Kūčiukai yra neabejotina Kūčių stalo pažiba, tad pasirūpinti, kad jie būtų patys skaniausi – atsakinga užduotis. Jai pirkėjai jau intensyviai ruošiasi, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kūčiukai pradedami pirkti dar lapkritį, pirkėjai iš anksto bando įvairias jų rūšis. O įsigytus tuomet galima panaudoti ir netradiciškai – lengvai paruošiamiems ir nebrangiems desertams. Išsiilgti kūčiukai graibstomi dar rudenį – jau nupirkta 10 tonų „Žiemos šventėms lietuviai pradeda ruoštis gerokai iš anksto, tą rodo dar lapkritį stipriai išaugusi kalėdinių prekių paklausa. Palengva rūpinantis šventėmis yra paprasčiau suplanuoti savo išlaidas ir sutaupyti pasinaudojant įvairiais pasiūlymais. Be to, galima ir neskubant „pasirepetuoti“ šventinius valgius – išsirinkti skaniausią silkę, išbandyti kelis sausainių receptus…
Kepkime kartu su vaikais: paprastas, greitas ir visų širdis užkariausiantis kalėdinės eglutės su riešutų kremu receptas
Jei kepiniai Kalėdoms atrodo per sudėtingi, reikalaujantys daug laiko ir įgūdžių, šis receptas kaip tik jums – smagus ir nesudėtingas darbas įveikiamas net mažiesiems padėjėjams. Tokia eglutė sukurs dar daugiau šventinės nuotaikos namuose ir papuoš jūsų stalą. Vietoje cukraus čia naudojamas kakava pagardintas palankesnis sveikatai riešutų kremas, tad mažiesiems smaližiams jį skanauti bus naudingiau. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad nedidelis kiekis natūralaus riešutų kremo, užtepto ant vaisių skiltelių, būtų puikus užkandis visai šeimai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad riešutų kremo galiojimo laikas ilgas, tad norint sutaupyti, galima iš anksto paieškoti akcijų ir nusipirkti ne vieną jo indelį. Vartokime kuo…
Įdarytas vaivorykštinis upėtakis, kurio dar neragavote: kaip įdaryti, kad šis taptų Kalėdų legenda?
Švenčių metu ant stalo norime patiekti nekasdienius valgius ir taip nustebinti ne tik artimuosius, bet ir apsilankiusius svečius. Dėl savo išskirtinių skonio savybių ir paruošimo subtilybių tam labiausiai tinka žuvies patiekalai. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, žuvyje yra reikiamų naudingųjų medžiagų, kurios net ir pasninko ar švenčių metu padės maitintis sveikatai palankiai ir suteiks organizmui reikiamos energijos. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad švenčių proga puikiai tiks orkaitėje kepti vaivorykštiniai upėtakiai, papuošiantys šeimos šventinį stalą. Juos nesunku paruošti ir įdaryti mėgstamais ingredientais, nustebinsiančiais dar neragautu skoniu. Iki gruodžio 4 d. vaivorykštinių upėtakių filė „Rimi“ parduotuvėse taikoma -41 proc. nuolaida, tad dabar puiki proga jų užsišaldyti…
Nepalikite citrusinių vaisių džiūti šaldytuve: štai, kaip galite jais papuošti namus Kalėdoms
Nenumaldomai artėjantis šventinis sezonas vis ūmiau ragina susimąstyti apie tai, kaip dekoruosime savo namų aplinką. Dažnai šiuo laikotarpiu susiduriama su problema, kai metai iš metų naudotos dekoracijos jau atsibodusios, o skirti finansų naujoms – nesinori. Tad tokiu atveju praverčia rankų darbo papuošimai. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad vienas iš ekologiškų ir patrauklių būdų papuošti namus per Kalėdas – tai sukurti citrusinių vaisių girliandą. Ekspertės nuomone, panaudojus turimus apelsinus, laimus, greipfrutus ar citrinas girliandos gamybai ne tik prisidėsime prie tvaresnio šventimo, bet ir sukursime jaukią bei aromatingą kalėdinę namų atmosferą. O papuošimams ar kepiniams įvairių rūšių citrusus su nuolaida iki 60 proc., perkant su lojalumo kortele,…
Ne visas cinamonas – tikras: kaip apsiperkant artėjančioms šventėms atskirti kokybiškus prieskonius?
Nuo seno žmonių mitybos racione gausu skirtingų prieskonių. Nors įprasta manyti, kad jie patiekalams suteikia papildomų skonių ir aromatų, tačiau sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria nepamiršti ir prieskonių naudų sveikatai. Štai šaltuoju metų laikotarpiu ypač mėgstamas cinamonas pasižymi antivirusiniu, antibakteriniu bei antiuždegiminiu poveikiu. Idėjų, kaip virtuvėje panaudoti šį prieskonį – tūkstančiai, tačiau „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kada geriau naudoti nesmulkintą, o kada maltą cinamoną ir pataria, kaip išsirinkti išties kokybišką prieskonį. Ieškantiems naujų skonių, bet nemėgstantiems virtuvėje praleisti ilgai – greitiems pusryčiams verta išbandyti per naktį brinkintų avižų košę, paskanintą cinamonu. Cinamone gausu eterinių aliejų Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos…
Elegantiškas bulvių apkepas su traškia plutele išsyk pelnys šefo titulą, o kainuos vos kelis eurus
Jei vasarą bulves grilinome prie mėgstamų mėsos patiekalų ar gardžiavomės jomis su šaltibarščiais, tai dabar atėjo bulvinių blynų ir bulvių apkepų metas. Šios daržovės – tikros rudens karalienės: universalios, pigios, mėgstamos ir didelių, ir mažų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad turbūt nerasime tiek kaltintos lietuvių pamėgtos daržovės. Dažniausiai joms kliūna už angliavandenių ir krakmolo gausą, bet dažnai nutylimos naudingosios bulvių savybės: jose randama daug vitaminų ir mineralų. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad bulvės kasmet išlieka vienos populiariausių daržovių, o pirkėjai itin vertina lietuviškas – rudenį jos pigiausios, tad pravartu nusipirkti daugiau. Tukina ne su saiku valgomos bulvės, o jų…
Troškinys – sotu ir pigu, tačiau pasitikrinkite: 5 klaidos, kurių nedaryti jį ruošiant
Troškinys – vienas skaniausių patiekalų šaltomis dienomis. Turint patikimą receptą ar žinant kelias taisykles, jį galima paruošti iš visai nebrangių ir paprastų ingredientų. Su vienu puodu visą šeimą galima pamaitinti net kelias dienas, o jeigu vadovausitės prekybos tinklo „Iki“ specialistų patarimais, mėsa tiesiog tirps burnoje. Svarbu tik nepadaryti kelių klaidų, dėl kurių troškinys gali prarasti savo skonį ir sodrumą. Prastai pasirenkate mėsą. Troškiniai yra populiarūs kone viso pasaulio virtuvėse, nes, gera žinia – jiems puikiai tinka nebrangi mėsa. „Renkantis mėsą žiūrėkite ne į liesesnes, brangesnes jos dalis, o į tvirtesnius ir pigesnius gabalus. Ilgai ir lėtai besitroškinanti liesa mėsa, pavyzdžiui, nugarinė, vištienos krūtinėlė, gali tapti kietoka ir sunkiau kramtoma. Tuo…
Valgant sveikatai palankiai galima ir sutaupyti: kokybiški „Rimi“ privačios linijos produktai už žemesnę kainą
Vis dažniau pirkėjai parduotuvėse atkreipia dėmesį ne tik į maisto produkto kainą, bet ir jo sudėtį. Ieškoma ekologiškų prekių, neturinčių savyje genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), pridėtinio cukraus ar sveikatai kenksmingų priedų. Tiesa, sveikatai palankūs produktai dažnai būna brangesni, tad norintiems sutaupyti „Rimi“ siūlo išeitį – privačios etiketės ženklais „Rimi Smart“, „Rimi“ „Rimi Greatlife“ , „I love eco“ pažymėtus gaminius, kurie yra pigesni, tačiau kokybe nenusileidžia žinomų prekės ženklų produktams. Aukštesnė kokybė už žemą kainą Daugiau nei 11 privačios etiketės prekės ženklų laukia pirkėjų „Rimi“ parduotuvėse. Skirtingos pakuotės atspindi ne tik atskiras prekių kategorijas ar kainas, bet ir jų išskirtinę kokybę. Visai neseniai parduotuvės lentynas papildė „Rimi Smart“ produktai, kurie pasižymi…
Taupykite nervus, pinigus ir laiką: 10 patarimų, kurie padės šventes pasitikti ramiai
Savaitės iki Kalėdų tirpte tirpsta, o šventes norisi sutikti be nuolatinio nerimo ir įtampos, jog kažko nespėjame. Todėl jau dabar svarbu suplanuoti savo veiklas: kur ir kokias dovanas pirksime artimiesiems, kokį meniu numatysime šventinėms vakarienėms ir pietums. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva sako, kad nors nė viena šventė neapsieina be jaudulio, iš anksto jai pasiruošę taip neištuštinsite piniginės, švenčių stalui įsigysite sveikatai palankesnių ir gardesnių patiekalų, o asmeniškesnės dovanos labiau pradžiugins artimuosius. Ruošdamiesi iš anksto dovanas spėsite padaryti patys Padidėjusios išlaidos skatina ieškoti kūrybiškų būdų sutaupyti. Tai itin aktualu artėjant Kalėdų laikotarpiui, kai norisi artimus žmones nustebinti dovanomis. Nesvarbu, ar esate patyręs mėgėjas konditeris, ar tiesiog ieškote…
Floristas pataria, kaip šventėms išsirinkti gražiausią puansetiją: nustebins ne tik spalva, bet ir lapų forma
Prasidėjus žiemos švenčių sezonui, vienas ryškus ir kultinis žiedas užima centrinę vietą namuose ir šventinėse dekoracijose – tai, be abejonės, puansetija. Dėl savo turtingos kultūrinės istorijos, ryškių raudonų ir žalių atspalvių bei išskirtinių žvaigždės formos lapų puansetija tapusi kalėdinės nuotaikos sinonimu. Pasak žinomo floristo Antano Mažono, puansetijų tipų ir veislių yra daug, tad kiekvienas gali rasti žiedą pagal savo skonį bei priderinti prie namų interjero. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos teigimu, šios gėlės padeda sukurti įspūdingą šventinį namų interjerą, tad tiek svetainė, tiek miegamasis atrodys puikiai, papuošti ryškiaspalviais puansetijų žiedais. Raudonžiedė puansetija – ne vienintelė šių gėlių rūšis Floristas Antanas Mažonas pasakoja, kad puansetijų tipų ir…