Verslas

Gyventojai tarė savo žodį: išrinkti geriausi 2021-ųjų „Wolt“ restoranai

76 tūkst. gyventojų balsai nulėmė „Wolt“ geriausių 2021 metų restoranų apdovanojimų laimėtojus. Lietuviai savo favoritus išsirinko 9 kategorijose. Iš viso apdovanojimuose buvo nominuoti 180 populiariausių bei aukščiausiais reitingais maisto pristatymo programėlėje įvertintų restoranų. Iš jų kompetentinga komisija išrinko 90 finalistų, o tuomet savo žodį tarė gyventojai, surikiavę restoranus ant aukščiausių apdovanojimų laiptelių.

„Žinojome, kad lietuviai turi savo nuomonę apie geriausius restoranus, tačiau tikrai nesitikėjome, kad tiek daug gyventojų ją išreikš balsuodami apdovanojimuose ir padės išrinkti laimėtojus. Gyventojų atiduoti 76 tūkst. balsai yra išties reikšmingas įvertinimas laimėjusiems ir į finalinį etapą patekusiems restoranams bei paskata toliau stengtis dėl savo klientų. Dėkojame visiems balsavusiems, komisijos nariams ir, žinoma, mūsų platforma besinaudojantiems restoranams“, – sako „Wolt Baltics“ generalinė vadovė Liis Ristal.

Už savo mėgstamiausius restoranus „Wolt“ programėlės naudotojai balsavo visą gruodį. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pasaulio skonių kategorijoje daugiausiai balsų surinko bao ir wok patiekalų restoranas „Dou Asia“, lietuviškos virtuvės geriausiuoju tapo „Šnekutis“. Geriausią kainos ir kokybės santykį, gyventojų manymu, siūlo „iLunch“, kuris taip pat laimėjo ir pietų kategorijoje.

Geriausiais pusryčiais, balsuotojų teigimu, gali pasirūpinti „Holy Donut“, o kepiniais ir desertais – „Daktaras Desertas“. Labiausiai tinkančiu pasilepinimo akimirkoms balsuotojai pripažino „Meatbusters“, o geriausiu veganiškų ir vegetariškų patiekalų restoranu – „RoseHip Vegan Bistro“. Metų debiutu tapo „Sushi Masters“.

Finalistus kiekvienai iš kategorijų atrinko iš maisto tinklaraštininkų, apžvalgininkų, virtuvės šefų ir nuomonės formuotojų sudaryta komisija. Viena jos narių, socialinių tinklų žvaigždė A. Kulitaitė sako, kad restoranų ir maisto kultūra Lietuvoje šiandien kelia pasididžiavimą, o konkursas tik dar kartą parodė, kiek daug pasirinkimo turime, kaip lietuviai myli maistą bei mėgsta skaniai pavalgyti.

„Manau, kad tokie apdovanojimai yra labai smagi ir įdomi atrakcija, kuri ne tik priverčia suklusti, labiau pasistengti, bet ir sukelia nemenką azartą dalyviams bei balsuojantiems. Be to, gyventojams tai – puiki galimybė atrasti ir susipažinti su naujomis maisto vietomis, o galbūt iš naujo pamilti senas arba duoti galimybę toms, kurios anksčiau nesuviliojo. Galiausiai, tai proga apdovanoti ir būti apdovanotam. O kam tai gali nepatikti?“ – sako A. Kulitaitė.

Nuomonės formuotoja prisipažįsta, kad daugiausiai laiko jai prireikė renkant tokių kategorijų kaip „Kepiniai ir desertai“, „Pusryčiai“, „Pasilepinimo akimirkoms“ ir „Kainos ir kokybės santykis“ finalistus. Tuo metu kai kuriose kitose kategorijose priimti sprendimą truko vos keletą akimirkų.

Be A. Kulitaitės tarp komisijos narių taip pat buvo „Instagram“ nuomonės formuotoja, modelis ir knygos bei tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė, įžymybių fitneso treneris ir Europos čempionas Paulius Ratkevičius, profesionalus virtuvės šefas Ignas Višinskas ir kiti žinomi bei maisto kultūrai neabejingi žmonės.

„Wolt“ restoranų apdovanojimai rengti pirmą kartą. Šią tradiciją planuojama tęsti ir toliau. Su visais šių metų apdovanojimų laimėtojais ir antrąsias bei trečiąsias vietas užėmusiais restoranais galima susipažinti interneto svetainėje https://woltawards.com/lt.

Pranešimą paskelbė: Karina Bernadickaitė, UAB „INK agency“

Parašykite komentarą