Laisvalaikis

Sveikesnei 2022-ųjų pradžiai – 3 išskirtinių nealkoholinių kokteilių receptai

Naujieji metai yra puiki proga duoti pasižadėjimą sau keisti senus įpročius ir pradėti gyventi sveikiau. Tai pradėti daryti galima jau šventinę naktį, ją sutinkant be alkoholio bei namuose gaminant nealkoholinius kokteilius. Juolab, kad pastarieji išties stebina skonių įvairove, yra sveikesnė alternatyva klasikiniams gėrimams ir leidžia rytą sutikti be galvos skausmo. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalijasi šventinių nealkoholinių kokteilių receptais bei siūlo jais nustebinti bičiulius, taip į 2022-uosius drauge žengiant ir linksmai, ir pasiryžus pokyčiams.

Vien tik privalumai

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pažymi, kad prekybos tinklo parduotuvių lankytojai savo pirkinių krepšelius vis dažniau papildo vandeniu, vaisvandeniais, nektarais ir sulčių gėrimais. Tokie klientų įpročiai, anot jos, tik parodo augantį pirkėjų norą rinktis alternatyvas alkoholiui.

„Pastebime, kad nealkoholinių gėrimų paklausa nuolatos auga. Štai vien šiemet jų pardavėme 6 proc. daugiau. Atitinkamai gruodžio mėnesį fiksuojame ir tokių kokteilių ingredientų kaip mėtų, ananasų, žaliųjų citrinų išaugantį populiarumą, o pastarieji išties gali praturtinti bet kurį gėrimą. Sveikesnių kokteilių tendencija ypač aktuali atėjus Naujųjų metų šventei, mat ją sutikti be alkoholio tampa vis populiariau. Šiuo atveju klasikinius kokteilius keisdami nealkoholinėmis alternatyvomis, galime imtis svarbių pokyčių – pradėti sveikesnį, labiau subalansuotą ir atsakingesnį gyvenimą“, – sako E. Dapkienė.

Savo ruožtu „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo Naujuosius sutikti be alkoholio, nes tokie šventiniai įpročiai turi daugybę privalumu. Pasak jos, renkantis nealkoholinius kokteilius, galima ryte atsibusti neskaudančia galva, drąsiai sėsti prie vairo kitą dieną, taip pat metus pradėti dar labiau rūpinantis savimi.

„Tokie gėrimai niekuo nenusileidžia klasikiniams ir kartu leidžia drąsiai eksperimentuoti, šventinio vakarėlio dalyvius nustebinant pačiais įvairiausiais skoniais. Į nealkoholinius kokteilius galima sudėti skirtingus ingredientus, rasti savitą poskonių balansą, puikiai derinti saldumą, rūgštumą. Tam tobulai tinka citrusiniai vaisiai, įvairios sultys, prieskoninių augalų lapeliai, prieskoniai. Šie ingredientai suteiks subtilų aromatą, praturtins ryškiomis skoninėmis natomis. Tokiems kokteiliams verta panaudoti ir gausią alternatyvių gėrimų pasiūlą. Pavyzdžiui, klasikinį bei putojantį nealkoholinį vyną, sidrą, rūšinį alų“, – pataria „Maximos“ kulinarijos ekspertė.

Todėl, pasidalijusi pagrindiniais šventinių gėrimų gamybos patarimais, ji siūlo pastaruosius panaudoti ruošiant originalius ir ypač gardžius Naujųjų sutikimo kokteilius.

„Mimozos“ burbuliukai vidurnakčiui

5 kokteiliams reikės: butelio atšaldyto mėgstamo putojančio nealkoholinio vyno, 150 ml ekologiškų ananasų sulčių, 5 šviežio ananasų skiltelių.

Putojančio nealkoholinio vyno taures atvėsinkite šaldytuve arba jose 2–3 minutes palaikykite ledo kubelius. Tuomet į taures supilkite po 150 ml putojančio nealkoholinio vyno ir 30 ml ananasų sulčių. Viską gerai išmaišykite. Taures papuoškite šviežio ananaso skiltelėmis. Mėgaukitės!

Tobulas derinys: obuolių sidro ir rozmarinų kokteilis

8 kokteiliams reikės: 2 stiklinių gazuoto vandens, 4 lapelių šviežio rozmarino, stiklinės mėgstamo nealkoholinio obuolių sidro, stiklinės 100 proc. spanguolių sulčių, smulkinto ledo, stiklinės šaldytų spanguolių.

Pirmiausia, susmulkinkite rozmariną, sudėkite jį į ąsočio dugną. Užpilkite stikline gazuoto vandens, viską palaikykite šaldytuve apie 3 valandas. Tuomet stiklinėse sumaišykite likusį gazuotą vandenį, sidrą ir spanguolių sultis. Į kokteilius dėkite ledą, supilkite šaldytuve laikytą vandenį su rozmarinais, įdėkite šaldytų spanguolių. Skanaus!

Aštrusis tonikas – nepamirštamiems įspūdžiams

4 kokteiliams reikės: žiupsnelio kvapiųjų pipirų, tiek pat kardamono, 200 ml citrinos sulčių, 50 ml grenadinų sirupo, 600 ml mėgstamo toniko, 4 raudonojo greipfruto skiltelių.

Į taures sumeskite ledo kubelius, supilkite gėrimus, pagardinkite prieskoniais, viską gerai išmaišykite. Taures papuoškite raudonojo greipfruto skiltelėmis. Ragaukite!

„Tokie kokteiliai puikiai sukurs pakilią Naujųjų nakties nuotaiką, tobulai atgaivins bei leis mėgautis nuostabiais skonių deriniais. Ragaujant šiuos gėrimus, švęsti galima išties linksmai, džiaugtis bičiulių kompanija ir, svarbiausia, pamiršti visus alkoholio keliamus rūpesčius. Kartu tai puikus įkvėpimas pradėti metus reikšmingais pokyčiais“, – šypsosi B. Baratinskaitė.

Pranešimą paskelbė: Eglė Rudytė, UAB „Fabula ir partneriai“

Parašykite komentarą