasis persiladas. Dažnas mėgsta ir universalų priekonių mišinį, kuris tinka mėsos patiekalams, sriuboms, troškiniams pagardinti“, – sako V. Budrienė.

Lietuvių pamėgti juodieji pipirai buvo vadinami ir „juoduoju auksu“, nes jie ne tik sustiprina skonį, bet taip pat juodieji pipirai yra naudingi ir sveikatai. Maisto ruošimui šis prieskonis naudojamas jau daugiau nei 4 tūkstančius metų. Juodieji pipirai buvo dievinama prekė ir senovės Graikijoje bei Romoje, o dar didesnį populiarumą pasiekė viduramžiais – tai laikais pipirai kainavo daugiau nei sidabras.

Pipirai pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, padeda kovoti su infekcijomis, jie taip pat prisideda ir prie imuniteto stiprinimo, juose gausu skaidulų, vitamino C ir K. Juoduosius pipirus naudinga vartoti turint virškinamojo trakto problemų sergant širdies, sąnarių ligomis. Juodieji pipirai teigiamai veikia kvėpavimo takų sistemą netgi padeda pagreitinti medžiagų apykaitą.

Tinkamai laikomi prieskoniai – nesensta

Jeigu įsigytus prieskonius tinkamai laikysite, jie neturėtų prarasti savo savybių, nors laikui bėgant jos gali ir susilpnėti. Svarbiausia yra apsaugoti prieskonius nuo šviesos ir tiesioginių saulės spindulių. Šviesa gali susilpninti maltų prieskonių skonį, tad vertėtų juos laikyti tamsesnėje spintelėje. Taip pat svarbu, kad prieskoniai nesudrėktų, nes drėgmė gali iškreipti jų skonį. Todėl geriau juos laikyti stikliniuose, sandariai užsukamuose indeliuose.

Rekomenduojame
 
REIMA Vipellys Lemon Yellow 26-29
 
Camper Iman K400299 Grey 38
 
Crocs™ Crocs CHERRIES G0734300-MU
 
REIMA Vipellys Neon Pink 30-33
 
ALTERCORE Katie Black 40
 
UVA/UVB SPF30 Powder Me SPF Dry Sunscreen Biri mineralinė pudra nuo saulės 17.5g
2021 03 04   Gabriele Valaityte
  Įvairenybės
  • „Žalioji olimpiada“ vėl kviečia priimti aplinkosauginį iššūkį

  • „Avia Solutions Group“ reikalauja išsklaidyti abejones

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • Video įgarsinimas
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT