• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Gydytoja: ausų valymas vatos pagaliukais – nebūtinas ir gali sukelti nepageidaujamas pasekmes
  • Maisto produktai internetu ir sveika mityba
  • Senos ir neprižiūrėtos sistemos – lengvas grobis programišiams  

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Senos ir neprižiūrėtos sistemos – lengvas grobis programišiams  
  • Mini LED“ televizoriai: LCD televizorių technologijos evoliucija tęsiasi
  • Nuolat pamesti daiktus – žmogiška, tačiau brangiai kainuojanti savybė: kaip to išvengti?

Karantino metai užkūrė ugnį kepsninėse

Praėję metai, kurių dalį praleidome karantine, atnešė nemažai atradimų lietuviškam skoniui. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pastebi, kad tautiečiai vis labiau ima vertinti vartojimui jau paruoštą produkciją. Tą rodo augantys tam tikrų pozicijų šviežios mėsos pardavimai. Atsižvelgiant į tai, „Maxima“ ragina saugiai leisti laiką savo namų kieme išbandant naujus grilio patiekalų skonius.

Prabėgę metai – kupini iškylų gamtoje

Kaip pasakoja „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, prabėgę 2020 metai atnešė išties nemažai atradimų lietuviškam skoniui. Lyginant su 2019 metais, stipriai išaugo fasuotų šviežių mėsos, paukštienos, šašlykų bei pusgaminių pardavimai, o kai kurių pozicijų paklausa ūgtelėjo net 50 proc. Galima numanyti, kad 2020 metais laiką gamtoje leido ne vienas tautietis. E. Dapkienės teigimu, fasuoti šviežios mėsos ir kiti pusgaminiai jau keletą metų iš eilės yra populiaresni už sveriamus, o paskutiniaisiais metais fasuotų šviežios mėsos pusgaminių, lyginant su 2019 metais, nupirkta daugiau kaip 60 proc.

„Fasuoti mėsos gaminiai yra itin mėgstami pirkėjų, kurie ne visada įsigytus produktus suvartoja tą pačią ar kitą dieną. Todėl specialiai įpakuota mėsa, paukštiena, šašlykai ir kiti jos gaminiai tokiu atveju turi didelį pranašumą – dujinė pakuotė leidžia ilgiau išlaikyti šviežumą ir užtikrina ilgesnį tinkamumo vartoti terminą“, – pirkėjų pasirinkimą atskleidžia „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Tarp populiariausių prekių – kraujinės ir kepeninės dešrelės

Tarp vienų perkamiausių prekių praėjusiais metais taip pat buvo ir kraujinės bei kepeninės dešrelės. Pernai jų pardavimai, lyginant su 2019-aisiais, išaugo 56 proc. Didelis šios prekės populiarumas rodo, kad kraujinių patiekalų poreikis Lietuvoje nemažėja, tautiečiai noriai atsigręžia į tradicijas ir iš naujo atranda išsiilgtus bei šiek tiek primirštus skonius.

„Dažniausiai parduotuvėje pirkėjai domisi tik geriausiais mėsos gabalėliais, o subproduktai, tokie kaip kepenys nesulaukia tiek dėmesio. Be to, galimas daiktas dalis pirkėjų šių produktų ir nebemoka tinkamai paruošti. Juk subproduktai reikalauja daugiau žinių, nes dažniausiai reikia „įveikti“ ir jų tekstūrą bei specifinį skonį. Vis dėlto, tokių gaminių kaip kraujinės ar kepeninės dešrelės paruošimas nereikalauja ypatingai daug laiko ir pastangų, o juos paruošti galima ir visai nesudėtingais būdais, kaip antai kepant kepsninėje“, – pasakoja E. Dapkienė.

Kepsninė žiemą – puiki savaitgalio pramoga

Prekybos tinklo atstovės teigimu, grilio kultūra Lietuvoje sparčiai plinta, o jos entuziastai kepsnines naudoja ištisus metus. Jei anksčiau grilinimas lietuviams buvo siejamas išskirtinai tik su šašlyko iškepimu, tai pastaraisiais metais skonių įvairovė kur kas išsiplėtė. Tam susidarė ir palankios sąlygos, kadangi atsirado dar daugiau naujų grilinimo produktų, kokybiškos ir tinkamai išpjautomos mėsos bei tinkamų prieskonių ir padažų.

„Vis daugiau lietuvių kepsninę mėgsta užsikurti ir žiemą. Tiesa, žiemos sezonas turi savą specifiką – šiuo metų laiku vyrauja šiek tiek kitokie patiekalai nei vasarą. Matome, kad per praėjusius metus žiemą buvo nupirkta daugiau paukštienos, kraujinių, kepeninių, šviežios mėsos ir karštai rūkytų dešrelių. Neskaitant vasaros sezono, jų pardavimai žiemą, lyginant su kitais sezonais, visuomet šokteli apie 10 procentų. Na, o mėsos kepimas gamtoje jau seniai yra tapęs tam tikra lietuvių pramoga. Nors tautiečiai neretai renkasi įvairius kepsnius ar šašlykus, tačiau dešrelės šaltuoju sezonu lieka vienu pagrindinių pasirinkimu“, – kalba prekybos tinklo atstovė.

Savo ruožtu „Maximos“ gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė kviečia išmėginti naujus skonius bei paįvairinti karantino kasdienybę dalindamasi mėsos, tinkamos grilinimui, receptu.

Grilyje kepta jautiena pagardinta česnakiniu sviestu 

2 porcijoms Jums reikės: 300 g jautienos, 1 šaukštelio druskos, 1 šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio česnako miltelių, pusės šaukštelio svogūno miltelių, 1 šaukštelio paprikos miltelių, 4 šaukštų ištirpinto sviesto. Sviestui Jums reikės: 4 šaukštų sviesto, 1 šaukšto smulkintų petražolių, 1 susmulkintos skiltelės česnako, žiupsnelio druskos, žiupsnelio pipirų.

Gaminimas: pirmiausia, paruoškite sviestą. Į indelį sudėkite jį, petražoles, česnaką, šiek tiek druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir įvyniokite į plastikinį maišelį. Jį padarykite cilindro formos. Toliau ruoškite kepsnius. Sumaišykite druską, pipirus, česnako, svogūno ir paprikos miltelius. Įkaitinkite grilių, paruoškite mėsą. Ji turi būti kambario temperatūros. Mėsą pašlakstykite tirpintu sviestu, kiekvienam gabalėliui po šaukštą. Mėsos gabalėlius pabarstykite prieskonių mišiniu. Apverskite mėsą ir pakartokite tą patį. Kepkite griliuje po 3 minutes kiekvieną pusę. Vėliau apverskite ir pakepkite dar kelias minutes, iki kol gražiai apskrus. Mėsai iškepus, galima patiekti su virtomis bulvėmis ir mėsai pagaminto sviesto riekele.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pranešimą paskelbė: Rusnė Tamošaitytė, UAB „Fabula ir partneriai“

Rekomenduojame
 
Crocs™ Monterey Wedge Womens Black 42,5
 
LORENZO 62-160-32 Black 38
 
Happy Socks Hamburger Multi 9000 36-40
 
Crocs™ Literide Modform Lace Mens Navy/White 47,5
 
ZAXY Talk Sandal Platform 17608 Nude 39
 
Crocs™ Classic Platform Clog Pale Blush 38,5
2021 02 02   BNS Spaudos centras
  Verslas
  • Laiku pateikti trečiųjų asmenų duomenys užtikrina sklandų gyventojų pajamų deklaravimą

  • Seimo narės Ievos Pakarklytės pranešimas: „Gyvūnų gerovei užtikrinti – griežtesni įstatymai“

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • https://zaidziam.lt
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT