Kad šaldomi produktai ilgiau išlaiko savo skonio savybes ir negenda, pastebėta labai senais laikais. Skirtingų kultūrų atstovai naudojo skirtingas priemones maisto šaldymui. Maistas šaldytas jį padėjus uolose, tekančiose vėsiose upėse, iškasant žemėje gilias duobes, maistą slepiant ledo arba sniego luituose. Iki tol, kol atsirado šaldytuvai, viskas labai keitėsi ir evoliucionavo. Gyvūnus buvo priimta skersti rudenį, kad mėsa kaip įmanoma ilgiau išliktų šviežia, žinoma, nepamirštant ir kitų produktų galiojimo laiko pailginimo būdų, pavyzdžiui, šalto rūkymo. Pastebėta, kad maistui ilgiau negesti padeda ir druska, todėl produktai imti gausiai sūdyti. XIX amžiaus pradžioje imti naudoti pirmieji „šaldytuvai“ – tai ledo nameliai, kuriuose buvo laikomi dideli ledo luitai ir, žinoma, maisto produktai. Ledo gabalai,…