Investicijos

„Mantinga“ įmonių grupės investicijos į plėtrą ir automatizaciją sudarys 22 mln.eur.

Duoną ir šaldytus užkandžius gaminanti „Mantinga“ įmonių grupė planuoja investuoti į gamybos plėtrą, gamybinių linijų automatizavimą, produktų kokybės gerinimą bei gamyklų teritorijų infrastruktūros tvarkymą. Projektai bus įgyvendinti 2021 metais.

Planuojamos investicijos pasiskirstys į du investicinius projektus – prancūziško batono linijos įsigijimui ir padažų bei įdarų cecho įrengimui. Be to, įmonė ketina sutvarkyti Marijampolėje esančių teritorijų aplinką ir transporto infrastruktūrą.

„Nors šie metai, kai pasaulį iš esmės pakeitė pandemija, visiems yra neeiliniai, noras plėstis ir investuoti niekur nedingo. Nuo pandemijos pradžios į situaciją žiūrėjome labai atsakingai, todėl priimti sprendimai davė gerų rezultatų bei pasitikėjimo. Banko finansavimas leidžia mums dar kartą įsitikinti, kad esame patikima tarptautinė verslo įmonė, kuri turi banko pasitikėjimą plėtrai. Pernai mūsų grupės įmonių konsoliduoti pardavimai augo daugiau kaip 18 proc. ir siekė 98 mln. eur, tad matome išaugusį poreikį ir norime užtikrintai jį patenkinti tuo pačiu atsižvelgdami į verslo augimo tvarumą.“, – sako UAB „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas.

„Aplinkosaugos klausimai jau ne vienerius metus formuoja pasaulio lyderių politinę dienotvarkę, tad tvari veikla ateityje taps dar aktualesnė ir svarbesnė įmonių konkurencingumui. Vertiname ilgalaikį bendradarbiavimą su „Mantinga“ įmonių grupe ir nuoseklius jos žingsnius efektyvinant savo gamybos procesus bei gerinant jų kokybę. Nuoširdžiai džiaugiamės būdami įmonės finansiniu partneriu ir taip turėdami galimybę padėti įmonei įgyvendinti ne tik ambicingus verslo plėtros planus, bet ir siekti dar tvaresnio, aplinkai draugiškesnio gamybos proceso. Tikime, kad tokios investicijos yra puikus tvaraus verslo plėtros pavyzdys šalyje“, – sako Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak M. Agento, įsirengusi padažų ir įdarų cechą „Mantinga“ galės savo veiklą vykdyti tvariau – ne tik mažins sunaudojamą energiją, bet ir stengsis sudaryti mažiau atliekų. Šiuo metu, pirkdama įvairius įdarus, bendrovė juos gauna mažuose plastikinės talpos induose. Didindami gaminamų įdarų kiekius, įmonė ketina juos laikyti daugkartinėse 0,5–1 tonos talpose.

„Naujoji prancūziško batono linija leis 35 procentais padidinti gamybos našumą. Be to, padidins produkto pridėtinę vertę ir gerins gaminių kokybę bei tokias gaminio savybes, kaip smulkesnė gaminio struktūra, išgrynintos skoninės savybės, skirtingas apkepimo laipsnis. Taip pat investuosime į gamybinės linijos automatizavimą, kuris padės išvengti produkto transportavimo iš vieno technologinio proceso į kitą, taupys energijos resursus – gamtinių dujų sunaudojimas 1 kg produkcijos iškepti sumažės 19 proc.“, – tikina „Mantinga“ vadovas.

M. Agentas įsitikinęs, jog šis atsakingas sprendimas padės įmonei dirbti efektyviau ir tvariau, leis tapti konkurencingesniais prancūziškų batonų gamintojais tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. „Vykdydami plėtrą galvojame apie tvarumą, aplinkosauginius procesus ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimą, nes esame didžiausias regione socialiai atsakingas darbdavys“, – teigia M. Agentas.

Apie įmonę:

UAB „Mantinga“ – tai nuo 1998 metų veikianti tai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių kompanija, puikiai išmananti gamybos technologijas, nuolatos kurianti naujus produktus ir lanksčiai prisitaikanti prie vartotojo poreikių atitinkant aukščiausius maisto saugos, kokybės, aplinkos apsaugos reikalavimus.

Rekomenduojame
 
EMU Australia Magical Unicorn Walker Pale Pink 18M+
 
ALTERCORE 552 Black 37
 
Laundry Soap Méga Propre Audinių skalbiklis, 1000ml
 
REIMA Kuhmoinen Pale Rose 86
 
REIMA Tukeva Black 39

Parašykite komentarą