Karščiai pasiekė Lietuvą, o „Iki“ parduotuves – didžiosios savaitgalio nuolaidos. Jos taps geriausiu įrodymu, kad net karaliui gėdos nepadarysiančią puotą surengti galima visiškai neišlaidaujant. Ką šią savaitę verta įsidėti į pirkinių krepšelį, kad šventiškam Valstybės dienos savaitgaliui „Iki“ pasiruoštumėte be rūpesčių – bet su didingais skoniais? „Šiemet Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga nėra papildomo laisvadienio, todėl norime padėti gyventojams sutaupyti ne tik pinigų, bet ir brangaus laiko. Apgalvojome, ko gali reikėti ant šventiško ir gero oro lydimo savaitgalio stalo – ir būtent tam parūpinome nuolaidų. Nereikės sukti galvos, ilgai vargti ruošiant maistą – verčiau tą laiką skirti brangiems žmonėms ir tiesiog atsipalaiduoti“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Visas…
Nuo studento šaldytuvo iki kalno viršūnės: greitas maistas gali būti ir sveikas, ir skanus
Greitai paruošiamas, maistingas ir skanus maistas – tai jau nebe tik svajonė. Lietuvio sukurti sprendimai leidžia mėgautis visaverčiu, subalansuotu maistu net ir gamtoje ar įtemptos dienos metu – be viryklės ar ilgo pasiruošimo. Novatorišką maisto ruošimo būdą pritaikęs vyras pasakoja, kad tai, kas iš pradžių buvo skirta žygeiviams, šiandien vis dažniau atrandama ir visai netikėtose situacijose – nuo studentų bendrabučių iki biuro stalų. Nuo liofilizuotų produktų – specialiu būdu džiovinto maisto, iš kurio šaldant pašalinamas vanduo, iki sauso maisto davinių – egzistuoja daugybė maisto paruošimo būdų, kurie suteikia galimybę mėgautis šiltu maistu aktyviai leidžiant laiką gamtoje. Vienas jų – „sous-vide“ paruošimo būdas, kuomet produktai vakuumuojami ir ilgą laiką kaitinami žemoje…
Kaitros dienoms – naminiai gaivinantys gėrimai: net 8 paprastos ir vasariškos idėjos
Kai karštis stiprėja, nėra nieko geriau už vėsų gėrimą rankoje. Lietuviai nepamiršta pasirūpinti skysčių balansu organizme – sulig kylančiu termometro stulpeliu, auga ir gėrimų pardavimai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Bene geriausias pasirinkimas karštu oru yra, žinoma, vanduo, tačiau ne visi jį mėgsta – ypač vaikai. Todėl puiki išeitis bus spalvingi, gaivinantys ir vasarai puikiai tinkantys naminiai gėrimai. Atgaivins ir jų kaina, nes jie lengvai paruošiami iš visiškai paprastų ir nebrangių šviežių ingredientų. „Šylant orams norisi gaivos – ledų, arbūzų ir, žinoma, vėsių gėrimų. Tad šią savaitę retas išeina iš parduotuvės neįsigijęs vandens, vaisvandenių ar šaltosios arbatos buteliuko. Daugiausiai žmonės perka mineralinio vandens ir paprastai jo įsigyja…
Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus su kaulavaisiais
Pagaliau Lietuvoje prasideda tikroji vasara – ir šią karštą savaitę tikrai nesinorės ilgai suktis virtuvėje. Kai organizmas šaukiasi gaivumo, gamta pati ateina į pagalbą su sočiais, sultingais ir aromatingais vaisiais – kaulavaisiais. Dėl savo kainos ir universalumo jie vasarą lietuvių yra be galo pamėgti, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė – juk yra ne tik skanus užkandis, bet tinka ir maistingoms salotoms, ir sočiam skrebučiui, ir net šaltai sriubai. „Šiltuoju metų laiku lietuviai ieško gaivesnio ir šviežesnio maisto. Daugeliui pirkėjų kaulavaisiai jau tapę neatsiejama vasaros raciono dalimi, o per akcijas jų perka dar dažniau ir gausiau. Jų populiarumą skatina ir vis atrandami nauji receptai su šiais vaisiais –…
Sutaupysite ir laiko, ir pinigų: vienu ypu išsikepkite net du ypač purius varškės apkepus – saldų ir pikantišką
Jei reikėtų sudaryti klasikinių ir praktiškai visų mėgstamų patiekalų sąrašą, neabejotinai į jį pakliūtų varškės apkepas. Nepaisant trumpo pigių ingredientų sąrašo, galutinis rezultatas lengvai sužavi tiek vaiką, tiek suaugusį. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad daugeliui lietuvių varškė yra tiesiog nepamainomas produktas. Ji nebrangi ir ypač universali – tinka tiek klasikiniams, nuo vaikystės pamėgtiems receptams, tiek ir lengvai pasiduoda įvairiems eksperimentams. Patarė, į ką žiūrėti renkantis varškę Kartais lengva pamiršti, kiek daug vertingų produktų lietuviai turi. Juk ne visur pasaulyje rasite pačios paprasčiausios varškės – o Lietuvoje turime jos ne tik skirtingo riebumo, bet ir įvairių gaminių iš šio baltojo turto. Nuo užtepėlių ir sūrelių – iki…
Vasara įsitvirtina „Iki“ lentynose – parduotuves jau pasiekė dar daugiau naujų vasariškų „Su meile IKI“ kepinių
Švieži, tiesiog burnoje tirpstantys ir net savo grožiu viliojantys kepiniai „Su meile IKI“ – vienas iš „Iki“ pranašumų rinkoje. „Iki“ konditeriai nemiega ant laurų ir nesiliauja stebinti – ir taip gausų asortimentą papildė dar daugiau vasariškų naujienų. Jų paragauti verta neatidėliojant, mat nuotaiką praskaidrins ne tik skonis, bet ir patrauklios nuolaidos. Kas šįkart naujo gimė talentingose „Iki“ konditerių rankose? „Tai – jau ne pirmos gardžios naujienos šią vasarą, vis stengiamės pirkėjus nustebinti naujais skoniais. Matydami, kiek dėmesio jos sulaukia, vasarišką asortimentą ir vėl plečiame. Didelį pirkėjų palankumą pelnome atsakingu požiūriu į savo šviežius kepinius. Konditeriai su aistra ir atsidavimu kruopščiai kuria naujus receptus, kad visi rastų tai, ko ieško –…
Negalėsite atplėšti akių: fotogeniškiausios Pietų Švedijos vietos, kurias verta atrasti anksčiau už kitus
Kaskart vasarą kyla tas pats galvosūkis – ką išskirtinio pamatyti ir patirti, tačiau neįkliūti į svilinančios kaitros ar erzinančios minios spąstus? Dėl to daug keliautojų atsuka žvilgsnius į šiaurę. Keltų operatoriaus DFDS pranešime spaudai rašoma, kad pietų Švedija – vis labiau populiarėjanti kryptis tarp lietuvių, ir nenuostabu, kodėl. Per atostogas daugelis ieško autentiškų patirčių – paragauti įdomesnio maisto, pamatyti iki šiol dar neregėtą gamtos stebuklą, vasarą pabūti vieniems paplūdimyje, išgirsti mįslingų istorijų apie senovinius paslaptingus statinius. Ir nieko keisto, kad norisi visa tai įamžinti nuotraukoje tiesiog savo atsiminimui ar parodyti socialiniuose tinkluose. „Žavingasis Stokholmas, puikiu muziejumi besididžiuojantis Karlshamnas ar tiesiog patogesnis kelias jūra Norvegijos fjordų link vietoj ilgo vairavimo aplink…
Atkartoti namuose visai paprasta ir nebrangu – traškios bulvyčių spiralės, dėl kurių visi pames galvas
Miesto šventėse ar kurortuose sunku praeiti pro šias gražuoles – traškios, kvapnios į spiralę susuktos bulvytės vilioja dar iš tolo. Tiesa, vos keli bulvių spiralių iešmeliai gatvėje gali gerokai paploninti piniginę. Tačiau namuose jų visą kalną pasigaminti iš naujo derliaus lietuviškų bulvių tekainuos centus, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jų formą išgauti tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip iššūkis – kartą pabandę, šeimą ir svečius šiuo originaliu, nebrangiu skanėstu lepinsite nuolat. Tikriausiai sunku rasti namus, kuriuose bent kelis kartus per savaitę nebūtų valgomos bulvės – ypač vasarą, kai pasirodo šviežias lietuviškų bulvių derlius, pastebi tinklo atstovė. „Pirmosios lietuviškos naujo derliaus bulvės šiemet pradėtos kasti savaite vėliau nei…
Troškulį numalšins „Iki“ nuolaidos – „Gėrimų fiestoje“ pirkėjai skuba apsirūpinti atsargomis ir išbandyti naujus skonius
Lietuvos vasara šiemet tartum žaidžia slėpynes – šiandien šilta, rytoj vėl lietus. Kad ir koks oras už lango būtų, vis tiek galime sukurti sau vasarišką nuotaiką su tinkamu gėrimu. Ar tai būtų šaltas mineralinis vanduo po sporto, energijos kupinas gėrimas darbo pertraukėlei, ar šventinis putojantis nealkoholinis vynas, o gal – dar neragautas egzotiškas skonis. Gėrimų mums reikia visada, ypač vasarą – todėl „Iki“ paskelbė „Gėrimų fiestą“ su didelėmis nuolaidomis ir naujais skoniais, kurių „Iki“ parduotuvėse bus galima įsigyti tik ribotą laiką. Visas naudingas „Iki“ akcijas „Gėrimų fiestoje“, taip pat maistui, pagal kurias lengva planuotis meniu, ir geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai. Vasaros gėrimų atsargomis „Iki“ pasirūpinkite stipriai sutaupydami…
Po Joninių norisi pigiau ir lengviau – minimalių pastangų reikalaujantis lašišos receptas, kurį kartosite vėl ir vėl
Joninės pasibaigė, tačiau apetitas geram maistui – tikrai ne. Šventę neabejotinai lydėjo gausios vaišės, todėl daugeliui norisi šio to lengviau ant vakarienės stalo. Lietuviai vis dažniau renkasi žuvį kaip alternatyvą tradiciniams mėsos patiekalams, o lašiša šioje kategorijoje yra tikra lyderė, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Su nauju receptu ruoškitės sužavėti artimuosius ir įrodyti, kad skanus maistas nebūtinai turi būti sudėtingas ar brangus. Statistika byloja už save: per pastaruosius ketverius metus lašišos pardavimai išaugo net beveik 80 procentų. Kas tai lėmė? Priežastis paprasta, sako tinklo atstovė – lietuviai išmoko lašišą ruošti namuose ne prasčiau nei restoranuose, o rezultatas dažnai net pranoksta lūkesčius. „Tikrai galime pasidžiaugti – gyventojai vis daugiau dėmesio…