Nors dangaus spalva ir nedžiugina, tačiau tą galima bent šiek tiek kompensuoti su ryškių spalvų gama lėkštėje. Geltoni persikai, įvairiaspalviai pomidorai, mėlynos šilauogės ir žinoma, visos vasaros karalius – sultingas, nebrangus bei ryškus arbūzas. Kad ir koks oras – arbūzai neatsiejami nuo vasaros, todėl šiuo metų laiku nesitraukia iš kasdienio pirkinių sąrašo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Kalbant apie maistą, lietuviai išties smalsūs – mėgsta egzotiškas gėrybes, ieško naujų skonių ir eksperimentuoja. Tiesa, nors pirkinių krepšelis ir įvairėja, kai kurie produktai yra tiesiog nepajudinami. Arbūzas vasarą – vienas jų. Jų galima įsigyti ir žiemą, tačiau neabejotinai daugeliui tai yra sezoninis skanėstas – vasarą arbūzų nuperkama net keliolika…
3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai
Garuojantis balandėlių puodas dar vaikystėje prišaukdavo namo iš kiemo, traškios kopūstų salotos paprastai pirmos dingsta nuo stalo, o raugintų kopūstų stiklainį rasime kone kiekvienuose namuose. Kopūstą valgome karta iš kartos, todėl nieko keisto, kad ši pigi daržovė yra viena perkamiausių, ypač pasirodžius šviežiam lietuviškam derliui, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kopūsto privalumas – ne tik kaina, bet ir universalumas. Su minimaliomis išlaidomis ir pastangomis lengva gauti efektingą rezultatą. „Lietuviai yra uolūs daržininkai, tačiau kopūstas – ne pati lengviausiai namuose užauginama daržovė. Todėl daugelis nenori apsisunkinti ir šviežio lietuviško kopūstų derliaus ieško parduotuvėse. Juolab, kad tai neapsunkina ir kišenės – kopūsto kilogramas per akcijas nekainuoja nė euro. Tokį…
Prekės nuo A iki Z – „Iki“ savaitgalio akcijose: nuo šašlykų iki kosmetikos, viskas vienoje parduotuvėje
Net nepastebėjome, o vasara jau beveik įpusėjo. Tad norisi kuo daugiau laiko skirti poilsiui, įspūdžiams, artimiems žmonėms, o ne akcijų medžioklei ir lakstymui po visą miestą su pirkinių sąrašu. Visai nebūtina tam gaišti laiko – „Iki“ jau nuo ketvirtadienio pradėjo galioti didžiosios savaitgalio nuolaidos su puikiais pasiūlymais net 8-ioms ištisoms prekių kategorijoms. Lojalūs „Iki“ pirkėjai gali labai paprastai vienoje vietoje sutaupydami laiko ir pinigų pripildyti ir grilį, ir spinteles, ir šaldiklius. „Kasdien siekiame, kad gyventojai galėtų mėgautis plačiu šviežių ir kokybiškų produktų už geriausią kainą pasirinkimu, kurį galima rasti parduotuvėse arčiau namų. Siūlome ne tik dideles nuolaidas, leidžiančias daug sutaupyti, bet ir patogumą – turime šimtus parduotuvių visoje Lietuvoje, tad…
Duris vėl atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė šalia Vilniaus
Pernai atnaujinęs rekordinį skaičių parduotuvių, prekybos tinklas „Iki“ tęsia renovacijas. Ketvirtadienį, liepos 10 dieną, po atnaujinimo pirkėjų vėl laukia „Iki“ parduotuvė Nemėžyje, Vilniaus rajone, adresu V. Sirokomlės g. 17. Kad ji būtų dar patogesnė klientams, tinklas investavo daugiau nei 1 mln. eurų. Pirkėjus atsinaujinusioje parduotuvėje Nemėžio kaime jau pasitinka patogesnis išplanavimas, specialios tik šioje parduotuvėje galiojančios nuolaidos ir kruopščiai atrinktas asortimentas, kad apsipirkti Vilniaus rajone būtų dar paprasčiau. „Nuolat rūpinamės, kad pirkėjai apsipirkti galėtų kuo patogiau, todėl intensyviai tęsiame „Iki“ parduotuvių plėtrą ir rekonstrukcijas. Parduotuvė jau yra pamėgta lankytojų, tad investavome į jos atnaujinimą, kad vietos gyventojų prie pat namų lauktų naujas, patogesnis kategorijų išdėstymas, kokybiškų prekių įvairovė, gausybė naudingų…
Įdomioji atostogų matematika: atskleidė, ką pajūryje žmonės perka gerokai dažniau ir gausiau
Kad ir kokie orai bebūtų, vasara ir lietuviškas pajūris – neatsiejami. Lygiai kaip ir noras atostogas leisti su kuo mažiau rūpesčių bei nesijaudinti dėl pernelyg didelių išlaidų. Kurortuose kasdien valgyti kavinėse gali leisti sau ne visi, tad ieškoma būdų sutaupyti – prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad kai kurių prekių Lietuvos pajūryje nuperkama net kelis kartus daugiau nei likusioje Lietuvoje. „Vasara pajūrio parduotuvėse išties būna kitokia – žmonės ieško patogumo, nori daugiau ne tik laiko, bet ir pinigų skirti pramogoms, atsipalaidavimui, tad ieško, kaip palengvinti savo kasdienybę. Nors kasdienių produktų reikia visur, pirkinių krepšelis Palangoje, Klaipėdoje, Šventojoje ir Nidoje skiriasi nuo to, ką žmonės perka kitur Lietuvoje.…
Šviežumas, kokybė ir įvairios nuolaidos – kaip „Iki“ pelnė žuvies gerbėjų simpatijas visoje Lietuvoje
Sultinga lašiša, gardžiai paruoštos krevetės ar ant grotelių pačirškinta šamo filė vis dažniau puikuojasi ant lietuvių stalų. Valgyti daugiau tokių produktų – vienas paprasčiausių būdų maitintis sveikiau be drastiškų mitybos pokyčių ir neapsunkinant kišenės. Todėl „Iki“ net kelis kartus per savaitę ledo vitrinas pildo gausiu šviežutėlės žuvies, jūros gėrybių asortimentu už geras kainas. O tarp pirkėjų jau įsigali ir posakis „trečiadienis – žuvadienis“, mat didžiausias papildymas į „Iki“ parduotuves atkeliauja būtent tądien. Lietuviams ir „Iki“ tinklui prioritetas – šviežumas Lietuva toli gražu nėra ta šalis, kuri suvalgo daugiausiai žuvies ir jūros gėrybių, tačiau naujausia Eurobarometro apklausa apie žuvį parodė – tikrai garsėjame aukšta kartele kokybei. Paklausti, kurie aspektai yra svarbiausi…
Pats metas prisiminti, kad iš šviežių bulvių gaminame kitaip: blynai bus traškesni, o miltų net neprireiks
Kaip ir daugumą šakniavaisių daržovių, bulves dažnai įsivaizduojame kaip neturinčias sezono – juk jų yra visada. Visgi, šviežias naujo lietuviško derliaus bulvytes galima apibūdinti kaip visiškai kitą valgymo patirtį, lyginant su pernykštėmis. Bulvės lietuviams – daržovė numeris vienas, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Todėl gyventojai nieko nelaukia ir iš jų ruošia ir naujus, ir tradicinius patiekalus, tokius kaip bulviniai blynai. Tik pripažinkime, kartais gali nuvilti pastarųjų rezultatas – tačiau tam yra gudrybė. „Bulvės – pigios, lengvai prieinamos, maistingos ir puikiai tinka kaip daugelio patiekalų pagrindas. Jos nebūtinai turi būti tik priedas prie mėsos, jas galima sėkmingai laikyti pagrindiniu patiekalo elementu. Dėl tokio universalumo jų populiarumas neslūgsta ištisus…
Pabodo tradiciškai? Kiaulienos nugarinę paruoškite korėjietiškai – atkartokite fenomeną namuose
Oras geram maistui nebaisus – grilio patiekalais galima mėgautis ar saulei šviečiant, ar lyjant. Juolab, kad vasara – tinkamiausias metas grilyje atkartoti tai, ką matėte televizoriaus ekrane ar ragavote per atostogas svetur. Azijietiška virtuvė Lietuvoje turi didelį gerbėjų ratą, tačiau legendiniai korėjiečių barbekiu patiekalai gali šiek tiek gąsdinti pradedančiuosius namų šefus. Visai be reikalo – pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pasaulyje dievinamus skonius pavyks atkartoti ir su pigiais bei paprastais ingredientais. „Ši vasara ne visada lepina geru oru, bet lietuviai pasimėgauti skaniu maistu nori visada. O šiek tiek egzotikos net ir praskaidrins apniukusią dieną. Kiauliena puikiai tinka eksperimentams – ji lengvai bei greitai paruošiama, jai dažnai taikomos…
Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui
Sultingi, aromatingi ir nebrangūs pomidorai – vienas iš vasaros simbolių, kuriais mėgautis norisi pilna burna. Sezoniškumas yra raktas ne tik į visavertę mitybą, bet padeda ir sutaupyti bei paįvairinti savo kasdienį racioną, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Būtent todėl pomidorai vasarą – vienas dažniausių lietuvių pirkinių, kuris gali nauja forma paskaninti ir jūsų pusryčius. „Pomidorai nuolat atsiduria perkamiausių daržovių sąrašo viršūnėje – lietuviai be jų neįsivaizduoja savo kasdienybės. Lengvos, organizmo neapsunkinančios daržovės įtinka bet kokio amžiaus žmonėms – juk tradicines pomidorų salotas su grietine vasarą kerta tiek jaunas, tiek senas. Be to, šiandien jų siūloma visa gausybė veislių – labai lengva ir nebrangu iš skirtingų jų dydžių…
Taupiai, bet karališkai: 3 gurmaniškos idėjos šventiniam savaitgaliui – bus paprasčiau nei atrodo
Ant nosies – džiugus ir šventiškas Liepos 6-osios savaitgalis, per kurį norėsis būti kartu, lepintis ir lepinti. Ypatingas progas lietuvių namuose lydi ir ypatingesnis maistas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Artėjant šventėms dairomasi gurmaniškesnių ingredientų ir ieškoma išskirtinių receptų. Toli jų ieškoti ar išlaidauti nereikės – iš paprastų nebrangių produktų sukurkite šedevrus: ruoškite vasara kvepiančią lašišą, burnoje tirpstantį mėsainį ir įspūdį paliksiantį trispalvį desertą. „Lietuviams Valstybės diena – svarbi šventė. Daugelis ją sutinka būryje žmonių, ruošdamiesi tradiciniam vakariniam Tautiškos giesmės giedojimui. Vasara leidžiama prie kepsninių, tad šventei artėjant gerokai išauga įprastų griliui tinkamų mėsų, žuvies, jūros gėrybių, jau marinuotų gaminių pardavimai. Matome, kad pirkėjai per šventes nori…