• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Prof. L. Mažylio inicijuotas kreipimasis į Europos Komisiją dėl sekoskaitos vykdymo sulaukė palaikymo Europos Parlamente
  • Verslo centras „135“ įvertintas „BREEAM In-Use-Excellence“ sertifikatu
  • Pasidaryk pats: kaip pasigaminti stilingą šviestuvą namuose

RSS Horoskopai

  • Maxima nuolaidos: geriausi pasiūlymai kiekvienam
  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?

RSS IT naujienos

  • Vidutinė klasė meta iššūkį flagmanams: „Samsung Galaxy A“ serijos apžvalga
  • Spartesnis atsigavimas po pandemijos: kaip visuomenė gali prisidėti?
  • Nacionalinis saugumas ir skaidri konkurencija. Ar įmanoma rasti balansą?

Maisto ekspertė pataria, kaip pasigaminti sveikesnę uogienę

Maisto ekspertė pataria, kaip pasigaminti sveikesnę uogienę

Kaip manote, ar galima pagaminti uogienę be cukraus? Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad ne tik galima, bet ir rekomenduotina. Pakeitę cukrų kitais natūraliais priedais ne tik mėgausitės sveikesne, bet ir skanesne bei kvapnesne uogiene. Ką į puodą dėti vietoje cukraus ir kokias uogas pasirinkti – patarimais dalijasi maisto ekspertė.

Atidžiai atrinkite uogas

Norėdami paruošti gardžią ir maistingą uogienę, pirmiausia atrinkite uogas, nepraradusias savo naudingųjų savybių. Pasak V. Juodkazienės, jos turėtų būti gerai sunokusios, šiek tiek tamsesnės spalvos, tačiau dar nepradėjusios gesti.

„Gerai prinokusios uogos savyje turi ypatingo angliavandenio – pektino, veikiančio kaip natūralus tirštiklis. Ši medžiaga leidžia pagaminti džemo konsistenciją primenančią uogienę. Daug pektinų turi juodieji ir raudonieji serbentai, slyvos, agrastai ir avietės“, – vardija maisto ekspertė.

Rinkitės natūralius saldiklius

Daugeliui įprasta uogienes virti su cukrumi, tačiau norint gaminti sveikiau, maisto ekspertė pataria naudoti natūralius saldiklius.

„Nors uogos turi daug vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų, dažnai šiomis savybėmis trukdo mėgautis didelis cukraus kiekis. Vietoje jo ruošdami uogienę verčiau rinkitės natūralius saldiklius – medų ar datules. Šios medžiagos ne tik suteiks nemažai saldumo, tačiau praturtins uogienę išskirtiniais skoniais ir kvapais“, – patarimais dalijasi V. Juodkazienė.

Gamindami be cukraus, kuris ne tik suteikia saldumą, bet ir veikia kaip konservantas, atidžiai išvalykite tarą. Maisto ekspertė pabrėžia, kad natūraliai saldžiai uogienei būtina užtikrinti itin švarius ir sandarius indus, antraip uogienė greitai ims gesti.

Nelaikykite per ilgai

Pagaminę uogienę verčiau nieko nelaukę dėkite ją į šaldytuvą, neškite į rūsį ar kitą vėsią patalpą. Tačiau nepamirškite, kad net ir idealiausiomis sąlygomis laikoma uogienė galios ribotą laiką.

„Nors plika akimi nematoma, tačiau uogienės viduje vyksta įvairūs procesai. Per ilgai laikoma uogienė pradeda sluoksniuotis, cukrus ima kristalizuotis, o svarbiausia – žūsta uogose esantys vitaminai. Be to, pamažu keičiasi uogienės skonis ir malonus aromatas. Verčiau pasiruoškite tiek uogienių, kiek galite įveikti, o kitąmet išsivirkite dar“, – patarimais dalijasi V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė rekomenduoja pagamintą uogienę suvalgyti per 10 mėnesių.

Vyšnių uogienė be cukraus

Jums reikės:

• 1 kg vyšnių
• 1 l medaus
• 250 ml vandens

Paruošimas:

Išimkite vyšnių kauliukus. Į puodą sudėkite medų ir užpilkite jį vandeniu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir maišykite, kol medus ištirps. Medui ištirpus, sudėkite vyšnias. Virkite, kol jos ims kilti į paviršių. Gautą uogienę išpilstykite į sandarius indus ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve arba šaltoje patalpoje.

Slyvų uogienė su datulėmis

Jums reikės:

• 1,5 kg mėlynųjų slyvų
• 300 g datulių
• 100 ml vandens
• 1 a. š. cinamono

Paruošimas:

Išimkite slyvų kauliukus ir smulkiai supjaustykite. Datules taip pat smulkiai supjaustykite ir viską sudėkite į puodą. Ant jų supilkite vandenį, pagardinkite cinamonu, uždenkite puodą ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 30 minučių. Tuomet puodą atidenkite ir virkite dar apie valandą, kol džemas gerai sutirštės. Nuolat švelniai pamaišykite. Gautą džemą supilkite į sandarius indus ir palikite atvėsti.

Rekomenduojame
 
REIMA Vipellys Lemon Yellow 26-29
 
Camper Iman K400299 Grey 38
 
Crocs™ Crocs CHERRIES G0734300-MU
 
REIMA Vipellys Neon Pink 30-33
 
ALTERCORE Katie Black 40
 
UVA/UVB SPF30 Powder Me SPF Dry Sunscreen Biri mineralinė pudra nuo saulės 17.5g
2020 08 25   Laura Pranaityte | Publicum
  Laisvalaikis
  • Lietuvos profesinės sąjungos "Sandrauga" atstovai aptars Stakliškių gaisrininkų padėtį su Prienų rajono meru

  • Marselyje pirmą kartą pristatomas jungtinis Baltijos šalių meno projektas

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • Video įgarsinimas
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT