Verslas

Didžiausi lietuviškos virtuvės gerbėjai – klaipėdiečiai

Patys tikriausi lietuviškos virtuvės gerbėjai gyvena pajūry – net 70 proc. klaipėdiečių kelis kartus per savaitę pasilepina jos patiekalais. Antroje vietoje atsidūrė kauniečiai (54 proc.), trečioje – Vilniaus gyventojai (51 proc.) . Tai paaiškėjo Nacionalinės lietuviško maisto dienos proga apklausus restoranų „Čili kaimas” lankytojus trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Nors vilniečių ir klaipėdiečių aistra lietuviškai virtuvei ir skiriasi, yra tai, kas jungia didžiausius Lietuvos miestus – visuose trijuose mėgstamiausias lietuviškos virtuvės patiekalas yra cepelinai. Antroje vietoje Kaune atsidūrė vėdarai, Vilniuje – bulviniai blynai, o Klaipėdoje – plokštainis. Tarp dažnai minimų buvo balandėliai, žemaičių blynai, kepsniai, lietiniai, sriubos – šaltibarščiai, grybienė, burokėlių. Keli apklausos dalyviai tarp mėgstamiausių lietuviškų patiekalų paminėjo šašlykus ir kibinus. Anot respondentų, „Čili kaimo” restoranų valgiaraštyje jie norėtų išvysti daugiau salotų, troškinių, lietinių, įvairesnį sriubų, kepsnių pasirinkimą. „Čili kaimo” organizuotoje apklausoje dalyvavo 392 restoranų lankytojai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Be abejonės, lietuviai mėgsta bulvinius patiekalus, tačiau tikrai ne vien juos, nes lietuvių virtuvė – ne tik valgiai iš bulvių, – tyrimo rezultatus komentavo „Čili Holdings” generalinis direktorius Dainius Kalina. – Matome ir tai, kad lietuvių pasirinkimas keičiasi. Kasmet mes parduodame vis daugiau salotų, sriubų, kepsnių. Ir vaikai, ir suaugę mėgsta lietinius su įvairiais įdarais, vis dažniau pageidauja jų. Į tai atsižvelgdami pristatėme valgiaraštį, kuriame daugiau nei 40 naujienų, sukurtų atsižvelgiant į mūsų lankytojų pageidavimus”. Lojalumo programos dalyviams – „Draugų kortelės” turėtojams – su nauju meniu ir trys dešimtys patiekalų už labai patrauklią kainą. „Mūsų tikslas ne tik pristatyti naujienas, bet ir tai, kad jos būtų kiekvieno kišenei”, – teigė „Čili Holdings” atstovas. Kaip ir pernai „Čili kaimo” inicijuota Nacionalinė lietuviško maisto diena bus švenčiama ketvirtadienį, lapkričio 12 dieną. Tą dieną visų Lietuvos miestų gyventojai raginami paminėti gardžiuojantis mūsų virtuvės patiekalais.

Parašykite komentarą