ES rinka, kurioje kasmet panaudojama 10,2 milijonų tonų žuvų, sudaro 10% visame pasaulyje suvartojamų žuvies produktų. Penkios didžiausios ES rinkos – Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės – apima daugiau nei 70% viso ES suvartojamų produktų kiekio. Vieno asmens suvartojimas žuvies kiekis per metus siekia 21 kg (gyvo svorio). Optimistiškiausios prognozės yra šviežios žuvies rinkai, kuriai yra prognozuojamas augimas – 660 milijonų eurų per metus, o prasčiausios prognozės yra žuvies konservams – 151 milijono eurų padidėjimas per metus. Prognozuojama, kad trys pirmaujančios rinkos – šviežios, šaldytos ir džiovintos, rūkytos bei sūdytos žuvies – per metus vidutiniškai išaugs 434 milijonais eurų, tuo tarpu vidutinis metinis prognozuojamas padidėjimas – 151 milijonas eurų visose pasirinktose produktų rinkose. Apžvelgus ES rinką nuo devintojo dešimtmečio iki dabar, matoma bendra žuvies vartojimo didėjimo tendencija, kuri įdomi Lietuvos žuvų augintojams. Pardavimai auga beveik visose šalyse, o pasiūla darosi menka. Per pastaruosius dešimtmečius išaugo šių produktų suvartojimo lygis: rūkytos žuvies filė; lašišos, upėtakiai, skumbrės ir unguriai; žuvies filė ir fasuotos žuvys, atitinkančios patogumo poreikius; egzotinių žuvų ( pvz. tiliapijų, Nilo ešerių ir šamų), kurios yra tokios populiarios visų pirma dėl jų neutralaus skonio ir palyginti žemos kainos. Paklausos augimą taip pat skatina ir tai, jog pastaraisiais metais ypač pagausėjo kalbų apie sveiką mitybą, o visi žino, kad žuvyje, ypač šviežioje, yra daug naudingų medžiagų. Svarbiausios vartojimo tendencijos yra šios: vartojimas ES auga, auga prabangių ir specialių žuvininkystės produktų, kurie turi pridėtinę vertę, paklausa, laipsniškas naujų žuvų rūšių, kaip tradicinių rūšių alternatyvos, pripažinimas, žuvies produktų įvaizdis yra teigiamas ir atitinka sveiko maisto tendencijas, gyvuojančias beveik visose ES šalyse, vartotojai reikalauja ekologiškų žuvies produktų, o juos gali pasiūlyti URS žuvų augintojai. Iš esmės visi gamintojai, kurių produktai atitinka sveiko maisto, patogumo, malonumo ir ekologiškumo tendencijas, gali gauti naudos iš esamų ES rinkos galimybių, tačiau jiems būtina kooperuotis. URS auginama žuvis patraukli vartotojams, nes ji gali būti ekologiškesnė, todėl sveikesnė, tai pat mažiau kainuojanti, o tai ypač aktualu šiuolaikiniam žmogui. Taip pat, mokslinių tyrimu metu nustatyta, jog žuvis padeda išvegti širdies ligų, nes virtoje žuvyje yra Omega-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios gali sumažinti riziką susirgti širdies ligomis. Taigi, žuvį valgyti ne tik skanu, sveika, bet ir labai naudinga. Ieškokite URS sistemose užaugintos žuvies didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose ir jūsų racione visada bus šviežia ir kokybiška žuvis.