Š. m. birželio 30 d. antrą kartą vykusiame Tarptautiniame barmenų flairingo turnyre, kuriame baro meistrai varžėsi tarpusavyje ir demonstravo savo sugebėjimus žongliruodami buteliais bei ruošdami kokteilius, nugalėtoju tapo Marco Canova iš Italijos. Antrą vietą laimėjo Ivars Rutkovskis iš Latvijos, trečią – Tomas Ignatavičius iš Lietuvos. Didžiausias dėmesys turnyre buvo skiriamas dalyvių šou programos vientisumui, triukų atlikimo originalumui ir technikai bei mokėjimui bendrauti su publika. „Renginio tikslas buvo ne tik įvertinti ir išrinkti geriausią tarptautinio lygio flairingo meistrą, bet taip pat populiarinti šį daug kruopštaus pasiruošimo ir kantrybės reikalaujantį darbą Lietuvoje. Šiais metais flairingo turnyre dalyvavo tikras šios srities profesionalas Marco Canova iš Italijos, kuris privertė pasitempti mūsų ir kitų šalių barmenus”, – sako Tarptautinio barmenų flairingo turnyro iniciatorius ir komisijos narys Artūras Grigorjevas. Turnyro atrankos metu kiekvienam dalyviui buvo skiriamos 5 minutės paruošti du skirtingus kokteilius su legendiniu likeriu „Vana Tallinn” ir visai neseniai į Lietuvą atkeliavusiu „Plantation Rum”. Vienas kokteilis buvo ruošiamas darbinio flairingo stiliumi, kurį barmenas paprastai naudoja prie baro aptarnaudamas klientus. Kitas kokteilis – parodomojo flairingo stiliumi, kai demonstruojami sudėtingi ir įvairūs triukai, atliekami šou pasirodymuose ir varžybose. Į finalą pateko 5 geriausi atrankinio turnyro dalyviai: Martins Rozenvalds iš Latvijos, Jurij Smolenskij iš Lietuvos, Ivars Rutkovskis iš Latvijos, Tomas Ignatavičius iš Lietuvos ir Marco Canova iš Italijos. Jie varžėsi dėl trijų prizinių vietų. Finaliniame etape dalyviai parodė naują 7 minučių programą ruošdami du kokteilius pagal savo pasirinktą muziką. Trys geriausi baro meistrai buvo apdovanoti turnyro diplomais ir piniginiais prizais. Tarptautinio barmenų flairingo turnyro dalyvių techninį atlikimą bei gebėjimą tinkamai pristatyti produktus, iš kurių ruošiami kokteiliai, vertino komisija, kurią sudarė šio renginio iniciatorius, prestižinių varžybų prizininkas, „Tarptautinio barmenų centro” įkūrėjas ir vadovas Artūras Grigorjevas, kompanijos „Liviko” rinkodaros direktorė Eiva Pocienė, ne kartą tarptautiniuose turnyruose teisėjavusi „Monin” prekės ženklo specialistė Aleksandra Miller bei „Olympic Casino” „Aladino” baro vyriausioji barmenė, įvairių barmenų čempionatų dalyvė ir prizininkė. „Džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie barmenų profesijos populiarinimo. Tokie renginiai įrodo, kad barmeno profesija reikalauja daug profesinių žinių, pakelia ją į aukštesnį kvalifikacijos lygį. Visi šie barmenai, kuriuos matėme renginyje, yra tikras lobis baruose – jie ne tik dirba darbą, jie mėgaujasi tuo, ką daro, užburia auditoriją savo triukais, puikia nuotaika. Tai tikri baro šeimininkai, dėl kurių verta ateiti į jų barą”, – teigia UAB „Liviko” rinkodaros direktorė ir turnyro komisijos narė Eiva Pocienė. Flairingas – tai populiarus barmenų darbo stilius visame pasaulyje, dar vadinamas žongliravimu buteliais, kuris egzistuoja jau 150 metų. Pagrindinis barmeno tikslas – ne tik nepriekaištingai atlikti triukus, bet ir gerai paruošti kokteilius. Pirmasis „Internation flair open” turnyras Lietuvoje vyko 2007 metais. Pagrindinis Tarptautinio barmenų flairingo turnyro rėmėjas – UAB „Liviko”. Taip pat renginį rėmė UAB „Sangaida”, „Battery energy drink”.

