„KG Group“ įmonių grupei priklausantys Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai šiemet planuoja didinti lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, produkcijos mastą. Planuojama, kad per metus šios linijos produkcijos kiekiai didės dvigubai.
„Siekiame vartotojams pasiūlyti produkciją, kuri atitiktų jų poreikius. Pastebima tendencija, jog Lietuvoje vis daugiau vartotojų ieško sveikesnių maisto produktų, be to, prioritetą teikia lietuviškai produkcijai. Lietuviška vištiena, užauginta be antibiotikų, yra išskirtinė produkcijos gamybos linija, užtikrinanti, kad visą auginimo laiką mėsiniai viščiukai nesirgo ir nebuvo gydyti antibiotikais. Kad užaugintume vištieną be antibiotikų, reikalingos ir didžiulės investicijos, ir darbuotojų įdirbis. Reguliariai peržiūrime procesus, ieškome inovatyvių paukščių auginimo technologijų, atnaujiname paukštides. Tarp didžiausių pastarųjų metų mūsų darbų – Kaišiadorių rajone, Jačiūnuose, atidarytas moderniausias Baltijos šalyse veislinių paukščių auginimo kompleksas bei užbaigtas „Kaišiadorių paukštyno“ 18-os paukštidžių atnaujinimas. Investicijos į šiuos kompleksus siekia 10 mln. eurų. Šiemet numatytas Alytaus rajone, Domantonyse, veikiančių paukštidžių atnaujinimas, kur investicijos sieks 900 tūkst. Eurų. Šių paukštidžių rekonstrukciją planuojame baigti iki 2020 metų. Taigi viena svarbiausių mūsų strategijos dedamųjų ir toliau išlieka gyvūnų gerovės užtikrinimas“, – sako „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas.
Kaip pažymi D. Gudačiauskas, gaminamos produkcijos kokybę lemia ne tik technologijų atnaujinimai, bet ir griežta gamybos procesų priežiūra. „Viena iš mūsų stiprybių – „nuo lauko iki stalo“ gamybos grandinė. Pilnai kontroliuojame produkcijos gamybą nuo bendradarbiavimo su ūkininkais ir apsirūpinimo paukščių pašaru iki produktų pagaminimo. Žinome, kur ir kaip užauginti grūdai, kaip iš jų pagamintas visavertis lesalas, patys atsakome už paukščių perinimą bei jų auginimą, galutiniam vartojimui skirtos produkcijos gamybą. Įdiegta procesų valdymo sistema garantuoja kiekvieno proceso atsekamumą, kuris ir leidžia užtikrinti produkcijos kokybę“, – pasakoja „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius.
Pasak Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovo Vytauto Tėvelio, paukštininkystės produkcija, pagaminta nenaudojant antibiotikų, yra produktas, kurio paklausa daugelyje pasaulio valstybių sparčiai auga. Kaip jis pažymi, didėjantis lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, kiekis rodo didžiulę AB „Vilniaus paukštynas“ ir „Kaišiadorių paukštynas“ pažangą. „Norint be antibiotikų užauginti viščiuką, reikia natūraliai stiprinti jo imunitetą. Tai nemenkas iššūkis, reikalaujantis peržiūrėti ir atnaujinti daugybę procesų, kuriuos griežtai vertina atsakingos valstybinės institucijos. Vertinama, kaip užtikrinama gyvūnų gerovė, analizuojamas kiekvienas paukščių auginimo bei produkcijos gamybos procesas. Didėjantys produkcijos mastai rodo, kad „KG Group“ Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai sėkmingai įgyvendina griežtą antibiotikų naudojimo programą ir atitinka keliamus reikalavimus“, – sako V. Tėvelis.
„KG Group“ priklausančios AB „Vilniaus paukštynas“ ir „Kaišiadorių paukštynas“ šiemet planuoja dvigubinti lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, kiekį. Planuojama, kad per 2019 metus bus paruošta 12 tūkst. tonų be antibiotikų užaugintos vištienos. „KG Group“ paukštynai valdo 360 tūkst. kvadratinių metrų paukštidžių, kuriose per metus išauginama iki 49 mln. broilerių.
Apie „KG Group“
Vieną didžiausių, moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje – įmonių grupę „KG Group“ – sudaro AB „Kauno Grūdai“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynai bei dukterinės bendrovės. Įmonių grupės veikla orientuota į Lietuvos žemės ūkio plėtrą, į vartotojų poreikius, kurie tenkinami integruojant skirtingas veiklas ir teikiant kompleksines paslaugas. „KG Group“ verslai apima visą gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“, tai leidžia užtikrinti aukštą gaminamų produktų kokybę.
Pranešimą paskelbė: Sandra Vičienė, KG Distribution