• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Susipažinkime su didžiausiu namų priešu – ponas pelėsis
  • Donorinė širdis ir kepenys iš Latvijos išgelbės 2 žmonių gyvybes
  • Visi į Lietuvą iš užsienio atvykstantys keleiviai privalės turėti neigiamą COVID-19 tyrimo atsakymą

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Prieigą prie išmaniųjų televizorių platformos „Webos“ LG suteikia ir kitiems televizorių gamintojams
  • Pandemijos atvertos kibernetinio saugumo spragos: kas dėl jų nukenčia labiausiai?
  • IT mokytoja: „Kaip galima sakyti, kad technologijos – ne mergaičių sritis, jei programavimo pradininkė buvo moteris?“

Restoranų tendencijos 2015: Z karta, sveika mityba ir išankstiniai bilietai vakarienei

Konkurencija restoranų rinkoje dar niekada nebuvo tokia intensyvi, nes technologijų amžiuje visos gastronominės naujovės tapo ranka pasiekiamos. Vartotojai tapo išrankesni, reiklesni ir imlesni naujovėms, tad virtuvės šefai bei restoranų savininkai turi gerokai pasukti galvas, kuo jos dar nustebinti. Pasak maisto pramonės tendencijų prognozuotojų, 2015 m. sumaišties įneš ir iki restorano „lygio“ užaugusi visiškai nelojali, technologijų pasaulyje gyvenanti, jaunoji Z karta. „Į restoranų verslą naujosios technologijos įsiliejo jau prieš kurį laiką, tačiau stabtelėti nereikėtų – užaugę naujieji lankytojai ir technologijų vartotojai į restoraną atvyksta su visiškai kitokiais lūkesčiais ir patirtimi, kuri vyresniesiems neretai sunkiai suvokiama. Išsiskirti tik patiekalais 2015 m. bus sunku – lankytojai reikalaus „viso paketo“, kuris ne tik pamalonintų gomurį, bet valgymą paverstų vienu dideliu įspūdžiu“, – sako UAB „Amber Food“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.
Technologijų bumas. Pasak maisto tendencijų specialistų, išmanieji įrenginiai taps dar svarbesne restoranų verslo dalimi: klientams bus siūlomos mobiliosios programėlės, leisiančios norimą patiekalą užsisakyti iš anksto, o vaikus džiugins galimybė savo užsakymą restorane suformuoti ir pateikti pasitelkus išmaniąsias technologijas. „Amerikoje jau dabar kai kuriuose „Pizza Hut“ restoranuose pietaujantys gali užsisakyti picas tiesiog tempdami grafinius picos ingredientus ant įsivaizduojamo pado. Toks savotiškas maisto užsakymas ne tik supaprastina aptarnavimo procedūrą bei eliminuoja žmogiškosios klaidos faktorių, kad kai kurie kliento pageidauti ingredientai nebus įtraukti į užsakymą, bet ir sudaro galimybę ugdyti vaiko kūrybiškumą“, – sako L. Nikonovaitė. Pasak jos, tobulės ir atsiskaitymų sistema – elektroninių piniginių programėlės, pagreitinančios ir supaprastinančios atsiskaitymą restoranuose. Tokia naujovė turėtų itin pradžiuginti pietaujančius biurų darbuotojus – šiems žmonėms kiekviena minutė suskaičiuota, tad erzinantis sąskaitos laukimas taps nereikšminga ir pamiršta problema.
Azijos virtuvė – iš kitos pusės. Nors šios virtuvės maistas jau kurį laiką kopia į populiarumo viršūnę, ekspertai prognozuoja, kad kopimas tęsis kiek kitokia kryptimi. 2015-aisiais ledus galutinai pralauš ir į restoranų virtuvę įsiverš korėjiečių, vietnamiečių bei japonų patiekalai. Ypač – ramen: japoniška sriuba su kviečių makaronais ir žuvies ar mėsos sultiniu, kuris pagardinamas sojų padažu arba miso. Į sriubą taip pat dedama žuvies ar mėsos gabaliukų, pjaustytų svogūnų ir jūržolių. „Žmonės dažniausiai žino japonų, kinų ar tailandiečių virtuvių patiekalus, tačiau Vietnamo, bene sveikiausios iš visų Azijos šalių, patiekalų ragavęs retas, – pastebi „Amber Food“ rinkodaros vadovė. – Azijos gyventojai maistui naudoja sezoninius produktus, kad juose būtų kiek įmanoma daugiau vertingų medžiagų ir vitaminų. Šią praktiką taikome ir „Manami“ restorane: patiekalams nenaudojame jokių skonio stipriklių, gaminame tik iš šviežių, ne šaldytų produktų, ryžius ruošiame garuose, kad šie išlaikytų visas naudingas medžiagas. Lietuvoje, turbūt, vieninteliai ruošiame ir donburi – sveiką ryžių patiekalą, pagardintą žuvies ar mėsos gabalėliais, patiekalams naudojame makaronus iš įvairių grūdinių kultūrų: grikių, kviečių, ryžių ir stiklinius.“ Anot jos, nors šiuo metu tokius patiekalus tiekia retas restoranas, kitais metais situacija neabejotinai pasikeis.
Sveika mityba. Sveika gyvensena besidominčių žmonių tik daugės, tad restoranai turės prisitaikyti prie pasikeitusių lankytojų poreikių. Išpopuliarėjusios įvairios madingos dietos ir ekologiškumo bumas 2015 m. gerokai pakoreguos valgiaraščius, kuriuose bus įtraukti ir veganams, ir Paleo dieta ar ekologiškais produktais susižavėjusiems klientams tinkami patiekalai. „Vyraujanti nuomonė, kad sveikas maistas – tik gamintas namie, jau morališkai pasenusi. Restoranai prisitaiko prie savo klientų poreikių ir vis daugiau įtraukia sveikatai ir kūno linijoms draugiškų patiekalų. Norime palaikyti sveiką gyvenimą pasirinkusius savo restoranų lankytojus, todėl nuo šiol jiems „La Crepe“ siūlome blynelius iš ekologiškų miltų. Tai akmeninėmis girnomis sumalti miltai, kurie savyje išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. Dėl malimo metu nenusijotų sėlenų bei gemalų šie miltai suteikia stipresnį skonį, tekstūrą ir sotumo jausmą, todėl iš tokių miltų keptų blynų suvalgoma mažiau. Mintyse jau sukasi idėja ekologiškų patiekalų liniją plėsti – ateityje patiekalų gamyboje galvojame panaudoti daugiau ekologiškų, vietiniuose ūkiuose užauginamų produktų“, – teigia L. Nikonovaitė.
Pamirškite Y, karaliauja Z karta. Kompanijos iki šiol bandė įtikti sėkmingai Y, arba interneto kartai, tačiau 2015 m. dėmesys bus nukreiptas į mokią ir naujų įspūdžių ištroškusią Z kartą. Dabartiniai paaugliai savarankiškai priima sprendimus, kur eiti pavalgyti ir kaip išleisti savo pinigus, tad restoranų savininkai turės gerai pasistengti, norėdami prisijaukinti šiuos išlepusius klientus. Tai reiškia, kad restoranuose turės būti pritaikyta daug technologinių sprendimų, žinoma, įrengtas nemokamas bevielis ryšys, garsiai skambanti šiuolaikinė muzika ir modernus interjeras bei naršant planšetėse ir išmaniuose telefonuose valgyti pritaikyti patiekalai.
Nišiniai alūs ir natūralūs gėrimai. Šviežiai spaustos sultys, restorano gamybos limonadai ir vietos aludarių gamintas alus – tai vienas būdų, kuriuo pasinaudos meniu norintys atnaujinti ir iš kitų išsiskirti restoranai. „Tai, kad lietuviai pradėjo vis dažniau rinktis unikalius, vietos gamybos gėrimus, pastebėjome „Amber food“ restoranuose pasiūlę vietoje gaminamų sulčių kokteilių ir nišinių alaus rūšių. Pavyzdžiui, mažomis partijomis gaminamą, „craft“ kategorijos alų labai mėgsta klaipėdiečiai, besilankantys gastronominiame bare „Beer Garden“. Pastebime, kad į populiariausiųjų viršūnes veržiasi juodas vaisinis, klaipėdietiškas „Memelio“ alus ir tamsus lietuviškas „Varniukų“ – renesansą vėl išgyvena vietinė produkcija“, – tendencijas pristato L. Nikonovaitė.
Į restoraną – tik su išankstiniais bilietais. Restoranai, rezervuojantys staliukus pietums ar vakarienei, gali ploti rankomis – jiems kitais metais prognozuojamas didžiulis pasisekimas. Vis labiau linkstama prie išankstinių, išmania mobiliąja programėle rezervuotų staliukų – vietos restoranuose tirps taip greitai, kad netikėtai sumanius vakarą praleisti mieste, gali tekti nusivilti. Iš anksto apmokėtos vakarienės restoranams garantuos užimtumą – atšaukti rezervaciją klientui tiesiog neapsimokės. Pasak „Amber Food“ rinkodaros vadovės, išankstinės apmokėtos rezervacijos leis restoranams pasiūlyti patrauklesnę patiekalo ar gėrimo kainą bei klientui suteikti papildomų privilegijų. „Ar gali būti taip, kad kitais metais vietos restoranuose bus pardavinėjamos kaip aukcionuose – tam, kas pasiūlys didesnę kainą? Manau, kad 2015-aisiais galima sulaukti visko“, – juokiasi L. Nikonovaitė.

Rekomenduojame
 
Jermyn Street Luxury Pre-Shave Gel Gelis prieš skutimąsi, 50ml
 
1.3. Strengthening Shampoo With Lavender Šampūnas kasdieniam naudojimui, jautriai galvos odai, 250 ml
 
Nourishing Moisture Conditioner Maitinantis ir drėkinantis kondicionierius sausiems plaukams, 1000 ml
 
Shades of Dahlia Valomasis veido ir rankų gelis, 280ml
 
REPAIR Atkuriamasis tekstūrą grąžinantis purškalas, 195 ml
 
Teknia Frizz Control Conditioner Nenuplaunamas kondicionierius nepaklusniems plaukams, 300ml
2014 12 01   Naujienos
  Verslas
  • Spam Bucket Challenge: „Kaspersky Lab“ apie šlamštalaiškių tendencijas trečiąjį ketvirtį

  • Prekybos centrai gaudo euro naudą

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • https://zaidziam.lt
  • rasto darbai
  • filmai online
  • cs 1.6 siųstis
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT