Sveikas desertas – skamba kaip fantastika? Jau nebe. Augaliniai ledai vis dažniau tampa vartotojų pasirinkimu, o šių produktų paklausa auga kaip ant mielių. „IndustryARC“ duomenimis, pasaulinė augalinės kilmės pieno alternatyvų rinka iki 2030 metų pasieks 28 mlrd. JAV dolerių ir kasmet augs 8,7%. Visose augalinių produktų kategorijose – įskaitant desertus ir ledus – atsiranda naujų pasirinkimų.
„Didėjanti sveikesnių ir tvaresnių maisto produktų paklausa skatina augalinių pieno alternatyvų plėtrą. Nors augaliniai ledai vis dar užima nedidelę nišą, tikimės, kad būtent ši kategorija taps sparčiausiai augančia šiame segmente. Jau dabar stebime didėjantį augalinės kilmės gėrimų, sūrių ir jogurtų populiarumą. Nuo 90-ųjų metų deriname klasikines italų gelato tradicijas su naujovėmis ir siūlome platų produktų asortimentą, kur svarbiausia – įvairovė: skirtingi formatai, skoniai ir galimybė pasirinkti produktus be pridėtinio cukraus“, – sako Filippo Taveri, „Valsoia“ tarptautinės rinkodaros vadovas.
Artėjant ledų sezonui, „Valsoia“ stiprina savo pozicijas pagrindinėse Europos rinkose ir pradeda komunikacijos kampaniją, kviesdama vartotojus atrasti daugiau augalinės kilmės produktų. Nuosekliai įgyvendindama savo misiją – „Atrask, kas geriausia tau“ – įmonė įrodo, kad sveikas maistas gali būti ne tik maistingas, bet ir skanus.
Mažiau cukraus, daugiau skonio
Naujausi „Valsoia“ augalinės kilmės ledai netrukus pasieks Ispaniją, Nyderlandus, Švediją, Baltijos valstybes, Čekiją ir kitas šalis.
Tarp rinkos naujovių – braškių ir mangų ledų puodeliai be pridėtinio cukraus. Pagaminti iš ryžių ir kokoso pagrindo, šie desertai išsiskiria grynu vaisių skoniu ir vos 72 kcal viename puodelyje – tai tinkamas užkandis kelionėms. Gerbdama itališkąsias gelato tradicijas, „Valsoia“ taip pat pristato naują avižų ledų liniją: pyrago ledus su Sicilijos citrina, stracciatella ledus su šokolado gabaliukais ir pistacijų ledus, subtiliai derinančius saldumą ir sūrumą.
Šie nauji produktai dar labiau praturtina jau ir taip platų asortimentą, kuriame galima rasti klasikinius skonius, tokius kaip šokoladas ir vanilė, itališkus vaflius bei ledų sumuštinius. Visi „Valsoia“ ledai gaminami specializuotoje gamykloje Italijoje, kurioje nenaudojami jokie pieno produktai. Tai užtikrina, kad gamyboje nėra pieno pėdsakų, o visi produktai atitinka aukščiausius kokybės standartus.
Platesnis požiūris į augalinę mitybą
Augalinių produktų inovacijos neapsiriboja vien ledais – dėmesys krypsta ir į kitas maisto kategorijas. Naujausias žingsnis šiame kelyje – augalinių gėrimų linija „Barista“, sukurta bendradarbiaujant su italų baristomis. Šie gėrimai jau patiekiami daugiau nei 10 000 kavinių visoje Italijoje.
Nuolat siekdama atitikti vartotojų lūkesčius, „Valsoia“ kuria produktus, kurie yra skanūs ir sveiki. Nuoseklios inovacijos ir nauji produktai atveria dar daugiau galimybių atrasti augalinės kilmės alternatyvas kasdienėje mityboje.
