Virtuvė, receptai

Netikėti būdai keksiukų formelėms panaudoti: gaminkite pusryčius, užkandžius, šaldykite ledus

Eksperimentuoti virtuvėje galima pačiais įvairiausiais būdais, pradedant nuo netikėčiausių ingredientų derinimo tarpusavyje iki skirtingų virtuvės rakandų panaudojimo būdų. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad keksiukams skirtose formelėse galima kepti ne tik pyragaičius, bet ir kiaušinius ar blynus? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi maisto gaminimui skirti įrankiai sulaukia pirkėjų dėmesio.

Ir pusryčių patiekalams, ir užkandžiams

„Lietuviai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, todėl nenuostabu, kad dėmesį skiria ir įvairiausiems maistui gaminti skirtiems įrankiams. Norėdami, kad kokybiškų įrankių rastų kiekvienas – esame paruošę gausų jų asortimentą: nuo ketaus keptuvių, termosų iki keraminių kepsninių, kurios vasaros sezonu sulaukia itin daug susidomėjimo“, – teigia V. Budrienė.
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad sukantis virtuvėje eksperimentuoti galima ne tik su įvairiausiais maisto produktais ar prieskoniais, bet ir ne pagal paskirtį panaudojant įvairiausius virtuvės rakandus. Pavyzdžiui, keksiukų formelėse galima kepti ne tik šiuos saldėsius, bet ir ruošti pusryčių patiekalus, kepti sveikuoliškus sausainius, netgi gaminti ledus.

„Keksiukų formeles galima panaudoti pačiais įvairiausiais būdais: ruošiant ypatingus kiaušinius pusryčiams, gaminant traškius avižų dribsnių kąsnelius ir netgi orkaitėje kepant blynus arba pagaminti itin paprastai paruošiamų tešlos krepšelių, kuriuos vėliau galėsite panaudoti ruošiant įvairiausius užkandžius. Pavyzdžiui, į keksiukų formeles galite gražiai išdėlioti šaldytos tešlos arba lavašo gabalėlius, juos kelias minutes pakepti ir į vidų pridėti mėgstamos užtepėlės, mišrainės ar kitų priedų: kumpio, krevečių ar kitų ingredientų. O vietoje tešlos ar lavašo panaudoję tortilijas – galite pasigaminti nepaprasto skonio meksikietiškų krepšelių – į juos sudėti keptos, smulkintos mėsos pagardintos aitriais prieskoniais, sūrio, kukurūzų bei Chalapos pipirų“, – pataria V. Juodkazienė.

Ruošiant nepaprasto skonio pusryčių patiekalus keksiukų formeles panaudoti taip pat yra itin paprasta. Pasak V. Juodkazienės, keksiukų formelėse galite gaminti šoninės ir kiaušinių apkepėles. Tereikia į keksiukų formeles sudėti plonas šonines juosteles, į vidų įmušti kiaušinį ir iškepti. Jeigu mėgstate saldžius pusryčius – keksiukų formelėse galite išsikepti blynų.

„Dubenyje išplakite blynams skirtus ingredientus: 6 kiaušinius, puodelį miltų, puodelį pieno, pusės šaukštelio druskos, šaukštelį vanilinio cukraus ir ketvirtadalį puodelio tirpinto sviesto. Galiausiai viską supilkite į keksiukų formeles ir kepkite tol, kol gražiai paruduos“, – pataria V. Juodkazienė.

Naudokite žolelių šaldymui, gaminkite ledus

Vasara – įvairiausių prieskoninių žolelių metas, o norint jų atsargų pasiruošti žiemai, galima panaudoti ir keksiukų formeles. Mėgstamas žoleles tereikia smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu arba aliejumi ir įdėti šaldiklį. Šaldiklyje taip paruoštos žolelės kokybiškos išliks iki metų.

Taip pat keksiukų formeles galima panaudoti ir padažų bei sriubų šaldymui. Jeigu paruošėte per didelį kiekį sultinio, ar pagaminote per daug padažo – neišmeskite jų pertekliaus. Tiesiog supilkite į formelę, užšaldykite ir panaudokite ruošdami įvairiausius troškinius ar kitus mėgstamus patiekalus.

Dar vienas išradingas keksiukams skirtų formelių panaudojimo būdas – ledų gaminimas. Kaip teigia „Iki“ atstovė, naminius ledus pasigaminti labai paprasta. Tereikia sutrinti mėgstamas uogas, jeigu mėgstate – jas sumaišyti su graikišku jogurtu, įdėti šaukštelį medaus, klevų ar agavų sirupo, sudėti į keksiukams skirtas formeles ir užšaldyti.

Parašykite komentarą