IT naujienos

„Omnitel“ tinkle rugsėjį – rekordiškai išaugęs mobiliojo interneto srautas

Lapkričio 8 d., Vilnius. Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ mobilusis internetas sparčiai didina apsukas. Rugsėjo mėnesį „Omnitel“ tinkle buvo perduota 226,78 mln. megabaitų duomenų – 20 proc. daugiau nei rugpjūtį ir net 2,3 karto daugiau nei pernai tuo pačiu metu.
„Šiais metais tapome tikro išmaniųjų telefonų, o drauge – ir mobiliojo interneto telefone bumo liudininkais, – teigė „Omnitel“ viceprezidentas pardavimams Remigijus Štaras. – Akivaizdu, kad į darbą po vasaros atostogų grįžę žmonės mobilųjį internetą pradėjo naudoti dar aktyviau ir plačiau,“ – sakė R. Štaras. Pasak jo, rugsėjo pabaigoje, palyginti su sausio pradžia, „Omnitel“ parduotų išmaniųjų telefonų skaičius išaugo daugiau 10 kartų, o šiuo metu 56 proc. visų „Omnitel“ parduodamų mobiliųjų telefonų – išmanieji.
Per devynis 2010 metų mėnesius duomenų perdavimas „Omnitel“ tinkle augo 1,6 karto, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2009 metais. Iki spalio pradžios „Omnitel“ tinklu buvo iš viso perduota 1,48 mlrd. megabaitų duomenų.
Šiuo metu jau daugiau kaip 90 proc. visų „Omnitel“ klientų perduodamų duomenų yra perduodami „Omnitel“ 3,5G tinklu, kuris yra plačiausias trečios kartos ryšio tinklas Lietuvoje. 2010 metų pabaigoje „Omnitel“ 3,5G ryšiu bus padengta iš viso 250 Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių. Visos „Omnitel“ 3G bazinės stotys palaiko HSPA technologiją.
UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel” ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel“ 3,5G tinklas. 2010 m. „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Parašykite komentarą