Transportas

„QUALCOMM“ IR „RENAULT“ KARTU DIRBS PRIE BELAIDĖS ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO TECHNOLOGIJOS

„Qualcomm Incorporated“ ir „Renault s.a.s“ susitarė dėl bendradarbiavimo Londone vyksiančiuose belaidžio automobilių įkrovimo bandymuose. Kompanijos taip pat vykdys tyrimus, kurių metu bus ieškoma būdų integruoti „Qualcomm Halo WEVC“ technologiją į kai kuriuos „Renault“ automobilius. „Renault“ taps bandymų vykdomojo komiteto nare.

Remiama vyriausybės, visuomenininkų bei privataus sektoriaus įmonių, „Qualcomm“ 2011-ųjų lapkritį pranešė apie šiemet Londone vyksiančius belaidžio elektromobilių įkrovimo (WEVC) bandymus. Tai turėtų leisti įvertinti, ar belaidės elektromobilių įkrovimo sistemos yra ekonomiškai pagrįstos, bei sulaukti nuomonės iš tokių automobilių naudotojų.

„Mes labai džiaugiamės galėdami dirbti su „Renault“ – pasauliniu lyderiu augančioje mažų emisijų transporto priemonių rinkoje,” – sako „Qualcomm“ viceprezidentas verslo plėtrai ir rinkodarai Anthony Thomsonas. „Kompanijos dalyvavimas belaidės elektromobilių įkrovimo sistemos bandymuose Londone siekiant supaprastinti elektromobilių įkrovimą, leidžia tikėtis, jog tokių transporto priemonių naudojimas ateityje bus kur kas paprastesnis.“

„Mūsų dalyvavimas bandymuose su „Qualcomm“ papildo „Renault“ Europos tyrimų ir plėtros projektą, kuriame dalyvauja dar 10 partnerių. Tikimės pademonstruoti saugų ir greitą belaidžio indukcinio įkrovimo veikimą kasdieninėse situacijose,” – sako „Renault“ viceprezidentas energijai ir pažangiems aplinkosaugos projektams Jacquesas Hebrardas. „Norint, jog belaidžio įkrovimo sistema veiktų, reikia su ja suderinti automobilius visoje Europoje ir, tikimės, pasaulyje.”

Parašykite komentarą