Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai. „Artėjant savaitgaliams pirkėjų krepšeliuose dažniau matyti ne tik jau pagaminti pyragai ir tortai, bet ir jų gamybai reikalingi ingredientai. Pavyzdžiui, kepiniams skirta šaldyta tešla, įvairūs konditeriniai papuošimai, glajai, taip pat…
Artėjant Tarptautinei kruasanų dienai – prancūzo patarimai, kaip burnoje tirpstančių ragelių išsikepti patiems (receptas)
Sakoma, jog skirtingi kvapai bei skoniai sužadina prisiminimus, tad skanaujant šviežią kruasaną galime mintimis nusikelti į Prancūziją. Sausio 30 d. pasaulyje minima Tarptautinė kruasanų diena, kurią prekybos tinklo „Rimi“ vyr. kepinių technologas Mahmoud Idir kviečia švęsti skanaujant šiltą, traškų, burnoje tirpstantį sviestinį kruasaną ir dalijasi patarimais, kaip tokį išsikepti namuose. Tuo tarpu sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kiek sviesto ir gaminių iš jo galime suvartoti per dieną, kad nenuklystume nuo sveikatai palankios mitybos. Norint kepti patiems prireiks praktikos ir kantrybės Pasak iš Prancūzijos į Lietuvą gyventi atvykusio „Rimi“ vyr. kepinių technologo Mahmoud Idir, kruasanų gamyba yra pakankamai sudėtingas ir specifinės technikos reikalaujantis procesas: „Ypatingai svarbios…
Pigus būdas pasimėgauti šviežiais žalumynais: kaip namuose užsiauginti prieskoninių žolelių
Ant palangės žaliuojančios prieskoninės žolelės – ne tik graži interjero detalė, bet ir praktiškas bei pigus būdas naminius patiekalus praturtinti mėgstamais prieskoniais. Įvairiausių prieskoninių žolelių namuose užsiauginti yra nesudėtinga, tereikia šiek tiek kantrybės ir laikytis kelių paprastų jų auginimo taisyklių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad svogūnų sodinukų įpusėjus sausiui jau galima rasti ir parduotuvių lentynose. „Šviežios prieskoninės žolelės visais metų laikais turi paklausą, todėl parduotuvėse esame paruošę platų tiek jų, tiek mikrožalumynų asortimentą. O tiems pirkėjams, kurie nori jų užsiauginti namuose, jau nuo pat sausio mėnesio siūlome net trijų rūšių: geltonųjų, baltųjų, raudonųjų svogūnų sodinukų, kurių kainos svyruoja nuo 1,99 iki 2,99 Eur. Tai ne tik…
Vakarienė šeimai nekainuos nė 5 eurų: egzotiškoji „Mejadra“ užlies virtuvę rytietiškais kvapais
Lietuvoje dar vis retas yra ragavęs mistiškosios „Mejadros“ – tai vakarienei ar pietums puikiai tiksiantis arabų pasaulio patiekalas, gaminamas iš visiems įprastų produktų: ryžių, lęšių ir svogūnų, kurie drauge su rytietiškų prieskonių gausa atskleidžia visai kitokį savo skonį. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė Edita Gavelienė teigia, kad renkantis ryžius, pirmenybę reikėtų teikti garuose plikytiems, menkai apdorotiems arba nešlifuotiems ryžiams, pavyzdžiui, raudoniesiems, rudiesiems ar juodiesiems. O prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria žiemą dažniau į savo racioną įtraukti įvairių kruopų ir ankštinių daržovių – jas panaudosite ne tik košėms ar garnyrams, bet ir troškiniams ar apkepams. Jei jomis patiekaluose pakeisime dalį mėsos, dar ir sutaupysite. Šiuo atveju „Mejadros“…
Skaniai ir taupiai: egzotiškas vaisius, pigesnis nei bananai ar mandarinai
Net ir nusprendus labai taupyti, nebūtina skubėti atsisakyti pamėgtų maisto produktų. Kartais tereikia atidžiau peržvelgti įvairius nuolaidų pasiūlymus, kurie leidžia net ir egzotinių vaisių įsigyti už patrauklesnę kainą. Pavyzdžiui, šiuo metu „Pomelo“ greipfrutai yra pigesni nei mandarinai, bananai ar net kai kurios obuolių rūšys, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, lietuviai jau pamėgo didžiuosius greipfrutus – jie rikiuojasi populiariausių citrusinių vaisių penketuke. „Įvairūs citrusiniai vaisiai – tikrų tikriausi žiemos favoritai. Tai, kad klementinai rikiuojasi populiariausių vaisių sąrašo viršuje, tikriausiai nieko nebenustebinsime, tačiau „Pomelo“ greipfrutai taip pat labai mėgstami. Šiuo metu yra pats jų sezonas, šių greipfrutų parduotuvėse galima rasti kelių rūšių: baltųjų ir raudonųjų. Kiekviena savaitę…
Gydytoja dietologė atskleidė, kodėl naudinga valgyti bananus – puikus užkandis ne tik sportuojantiems (receptas)
Saldus banano skonis, patraukli geltona spalva ir kreminis minkštimas – ne veltui šis atogrąžų vaisius randamas beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, bananai – vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių, tinkantis tiek užkandžiavimui, tiek įvairių desertų bei kepinių gaminimui. Tiesa, norint bananus ilgiau išlaikyti šviežius geriausia juos laikyti kiek atokiau nuo kitų vaisių. Tuo tarpu sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, jog bananai yra ne tik energijos suteikiantis užkandis, bet ir sveikatai itin vertingas vaisius. Bananai – angliavandeniais turtingas užkandis Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, bananai – itin maistingas produktas: „Juose nėra riebalų, tai…
Apsiperkant penkių asmenų šeimai Laurai Mazalienei sutaupyti padeda nukainoti produktai: patiekalams išleidžia iki 50 proc. mažiau (receptas)
Taupymo bei maisto nešvaistymo temos tampa vis aktualesnės, ypač, jei maistą ruošti kasdien tenka didesnei šeimai. Trijų vaikų mama, verslininkė ir žurnalistė Laura Mazalienė pasakoja, kad teigiamas jos požiūris į nukainotus maisto produktus susiformavo pradėjus bendradarbiauti su prekybos tinklu „Rimi“. Tuomet ji pastebėjo, kad perkant nukainotas prekes, sutaupyti galima iki pusės šeimos maistui skirto biudžeto. Be to, pasak Lauros, tai didina sąmoningą apsipirkimą ir rodo pavyzdį jaunajai kartai. Pakeitė nuomonę apie nukainotus produktus Soc. tinkluose aktyvi trijų vaikų mama Laura Mazalienė prisipažįsta, jog ilgą laiką nukainotas prekes parduotuvių lentynose ignoruodavo bei žvelgdavo į jas su nepagrįsta baime, esą tokie produktai gali būti nebekokybiški. „Labai džiaugiuosi, kad mano požiūrį pakeitė „Rimi“…
Žino ne kiekvienas: kuo skiriasi šnicelis, karbonadas ir muštinis?
Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi ir kuo panašūs yra šniceliai, karbonadai bei muštiniai? Visų pirma, visiems šiems patiekalams dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl jie dažnai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės, kiaulienos, veršienos bei jautienos išpjovos arba kumpio. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, mėsa pardavimų viršūnėse laikosi visais metų laikais, keičiasi tik jos vartojimo įpročiai. „Pastebime, kad žiemą šokteli maltos mėsos pardavimai. Natūralu, nes šaltuoju metų laiku žmonės linkę gamintis komfortiškesnius, sotesnius patiekalus. Siekdami užtikrinti aukščiausią mėsos kokybę, glaudžiai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais. Be to, esame paruošę gausų įvairiausių aukštos kokybės mėsos gaminių asortimentą, kurį pirkėjams siūlome dar ir už prieinamą…
Sausis – mėnuo be mėsos: gydytoja dietologė į mitybos racioną primena įtraukti daugiau morkų
Morkos – kulinarijoje plačiai naudojama daržovė. Iš jų galima pasigaminti tiek traškias salotas, tiek sočią ir maistingą sriubą ar kvapnius kepinius, desertus. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, morkos yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis, todėl į kasdienės mitybos racioną jas vertėtų įtraukti visiems. Kaip morkas taisyklingai laikyti namuose, kad jomis būtų galima mėgautis ilgiau ir ką skanaus galime iš jų pasigaminti pataria „Rimi“ kulinarijos ekspertai. Morkos – vitaminų šaltinis Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, morkos turėtų būti kiekvieno žmogaus mitybos racione. Jas įvairiais pavidalais galima įtraukti į meniu, bet svarbiausia – iš morkų paruošti patiekalai bus sveikatai palankūs. „Morkas galima vartoti tiek…
Aštrių skonių mėgėjams: išbandykite Meksikos ir Azijos įkvėptus skonius namuose
Prieskoniai neabejotinai pagerina maisto skonį, aromatą ir sužadina apetitą. Šiandien galime mėgautis itin plačiu jų pasirinkimu, atitinkančiu kiekvieno skonį bei poreikius. Pavyzdžiui, aštrių prieskonių yra pačių įvairiausių – nuo kajeno pipirų, Chalapos paprikų iki aitriųjų paprikų dribsnių. Šie prieskoniai labai populiarūs šaltuoju sezonu, kai norisi komfortiškų patiekalų. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, nors populiariausiais išlieka malti juodieji pipirai, tačiau sparčiai populiarėja ir kiti aitrūs prieskoniai bei padažai. „Įvairūs prieskoniai ir padažai – neatsiejami nuo maisto ruošybos, todėl juos tikrai rasime kiekvieno virtuvėje. Patys populiariausi prieskoniai be abejonės yra druska ir pipirai, tačiau lietuvių krepšeliuose stebime ir padidėjusius lauro lapų, įvairių prieskonių, saldžiosios paprikos mišinių bei skirtingų padažų…








