Įvairenybės

Azijos skonių įkvėptas „Lidl superšeštadienis“: pigi ir gardi kiniška kiauliena su agurkais

Savaitgalis – tai laikas, kai niekur skubėti nereikia, o virtuvė viliote vilioja sukurti dar vieną kulinarinį šedevrą, kuriuo mėgausis šeima ar draugai. Gastronominių idėjų pasisemti kviečia prekybos tinklas „Lidl“, pristatydamas naujausius ir gera kaina pažymėtus „Superšeštadienio“ pasiūlymus.

Šį šeštadienį 1 kg lietuviškų trumpavaisių agurkų kainuos tik 2,49 Eur. Mėsos gerbėjų lauks specialus pasiūlymas šviežiam kiaulienos kumpiui: 1 kg šios mėsos bus galima įsigyti su 26 proc. nuolaida, vos už 3,29 Eur. Desertų mėgėjams „Lidl“ taip pat turi gerų naujienų: „Lidl Plus“ programėlėje aptiksite specialų kuponą, kuris „Pilos“ glaistytiems varškės sūreliams suteiks net 30 proc. nuolaidą. Galėsite rinktis pagal savo skonius ir pomėgius!

Papildžius savo pirkinių krepšelį savaitgalio gardumynais, „Lidl“ kviečia išbandyti Azijos skonių įkvėptą, tačiau nesunkiai pagaminamą ir pigų patiekalą, kurį pamėgs kiekvienas. Kartais gali pasirodyti, kad Azijos virtuvė reikalauja daug skirtingų ingredientų ir atsieina nepigiai, tačiau „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai bei kartu su jais atkeliaujanti patiekalo idėja šiuos mitus paneigs.

Nebrangus, bet gardus savaitgalio superreceptas: kiniška kiauliena su agurkais

Vienas populiariausių azijietiško stiliaus patiekalų, neatsiejamų nuo tradicinės Kinijos virtuvės, yra kiniška kiauliena su agurkais. Šį patiekalą paruošti – gana paprasta, o jame sutinkami lietuviški agurkai suteikia šviežio bei gaivaus skonio.

Savaitgalio pietums (2–4 asmenims) reikės:

600 g kiaulienos kumpio

4 vidutinio dydžio šviežių agurkų

4 valgomųjų šaukštų sojos padažo

4 valgomųjų šaukštų ryžių acto

2 arbatinių šaukštelių cukraus

4 skiltelių česnako

2 valgomųjų šaukštų sezamo aliejaus

2 valgomųjų šaukštų šviežių smulkintų petražolių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Garnyrui:

200–300 g virtų ryžių (arba ryžių makaronų)

Paruošimas:

Ruošdami mėsos marinatą, pirmiausia susmulkinkite petražoles ir česnaką. Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, cukrų, smulkintą česnaką ir petražoles, sezamo aliejų, druską ir pipirus.

Kiaulienos kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir suberkite jas į paruoštą marinatą. Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 15–20 minučių. Kol mėsa marinuojasi, plonomis juostelėmis arba kubeliais supjaustykite šviežius agurkus. Galite naudoti specialią agurkų pjaustyklę – taip daržoves supjaustysite itin preciziškai ir greitai.

Gerai įkaitinkite „Wok“ tipo keptuvę ar didelį puodą. Ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos kumpio juosteles, kol jos suminkštės ir lengvai apskrus. Tuomet į kepamą mėsą suberkite pjaustytus agurkus, kepkite apie 1–2 minutes, kad agurkai taip pat suminkštėtų ir sugertų į save ruošiamo patiekalo skonį.

Lėkštėse sudėkite virtus ryžius ar jų makaronus, o ant viršaus patupdykite gražiai iškeptą mėsą ir agurkus. Paruoštą patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis arba kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite svečiams. Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Tomas Šiuškus, UAB „Bosanova”

Parašykite komentarą