• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Ugdykime vaikų meilę knygoms: ką skaityti mūsų mažiesiems?
  • Kaip išrinkti sužadėtuvių žiedą karantino laikotarpiu?
  • „YIT Lietuva“ Pagėgių savivaldybėje atliks tilto per Vilkos upę rekonstrukciją

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Nauji programėlių „žanrai“: kokios programėlės šiandien populiariausios ir kodėl?
  • Lietuvių programuotojų sukurtas įrankis gelbėja gyvybes JAV
  • „Samsung“ pristatė „Galaxy Buds Pro“ ausines: ypatingas garsas kiekvienam gyvenimo momentui

Laikas naujiems skoniams: patiekalai iš aštuonkojo – rimtas varžovas net silkei

Laikas naujiems skoniams: patiekalai iš aštuonkojo – rimtas varžovas net silkei

Patiekalai iš aštuonkojo gali būti verti svarbiausios metų šventės. Egzotiškas jūrų gyventojas dabar dažniau negu anksčiau atsiduria ant lietuviško vaišių stalo, nes yra lengvai prieinamas – nuolat puikuojasi tarp kitų jūros gėrybių didžiosiose „Maximos“ parduotuvėse. Parsinešus šviežią atšaldytą aštuonkojį namuose galima pasigaminti Viduržemio jūros pakrantės restorano vertą patiekalą, puikiai tinkantį net Kūčių vakarienei.

Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė mano, kad dėl karantino Kūčios daugelyje Lietuvos šeimų bus kitokios negu įprastai. Tačiau, jos nuomone, būtent dabar yra proga į šventinį stalą pažvelgti savaip, įnešti naujų spalvų ir skonio derinių. „Kasmet prieš šventes išplečiame maisto prekių asortimentą, kad klientai greta tradicinių patiekalų galėtų išbandyti ir naujų receptų. Todėl ruošiant šventinę vakarienę verta išlaisvinti savo išradingumą ir kūrybiškumą. Juk, pavyzdžiui, patiekalai iš aštuonkojo atitinka visas Kūčių valgiams taikomas taisykles, o gamyba nereikalauja išskirtinių įgūdžių“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Prekybos tinko „Maxima“ atstovai skaičiuoja, kad jūros gėrybių ir įvairių žuvies produktų paklausa gruodį išauga kone dvigubai lyginant su kitais metų mėnesiais.

B. Baratinskaitė atkreipia dėmesį, kad šventiniu laikotarpiu valgydami daugiau žuvies ir jūros gėrybių, žmonės gauna daug vertingų maistinių medžiagų: naudingųjų riebalų rūgščių, vitaminų, baltymų. O aštuonkojis itin pasižymi baltymų gausa. Suvalgius 100 gramų aštuonkojo, į organizmą patenka net 15 gramų baltymų, kurie yra ląstelių statybinė medžiaga, taip pat organizmui padeda kovoti su infekcijomis. Geležis, selenas, magnis, kalcis, kalis – širdies ir kraujagyslių sveikatai svarbūs elementai, kurių irgi gausu aštuonkojo patiekaluose.

„Maximos“ maisto ekspertė siūlo pabandyti patiekalų iš aštuonkojo pasigaminti namuose ir pateikia du nesudėtingus receptus.

Aštuonkojis su bulvėmis ir žolelių padažu

Reikės: apie 1 kg aštuonkojo, apie 700 g mažų bulvių arba raudonųjų bulvių, 4 česnako skiltelių, saujelės pjaustytų petražolių, vieno nedidelio pjaustyto svogūno, 6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 valgomųjų šaukštų ryžių acto, 2 arbatinių šaukštelių džiovinto raudonėlio, 2 arbatinių šaukštelių džiovinto baziliko, 1 arbatinio šaukštelio dižono garstyčių, vienos citrinos sulčių.

Bulves gerai nuplaukite ir virkite su lupena apie 15 minučių, tuomet atvėsinkite ir supjaustykite maždaug 3 cm kubeliais. Pasiruoškite padažą – sumaišykite prieskonius, išskyrus šviežias petražoles, ryžių actą ir 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Aštuonkojį virkite apie 45 minutes, 10 minučių iki jo išvirimo, pakepinkite bulves ant 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, nuolat pamaišykite, suberkite susmulkintas česnakų skilteles ir kepinkite apie 30 sekundžių. Tuomet į keptuvę sudėkite išvirtą supjaustytą aštuonkojį ir apipilkite viską padažu, lengvai pamaišykite.

„Šį patiekalą geriausia valgyti karštą – patiekite vieną pirmųjų. Pamatysite – jo kaip mat neliks lėkštėse, nes tai – Viduržemio jūros virtuvės klasika, kurioje persipina žolelių aromatai, garstyčių aitrumas ir citrinos rūgštelė“, – dalijasi B. Baratinskaitė.

Troškintas, marinuotas ir keptas aštuonkojis

Išsirinkite vidutinio dydžio aštuonkojį.

Sultiniui reikės: 1 puodelio baltojo vyno (nealkoholinio), 2-3 puodelių vandens (kad apsemtų aštuonkojį), 3 lauro lapų, 3 česnakų, 1 arbatinio šaukštelio Kajeno paprikos miltelių, 2 arbatinių šaukšteliai grūstų aitriosios paprikos miltelių, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinio šaukštelio maltų pipirų.

Padažui reikės: 5 šaloto svogūnų, pusės raudonojo svogūno, 1 aitriosios paprikos, 3 žaliųjų citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, šviežių petražolių.

Visus sultinio ingredientus sudėkite į puodą, įpilkite pakankamai vandens, kad būtų apsemtas aštuonkojis. Sultiniui užvirus, leiskite 10 minučių pavirti, tuomet 2-3 kartus įmerkite aštuonkojį į puodą po maždaug 10 sekundžių – nuo to gražiai susisuks čiuptuvai, tuomet palikite aštuonkojį virti puode, kad jis būtų visiškai apsemtas. Virkite apie 45-60 minučių, kol suminkštės, tačiau nepervirkite, nes aštuonkojis gali tapti tarsi guminis. Išimkite aštuonkojį iš puodo ir supjaustykite maždaug piršto dydžio gabaliukais. Inde sumaišykite ingredientus aštriam padažui ir juo apšlakstykite aštuonkojį. Uždenkite ir leiskite pasimarinuoti kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį. Įkaitinkite grilį ar keptuvę ir pakepinkite aštuonkojo dalis po 5-10 minučių iš kiekvienos pusės. Serviruokite kartu su likusiu aštriu padažu.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pranešimą paskelbė: Rusnė Tamošaitytė, UAB „Fabula ir partneriai“

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 12 11   BNS Spaudos centras
  Verslas
  • Kodėl skaitmeninių technologijų specialistai Danijoje – vieni laimingiausių pasaulyje?

  • Lietuvos kino dienos Kijeve

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.