Verslas

1389 „Eurovaistinės“ darbuotojams suteiktos 5 papildomos poilsio dienos

Tai papildomas įmonės siekis pasirūpinti darbuotojais, kurie pandemijos metu dirbo vaistinėse. Tarp 1389 žmonių – farmakotechnikai, konsultantai, tvarkytojai ir vaistininkai. „Eurovaistinė“ į šį veiksmą investuoja daugiau nei 350 tūkstančių eurų.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė laiške darbuotojams teigė, kad tai geriausia investicija į darbuotojus.

„Kovas buvo rizikingas, sunkiai prognozuojamas, bet ir istorinis mėnuo, už kurį savo darbuotojams norime padėkoti papildomai. Tai ne tik istorinis mėnuo, bet ir pirmą kartą įmonės istorijoje suteikiamas padėkos už darbą šį mėnesį ženklas – dovanojame po 5 atostogų dienas. Už sąlygas, kuriomis kovo mėnesį teko dirbti, už tą neapibrėžtumą, kurį balandžio mėnesį jau susitvarkėme, už pagalbą sutrikusiems klientams, kuriuos pagaliau valstybė jau pati prašo likti namuose, o į vaistines ateiti tinkamai pasiruošus“, – teigia įmonės valdybos pirmininkė.

Pasak jos, kiekvienam darbuotojui, kuris kovą bent 3 savaites dirbo vaistinėje, iki metų pabaigos bus galimybė atostogauti penkiomis dienomis ilgiau.

Tai papildomas įmonės žingsnis. Paskelbus karantiną per kelias dienas „Eurovaistinė“ investavo daugiau nei 240 tūkstančių eurų darbuotojų saugumui užtikrinti – kiekvienoje vaistinėje įrengti apsauginiai atitvarai, kiekvienam darbuotojui suteikiamas veido skydas, medicininės kaukės, vienkartinės pirštinės, visos reikiamos dezinfekcinės priemonės. Nuo pirmosios karantino dienos uždarytos 32 vaistinės bei atnaujintas vaistinių darbo laikas, taip siekiant užtikrinti, kad vaistininkai galėtų laikytis tinkamo darbo ir poilsio režimo.

Pasak I. Damulienės, vaistinių darbuotojai tai visų mūsų herojai, todėl papildomų dienų atostogoms suteikimas yra įmonės noras, kad pasibaigus šiam įtemptam laikui darbuotojai išliktų sveiki ir kuo ilgiau pabūtų su savo šeimomis. Visa vaistininkų kasdienybė, kuria didžiuojasi bendrovė, kasdien skelbiama socialiniuose tinkluose publikuojamame „Vaistininko dienoraštyje“.

Karantino metu Lietuvoje dirba įmonės 252 vaistinės.

Pranešimą paskelbė: Laura Bielskė, Eurovaistinė, UAB

Parašykite komentarą