Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per kelias minutes pačių pasigaminta duonele ir sveiku padažu. Nors lietuviai nuo seno puoselėja kepimo ant žarijų tradicijas, šioje srityje tampa vis išradingesni ir norėdami paįvairinti stalą ieško naujų receptų, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Šiemet orai nėra patys dėkingiausi grilinimui, tad vos pasirodo saulė – lietuvių kepsninės rūkte rūksta. Ant grilio dažnai ruošiami įvairiausi…
Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde
Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per kelias minutes pačių pasigaminta duonele ir sveiku padažu. Nors lietuviai nuo seno puoselėja kepimo ant žarijų tradicijas, šioje srityje tampa vis išradingesni ir norėdami paįvairinti stalą ieško naujų receptų, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Šiemet orai nėra patys dėkingiausi grilinimui, tad vos pasirodo saulė – lietuvių kepsninės rūkte rūksta. Ant grilio dažnai ruošiami įvairiausi…
Garnyras, kuris bus suvalgytas greičiau nei šašlykai ar mėsainis: pačios skaniausios traškios kopūstų salotos
Traškios, gaivios kopūstų salotos „coleslaw“, lietuvių meiliai vadinamos ir „koleslovu“ – tiesiog nepralenkiamas garnyras prie grilio patiekalų. Paprastą kopūstą galima paversti tokiu skanėstu, kad teks ruošti visą kalną jo – bemat dings nuo stalo. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad kopūstai lietuviams yra išties artima daržovė – todėl jie nuolat mėgaujasi ne tik tradiciniais patiekalais, bet ir ieško naujų receptų. „Nors šiandien įvairiausių daržovių, salotų ir žalumynų pasirinkimas yra be galo platus, kopūstai išlaiko tvirtas pozicijas tarp mėgstamiausių lietuvių daržo gėrybių. Jie nepamainomi sriubose, troškiniuose, salotose ir, žinoma, balandėliuose. Ši meilė kopūstams akivaizdi visur – ir jau pagamintos kopūstų salotos yra vienos populiariausiųjų. Tačiau pastebime, kad pastaruoju…
Daržas nebūtinas – naudingi patarimai, kad pomidorų užsiaugintumėte net ir bute
Daržininkystė – vėl madinga. Namuose užsiauginti sultingų pomidorų, traškių agurkų ar spalvingų paprikų trokšta ir tie, kurie neturi noro patys daiginti sėklų ar gyvena bute be savo sklypo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kad žmonės nori sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, išduoda stulbinantis vienos augalų kategorijos populiarumo augimas. Ūgtelėję daigai – ant populiarumo bangos „Pasaulinė „užsiaugink pats“ mada sparčiai ateina ir į Lietuvą. Jau kelerius metus labai ryškiai matome – vis daugiau lietuvių atsigręžia į sodininkystę ir daržininkystę. Sėklos kasmet sulaukia daug pirkėjų dėmesio, tačiau augimas ypač didelis kalbant apie daržovių sodinukus. Žmonės mielai perka nebrangiai kainuojančius jau paaugintus daigus – šiemet jų pardavėme net…
Joninėms pradėkite ruoštis jau dabar ir traškučiais apsirūpinkite pigiau – „Iki“ paskelbė pirmą tokią nuolaidų fiestą
Sparčiai artėjančias Jonines daugelis planuoja nuotaikingai atšvęsti su draugais, o koks gi vakarėlis apsieina be traškių užkandžių? „Iki“ tarsi perskaitė pirkėjų mintis ir pirmą kartą suruošė „Traškučių fiestą“. Joje kiekvienas ras savo mėgstamą skonį ir galės stipriai sutaupyti, mat nuolaidos įvairiausiems traškučiams siekia net iki 50 proc. Besiruošiant vasarai svarbu nepamiršti ir dar vieno būtino atributo – saulės kremo, kuris šį savaitgalį „Iki“ irgi 50 proc. pigesnis. Didelę gerų pasiūlymų įvairovę apžiūrėkite čia: www.iki.lt/leidiniai. „Iki“ pastebi – Joninės be traškučių? Neįmanoma! Vasarą, kai daugiau judame, sportuojame ar tiesiog mėgaujamės gražiu oru, nedidelis traškus užkandis – tai ne nuodėmė, o užtarnautas malonumas. O su „Iki“ akcijomis net sąžinė negrauš. Tinklas garsėja…
Jau pasirodė šviežios lietuviškos bulvės – derliaus pradžią atšvęskite su nostalgišku, bet atnaujintu receptu
Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai pirmųjų šiųmečių šviežių lietuviškų bulvių gali įsigyti nuo trečiadienio. Sezonas kiek vėlavo, tačiau kainai tai įtakos neturėjo. „Šviežios vietoje užaugintos bulvės – pirkėjų be galo mėgstamos, jų derliaus visuomet laukiama su dideliu nekantrumu. Dėl to stengiamės, kad vos pasirodžius pirmosioms, jos nedelsiant pasiektų parduotuves. Gamtinės sąlygos tokius planus kiekvienais metais pakoreguoja – šiemet dėl vėsesnių orų gegužę lietuviškos bulvės pradėtos kasti savaite vėliau nei pernai, tačiau jos jau iškeliavo į 2 ir 3 širdelių formato parduotuvių lentynas“, – sako G. Kitovė. Pirmosios lietuviškos bulvės atkeliauja…
Mėsa mėsai nelygi: „Iki“ parduotuvėse – jokios karvienos ir net jautiena – ypatinga
Kas gali būti geriau už naminį sultingą mėsainį, spalvingus takus su grilinta jautiena, gurmanišką tartarą ar klasikinį, tiesiog nepralenkiamą didkepsnį? Ne visada gaminant namuose pavyksta prilygti restorane ar svetur ragautiems patiekalams, tačiau „Iki“ mėsos technologas Vitold Fedaravičius ragina neskubėti nusivilti – galbūt tiesiog padarėte klaidą su mėsa. Derėtų rinktis didžiausio šviežumo lietuvišką, aukštos kokybės jautieną, kurios kasdien rasite „Iki“ parduotuvėse. Visa jautiena „Iki“ – tik lietuviška „Iki“ stiprybė rinkoje – šviežių produktų asortimentas. Siekiant užtikrinti maksimalų mėsos šviežumą, kontrolę ir kokybę, „Iki“ nusprendęs ją tiekti iš Lietuvos gamintojų. Todėl lietuviška mėsa sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. Kalbant apie jautieną, ji absoliučiai visa – tiek sveriamose, tiek…
Neįprasta forma slepia ir kitokį skonį – išpopuliarėję plokštieji persikai tiks ir į desertus, ir į salotas
Saldūs, kvapnūs ir sultingi persikai yra vieni skaniausių vasaros sezono vaisių. Šalia tradicinių, vis dažniau lietuvių akį patraukia ir plokštieji, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jie ypač pamėgti vaikų, mat nuo įprastų persikų skiriasi ne tik išvaizda, bet ir skoniu. „Pirkėjai šiltąjį sezoną gausiai renkasi kaulavaisius ir be galo mėgsta persikus. Jie pasižymi gera kaina, o yra labai universalūs – yra ir skanus, sultingas užkandis, ir gardus priedas salotose, košėse, desertuose. Vis daugiau žmonių atranda, kad persikai puikiai tinka ir griliui – pakepti ant grotelių virsta greitu ir sveiku desertu, tikru vasaros hitu“, – sako G. Kitovė. Vilioja ir išvaizda, ir saldumu Pasak tinklo atstovės, jau kelerius…
Nereikės nei cukraus, nei virti aliejuje – sveikos, pigios ir greitos spurgytės iš bananų
Spurgos – visuotinai dievinamas desertas, netgi turintis savo dieną. Pirmąjį birželio penktadienį pasaulyje minima spurgų diena, kuomet nepasimėgauti šiuo skanėstu būtų nuodėmė. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad spurgomis gardžiuotis galima ir be didelių išlaidų, ir be sąžinės graužaties – pavyzdžiui, pasigaminti jų iš pigių bananų ir iškepti orkaitėje. Ar lietuviai – spurgų tauta? Iš Prancūzijos į Lietuvą prieš porą dešimtmečių gyventi persikėlęs tinklo konditeris pastebi – lietuviai gerokai didesni smaližiai nei desertais garsėjantys prancūzai. Tad nenuostabu, kad ir spurgos dažnai atsiduria pirkinių krepšeliuose, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. „Lietuviai išties mėgsta įvairovę konditerijos skyriuje. Tarp bandelių populiariausi yra kruasanai, tačiau dažnas nepraeina ir pro spurgas. Populiaru purios, drėgnos…
Genialūs „Iki“ pasiūlymai savaitgalio meniu: tiesiog tobulos česnakinės bulvytės ir skaniausi marinatai vištienai
Skanu, greita ir visai nebrangu – toks meniu laukia šį savaitgalį. Bus galima daugiau laiko skirti savo pomėgiams ir tiesiog pasimėgauti prasidėjusia vasara. Tereikės prieš tai apsilankyti „Iki“ parduotuvėje, kur naudingų akcijų gausa palengvins galvosūkį – ką gi šįkart skaniai čirškinti ant žarijų? Atsakymus pasufleruos genialūs savaitgalio pasiūlymai – šviežioms naujo derliaus bulvėms, visų mėgstamai lašišai ir minkštučiams marinuotiems vištienos gaminiams bei šašlykams. „Jau didžioji dalis gyventojų patys įsitikinę – būti lojaliu „Iki“ klientu paprasčiausiai apsimoka. Su „Iki“ programėle ar lojalumo kortele kiekvieną savaitę galima naudotis nuolaidomis tūkstančiams prekių, o savaitgaliais naudingų pasiūlymų tik dar daugiau, akcijos skelbiamos ištisoms prekių kategorijoms. Gausus tiek šviežio, tiek paruošto maisto asortimentas neabejotinai yra…