Prasidėjus žiemos švenčių sezonui, vienas ryškus ir kultinis žiedas užima centrinę vietą namuose ir šventinėse dekoracijose – tai, be abejonės, puansetija. Dėl savo turtingos kultūrinės istorijos, ryškių raudonų ir žalių atspalvių bei išskirtinių žvaigždės formos lapų puansetija tapusi kalėdinės nuotaikos sinonimu. Pasak žinomo floristo Antano Mažono, puansetijų tipų ir veislių yra daug, tad kiekvienas gali rasti žiedą pagal savo skonį bei priderinti prie namų interjero. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos teigimu, šios gėlės padeda sukurti įspūdingą šventinį namų interjerą, tad tiek svetainė, tiek miegamasis atrodys puikiai, papuošti ryškiaspalviais puansetijų žiedais. Raudonžiedė puansetija – ne vienintelė šių gėlių rūšis Floristas Antanas Mažonas pasakoja, kad puansetijų tipų ir…
Po Padėkos vakarienės tikrai liks kalakuto – štai 3 idėjos, ką galite pasigaminti iš jo likučių (receptai)
Jungtinėse Valstijose kasmet ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį minima Padėkos diena, kurios pagrindinis patiekalas – kalakutas, simbolizuojantis gausą, taiką ir bendrumą. Nors tai nėra lietuviška šventė, kai kurie lietuviai taip pat mėgsta simboliškai pažymėti šią dieną bei rudens derliaus pabaigą, vakarienei ant stalo patiekdami keptą kalakutą. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kalakutiena yra puikus pasirinkimas, norint paįvairinti baltos mėsos racioną – ši mėsa priskiriama sveikatai palankioms mėsos rūšims dėl liesumo ir baltymų kiekio. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, jog kepant kalakutą svarbu pasirinkti tinkamą temperatūrą, marinatą bei įdarą ir kviečia sumaniai panaudoti kalakuto likučius, pasigaminant skanius bei pigius patiekalus kitos dienos pietums. Kalakutiena – naudingų medžiagų šaltinis…
Padėkos dieną Amerikoje švenčianti mados žinovė L. Mizgirytė-Latour – apie perimtas tradicijas ir netikėtus patiekalų receptus
Ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį Jungtinėse Amerikos Valstijose švenčiama Padėkos diena, per kurią su artimaisiais susėdama prie bendro stalo ir dėkojama už buvimą drauge. Tradicinis šios šventės atributas – kalakutas, tačiau jau daugelį metų JAV gyvenanti mados žinovė Laura Mizgirytė-Latour sako, kad svarbiausia šią dieną yra laikas su šeima ir dalijasi skanaus obuolių deserto receptu. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kad pirkėjai jau dairosi kalakutų, o šią savaitę jie turi puikią progą su nuolaida įsigyti lietuviškų paukščių ar jo dalių ir kviečia kūrybiškai panaudoti kalakuto likučius. Padėkos dienos dekoracijos Daugiau nei dešimtmetį Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti mados žinovė bei iliustratorė Laura Mizgirytė-Latour sako, jog išvykusi gyventi svetur, naują…
Nustebote daržovių skyriuje radę kankorėžių? 3 visiškai paprasti būdai iš jų pasigaminti skanių užkandžių
Lietuviškoje maisto gaminimo grupėje „Facebook“ pasirodė nuotrauka – kodėl kankorėžiai siūlomi parduotuvės daržovių skyriuje? Šie kankorėžiai iš Italijos – ne lietuviams įprasti, kurie dažnai naudojami dekoracijoms. Itališkuose glūdi itin gurmanų vertinamos pinijos, kurios pagardins įvairius patiekalus. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, jau ne pirmus metus siūlomi kankorėžiai sulaukia vis daugiau dėmesio. „Kankorėžiai kol kas dar nemažam būriui pirkėjų yra naujiena, tad juos pastebėję parduotuvėje pasiteirauja ir mūsų darbuotojų, kaip ir kam juos galima naudoti. Kankorėžius į savo sezoninį rudens asortimentą įtraukėme dar prieš kelerius metus, siekdami pateisinti pirkėjų lūkesčius – matome, kad jie šviežių daržovių, vaisių skyriuose vis ieško naujovių, kurios ilgainiui tampa įprastu pasirinkimu. Juk kadaise…
Tarptautinę imbierinių sausainių dieną švęskite su jų aromatu namuose: lengvas receptas pavyks su vaikais
Daugelio ne itin mėgstamą tamsų ir niūrų lapkritį galime paversti džiugesniu Kalėdų laukimo metu, jei namuose vakarais degs aromatinės žvakės, skambės mėgstama muzika ir sklandys užburiantys sausainių aromatai, primenantys vaikystę. Kepiniai su imbieru vertinami ir dėl skonių balanso: imbiero aitrumas šiek tiek neutralizuoja saldumą. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad aitraus skonio imbieras praverčia turintiems virškinimo problemų ir tradiciškai vartojamas peršalus kartu su medumi bei citrina. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad sveikatai palankiu ir šviežiu, ir džiovintu imbieru galima gardinti daugybę patiekalų, o šaltuoju metų laiku jo visada pravartu turėti namuose. Nuo seno minimas kaip savijautą gerinanti priemonė Imbieras įvairioms…
Pagrindinių maistinių medžiagų šaltinis telpa vienoje saujoje: dietologė įvardijo, kokia tai riešutų rūšis
Nors pekano (karijų) riešutai kilę iš Šiaurės Amerikos, dabar jie auginami daugelyje pasaulio šalių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad šiuose riešutuose gausu sveikatai palankių mononesočiųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad karijų riešutai – itin universaliai kulinarijoje panaudojamas produktas. Jais galima skaninti mėsos patiekalus, salotas bei desertus. Padėkos dieną kviečiame pagalvoti ne tik apie pagrindinio patiekalo – kalakuto – gamybą, bet ir pasirūpinti tradiciniu iš JAV kilusios šventės desertu: karijų riešutų pyragu su traški plutele. Vartojant saikingai, gali tapti sveikatai palankios mitybos dalimi Karijų riešutai pasižymi dideliu maistingumu, tačiau, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juos, kaip ir kitus…
Šį Padėkos dienos receptą verta išbandyti ir jos nešvenčiantiems: nebrangi, soti vakarienė – vos per valandą ir naudojant tik vieną skardą
Padėkos diena JAV yra tikriausiai antra pagal svarbumą šventė po Kalėdų. Lietuvoje ji dar nesulaukia visuotinio populiarumo, tačiau dalis lietuvių savo rutiną pagyvina surengdami tokią vakarienę šeimai ar draugams. Net ir jos nešvenčiantiems verta pasidairyti į tradicinį Padėkos dienos meniu, kuriame netrūksta sezoninių gėrybių. O svarbiausias vaidmuo tenka kalakutui, kurio mėsą, pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, vis labiau pamėgsta ir lietuviai. „Statistika rodo, kad lietuviai yra klasikos mėgėjai – mėsos pardavimuose vis dar karaliauja kiauliena. Visgi, dėmesys sveikesnei mitybai pirkėjus paskatina dažniau rinktis ir baltą mėsą. Matome, kad vištienos pardavimai kasmet nuosekliai auga, taip pat vis dažniau į krepšelius patenka ir kalakutiena, o švenčių laikotarpiu – ir antiena“, –…
Padėkos dienos stalo pažiba – kalakutas: skonį nulems ne tik mėsos, bet ir marinato kokybė (receptas)
Nors Padėkos diena nėra lietuviška šventė, ji simbolizuoja kiekvienam žmogui svarbius dalykus – tai diena, skirta dėkingumui išreikšti, ryšiams su artimaisiais puoselėti ir apmąstyti gyvenimo dalykus, kurie praturtina. Be abejonės, kalakutas, simbolizuojantis gėrybių gausą, ir Padėkos diena – neatsiejami vienas nuo kito. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ši mėsa yra neabejotinai sveikatai palankus aukštos kokybės baltymų šaltinis, o jame esantis selenas veikia kaip stiprus antioksidantas, apsaugantis organizmo ląsteles. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kad pirkėjai šią savaitę turi puikią progą įsigyti lietuviškos produkcijos pigiau sekant nuolaidas, taikomas lietuviškiems kalakutams ir jo dalims. O ant bet kurio žmogaus – tiek švenčiančio, tiek besidominčio minėtos šventės tradicijomis…
Jų skonis primena lazdyno riešutų ir bulvių derinį – sriubos su kaštainiais taps nauju nebrangiu rudens hitu virtuvėje
Kaštainių kepimas yra mėgstama rudens tradicija įvairiose pasaulio šalyse. Vis daugiau jų gerbėjų atsiranda ir Lietuvoje, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Šie gardūs riešutai, pasižymintys švelniu skoniu ir kreminės tekstūros konsistencija, dažnai naudojami įvairiuose kulinariniuose patiekaluose – nuo pikantiškų patiekalų iki desertų. „Rudenį, kai lietuviškų daržovių ir vaisių sezonas eina į pabaigą, gerokai išauga egzotinių, mūsų šalyje mažiau pažįstamų gėrybių paklausa. Perkami jau ne tik dažnam kasdienybe tapę mangai ar citrusai, kiviai, bet pirkėjai bando saldžiąsias bulves, artišokus, valgomuosius kankorėžius, persimonus, granatus. Jau parduotuvėse pasirodę kaštainiai pastaraisiais metais taip pat susilaukia vis daugiau dėmesio – dažnas juos yra išbandęs svetur, tad noriai įtraukia į savo racioną ir…
Šios švenčių laukimo tradicijos populiarumas tik auga: sužinokite, kodėl ją verta puoselėti visiems
Advento kalendorius – tai beveik mėnesio trukmės ritualas, skirtas skaičiuoti dienas iki Kalėdų. Kiekvieną dieną atveriamos naujos durelės, už kurių slepiasi maža paslaptis: dovanėlė, šokolado gabalėlis, galvosūkis ar paveikslėlis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pažymi, kad tai – jau antrą dešimtmetį Europoje skaičiuojanti tradicija, o bėgant laikui jos įvairovė vis auga. Dabar parduotuvių lentynose galima išvysti nuo vaikiškų, animaciniais herojais margintų kalendorių iki suaugusiems skirtų kosmetikos ar kitomis priemonėmis džiuginančių rinkinių. Ekspertė pripažįsta, kad kasmet jų populiarumas tik auga. Kaip atsirado advento kalendorių tradicija? Tikriausiai daugeliui žinoma, jog advento kalendorių tradicija kilo iš krikščioniškojo advento laikotarpio. Šis laikotarpis paprastai prasideda ketvirtąjį sekmadienį prieš Kalėdas ir trunka keturias…