Vienas iš patikimiausių būdų sutaupyti maisto produktams – savo meniu pritaikyti prie naudingų akcijų. Apriboti raciono nereikės, jeigu apsipirksite „Iki“ parduotuvėse. Mat jose rinktis galima iš tūkstančių geros kainos pasiūlymų, kurių nuo ketvirtadienio iki sekmadienio – tik dar daugiau. Pavyzdžiui, šį savaitgalį pasinaudoję „Iki“ akcija bulvėms (vos 29 ct/kg su „Iki“ kortele ar programėle), pavyks visai paprastai paruošti burnoje tirpstančių patiekalų. Visas „Iki“ akcijas, kurios bus naudingos ir kasdien, ir padės lengviau pasiruošti šventėms, rasite čia: www.iki.lt/leidiniai. „Iki“ – patvirtinta kokybė ir gausios nuolaidos Nežinia, ar per šventes bus sniego, tačiau nuolaidų prognozėmis dvejoti neverta – akcijų jau apstu „Iki“ parduotuvėse. Šios Kalėdos pavyks gausesnės, nes visą žiemą su „Iki“…
5 patarimai mėgstantiems mandarinus, kad gruodis būtų lengvesnis ir dar skanesnis: nuo gudrybės juos pasaldinant iki šventiško pyrago
Prasidėjęs gruodis labiausiai siejamas su dviem dalykais – Kalėdomis ir mandarinais. Vien jų kvapas iškart geba sužadinti prisiminimus apie gražiausias metų šventes, tad dabar ypač geros kainos mandarinai tapę viena populiariausių prekių, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Tačiau net ir skanaujantys juos kasdien ne visada žino kelias gudrybes, kaip šį procesą padaryti dar paprastesnį ir skanesnį. „Galima pajuokauti, kad gruodis kvepia imbieriniais sausainiais, šviežiais spygliuočiais, tačiau viską nustelbiantis aromatas – mandarinų. Sulig vėstančiais orais prasidėjęs citrusų sezonas gruodį išgyvena savo piką, o mandarinai yra neabejotini jo karaliai. Pastarosiomis savaitėmis jie jau įsitvirtino apskritai visų populiariausių prekių TOP5, aplenkė net tokius kasdienius produktus kaip agurkai ar svogūnai. Tą…
Duona, tiksianti ir lieknėjantiems, ir atsisakiusiems glitimo: prireiks netikėto, bet visų mėgstamo ir pigaus ingrediento
Kvapni naminė duona daugeliui skamba kaip sudėtinga užduotis. Tačiau iš tiesų vos su 10 minučių darbo ir keliais nebrangiais ingredientais galėsite namiškius nustebinti gardžiu ir šviežiu kepiniu. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalijasi ypač paprastu duonos receptu be miltų, bet su daug baltymų, kurie labai svarbūs sveikai ir subalansuotai mitybai. Pagrindinis ingredientas nustebins ne vieną: tai nauda organizmui ir gera kaina pasižymintis Lietuvos turtas – varškė. Perka daug ir gamina įvairius patiekalus ar net šaldo Varškė – daugelio dar nuo vaikystės pamėgtas produktas, be kurio neįsivaizduoja savo raciono. Kad ji – kasdienis pirkinys, kurį žmonės perka net ir kilogramais, patvirtina ir „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. „Iš varškės ne vienuose namuose…
Jau pats metas ruošti pirmąjį pyragą Kalėdoms: šie 4 kepiniai kas savaitę bus vis skanesni – prieš šventes sutaupysite ir laiko, ir pinigų
Šį sekmadienį jau prasideda Adventas, o kartu su juo – ir vis intensyvėja ruoša Kalėdoms. Prieššventiniame šurmulyje visada lieka nedaug laiko, tačiau gardžių kepinių juk norisi visuomet. Tuomet į pagalbą ateina brandinti desertai, pavyzdžiui, britiškas kalėdinis pudingas ar šokoladinis itališkas pyragas. Paruošus juos gruodžio pradžioje, tokių kepinių skonis iki pat Kalėdų su kiekviena diena taps tik dar geresnis. Tai geras būdas sutaupyti ir laiko, ir pinigų, nes tokių pyragų gardumo paslaptis – įvairūs riešutai ir džiovinti vaisiai, kurie, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, ir taip artėjant Kalėdoms vis dažniau atsiduria pirkinių krepšeliuose. Gruodį tampa svarbiu pirkiniu Riešutai ir džiovinti vaisiai – skanus, sveikas užkandis, kuris tinka ir įvairiausiuose receptuose,…
Gurmaniškas patiekalas – vos už kelis eurus ir per 20 minučių: su šiais visai paprastais ir greitais midijų receptais niekada neprašausite
Midijos – vienos populiariausių jūros gėrybių pasaulyje, šis delikatesas mėgstamas jau tūkstančius metų. Jomis gurmanus lepina restoranų šefai, tačiau visai lengvai paruošiamos midijos mėgstamos ir gaminančiųjų namuose. Lietuviai – ne išimtis, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Pasak jos, apskritai augant jūros gėrybių populiarumai, vis daugiau pirkėjų dėmesio sulaukia ir midijos, ypač per akcijas. Jūros gėrybės – greitai ir nesunkiai pagaminamos „Įvairiausios jūros gėrybės, tarp jų ir midijos, kasmet vis populiaresnės. Pastebime, kad pirkėjai vis daugiau dėmesio skiria maisto įvairovei, išbando naujus receptus, savo virtuvėse bando atkartoti svetur ar restoranuose ragautus patiekalus. Tad dažniau į savo racioną stengiasi įtraukti ne tik įvairesnės rūšies mėsos, bet ir žuvies, jūros gėrybių. Dėl…
Šios uogos – tikras išsigelbėjimas šaltuoju metu laiku: 3 nebrangios ir maistingos idėjos su šilauogėmis, kurios sušildys
Vėsai įsisukant į kasdienybę, o dienos trumpėjant, mūsų organizmas ima šauktis natūralių vitaminų ir šilumos. Kai nusiskinti saują uogų darže mūsų klimato juostoje tampa nebeįmanoma, vitaminų atsargas bemat papildys šilauogės, kurių net ir žiemą netrūksta parduotuvėse. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, jaunystės šaltiniu vadinamos uogos yra paklausios ištisus metus. Jeigu vasarą jomis gardiname ledus, darome glotnučius, tai vėsų rudenį pravers šildantys receptai: išbandykite 3 „Iki“ kulinarų idėjas. Valgykite į sveikatą – organizmas padėkos Šilauogės – vienos populiariausių uogų Lietuvoje, nepriklausomai nuo metų laiko. Jos įsigalėjusios kasdieniame racione, tačiau įdomu tai, kad mūsų proseneliai apie jas tikriausiai net nebuvo girdėję – šilauogės Europoje pradėtos auginti vos prieš mažiau nei šimtą…
Kopūstai – pigu, sotu ir skanu: pamėgome turkiškus kebabus, laikas išbandyti ir turkiškus balandėlius
Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įdarytus aromatingus turkiškus kopūstų suktinukus. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, pigieji kopūstai vėsiuoju metų laiku yra viena mėgstamiausių daržovių, o naujas receptas padės atrasti dar daugiau skanių jų valgymo būdų. „Kopūstai lietuviškoje virtuvėje užima svarbų vaidmenį, tad jie perkami tiek vasarą, tiek žiemą. Jų paklausa ūgteli rudenį, kai prasideda rauginimo ir atsargų šaltajam metų laikui ruošimo sezonas, o švieži kopūstai tampa pagrindu jaukiems, šildantiems patiekalams“, –…
Rasite tik „Iki“: tarp jau pasirodžiusių „Billa Premium“ naujienų – net ir delikatesas su omarais
Malonias akimirkas paversti išties įsimintinomis bene lengviausia su ypač skaniais gardumynais. Pradžiuginti artimuosius ar save gurmaniškais skoniais nėra nei sunku, nei brangu – daug „Iki“ pirkėjų jau atradę išskirtinai tik šiame tinkle randamus „Billa Premium“ produktus. Šiemet „Iki“ dar labiau lepina: „Billa Premium“ liniją išplėtė ir pasiūlė gausybę naujienų – dar keliasdešimt įvairių naujų skonių atradimų. Tai reiškia, kad šventinio stalo ruošimas gali tapti tikru malonumu, o prabangi kokybė – prieinama už ypač gerą kainą. Pasidairykite čia: iki.lt/prekiu-zenklai/iki-prekiu-zenklai/billa-premium/. „Iki“ stiprybė – ne tik akcijos apie 5 tūkstančiams prekių kiekvieną savaitę, įvairios teminės savaitės su itin plačiomis nuolaidomis, bet ir išskirtinis dėmesys kokybei bei asortimentui, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.…
Be mėsos ir be didelių išlaidų: instagrameris Andrius parodė, kaip tofu paruošti ypač skaniai – atsispirti bus sunku
Augalinė mityba pritraukia vis daugiau šalininkų, o vienas populiariausių jos produktų – jau tūkstantmečius dievinamas tofu. Tai ne tik puikus baltymų šaltinis, bet ir labai dėkingas ingredientas, iš kurio galima pagaminti daug skanių ir maistingų patiekalų. Instagrame nuotaikingais filmukais apetitą žadinantis Andrius Šimulynas (@andriushim) su „Iki“ pirkėjais dalijasi receptu, kuris įtikins net augalinio maisto skeptikus – su tofu paruošti nuostabiai gardų ir artimuosius nustebinsiantį patiekalą yra nebrangu, nesunku ir tikrai verta. Vertinamas nuo gilios senovės Tofu gamyba panaši į sūrio, todėl jis dažnai vadinamas sojų sūriu. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šis sojų pupelių gaminys – populiarus pasirinkimas tarp veganų ar norinčių valgyti mažiau mėsos. Tačiau ne tik –…
Į „Michelin“ gidą įtraukto restorano šefė dalijasi pyrago receptu, kurį kiekvienas galime pasigaminti namuose
Kakava turi virš 600 aromato junginių, todėl jos skonis toks kompleksiškas. Ši įvairovė leidžia šokolado gamintojams kurti įvairių skonių produktus, atsižvelgiant į kakavos kilmės vietą ir perdirbimo būdą. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, jog ragaujant šokoladą svarbu pasitelkti visas jusles – taip geriausiai atsiskleidžia saldumyno skonis. Be to, ji primena, kad šią savaitę juo galima pasimėgauti pigiau: iki lapkričio 18 d. tam tikriems šokolado gaminiams taikoma net iki 30 proc. nuolaida, perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele. Kaip ragauti šokoladą? Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad ragaujant šokoladą svarbu pasitelkti visas jusles. Kokybiškas šokoladas…