„Švyturio” aludariai, siekdami padidinti produkcijos išskirtinumą bei kokybę, populiariausias gaminamo alaus rūšis apjungė į „Tradicinę „Švyturio” kolekciją. Nuo šiol trys alaus rūšys – „Baltas”, „Baltijos” ir „Ekstra Draught” – pilstomos į reljefinius tamsinto stiklo butelius, pagamintus pagal XIX amžiuje darykloje naudotų butelių pavyzdį. „Pristatydami „Tradicinę „Švyturio” kolekciją siekiame prisidėti prie aukštesnės alaus kultūros skatinimo Lietuvoje, taikyti į išskirtinį skonį vertinantį vartotoją. Pastaraisiais metais vartotojų reikalavimai kokybei labai išaugo, o šis projektas pirmiausia užtikrins geresnę „Švyturio” alaus rūšių kokybę svarbiame kelyje iki vartotojų”, – sakė UAB „Švyturys-Utenos alus” generalinis direktorius Rolandas Viršilas. 225 metų jubiliejų šiemet minintis „Švyturys” į šį projektą investavo milijoną litų. Darykla papildomai įsigijo 3,7 milijono specialių reljefinių butelių, kuriuos gamino „Jarvakandi Klaas” gamyklos Suomijoje ir Estijoje. Šių butelių stiklo gamyboje yra naudojamas padidinto tamsumo pigmentas, labiau saugantis alų nuo ultravioletinių spindulių. Taip pat atnaujinti šių produktų kamšteliai ir butelio kaklelio etiketės. „Nuolatiniai kokybiniai tyrimai patvirtino, kad reljefiniuose buteliuose užtikrinama geresnė apsauga nuo ultravioletinių spindulių bei deguonies poveikio ir ilgiau išlaikomas alaus šviežumas”, – teigė vyriausioji „Švyturio” aludarė Džuljeta Armonienė. Į reljefinius butelius iki šiol buvo pilstomas vienintelis „Švyturio Ekstra Draught” alus. „Istorinio butelio” koncepciją „Švyturio” specialistai sukūrė ir patentavo 2005 metais. Vėliau ši koncepcija pagal sutartį buvo perduota naudoti kitoms koncerno „Baltic Beverages Holding” alaus darykloms. Tradicinė „Švyturio” kolekcija – tai trys pasaulyje plačiausiai paplitusios alaus rūšys – nepasterizuotas lager tipo „Ekstra Draught”, kvietinis nefiltruotas „Baltas” ir tamsusis „Baltijos”. „Tradicinės „Švyturio” kolekcijos alaus rūšys bus parduodamos ne tik atskirai, bet ir specialiose šešių butelių pakuotėse, kuriose – po du skirtingų rūšių alaus butelius. Kartu su kolekcijos pakuotės pirmąja partija bus platinama ir specialiai išleista knyga „Alus ir maistas. Derinimo knyga”, kurioje pateikiama išsami informacija apie tris tradicines alaus rūšis, patarimai apie maisto ir alaus derinimo ypatybes, siūlomi su skirtingu alumi gaminamų patiekalų receptai. Daugiau informacijos: Dainius Smailys +370 5 2397600; Mob +370 698 412 79; dainius.smailys@sua.lt
Related Posts

Taupyti ne tik progoms: finansiniai patarimai visiems metams
2019 01 15
Dvi iš trijų didelių ir vidutinių įmonių Lietuvoje teigia jau dirbančios tvariau – daugiau nei Latvijoje ir Estijoje
2023 08 29