Verslas

Pripažinimą pelnę visame Pasaulyje žengia į Lietuvos sostinę

Lašų duona – Rokiškio rajone, nedideliame Lašų miestelyje kepama duona. Pačių laukuose užauginta, sumalta, iškepta. Atrodytų nieko negirdėto, bet kai paragauji, norisi sužinoti daugiau.

Taigi, kuo ypatinga ar kitokia Lašuose iškepta duona? Per daug metų rokiškėnai sugebėjo nepasiklysti cheminių priedų pasiūloje, išlaikyti savo verslo idėją – kepti sveiką, žmogui reikalingą duoną. Bene pirmieji pradėjo kepti „Grikių batoną“, sportininkams tikrai patiksiančią „Pilnagrūdę duoną su sėklomis“ , kuri pagaminta be mielių, be cukraus, su daug skaidulų ir sėklų. Kepykloje kepami „Kaimiški sausainiai“ nukelia atgal į praeitį, kuomet močiutė pro mėsmalę skanią tešlą sukdavo, dėdavo ant skardos ir namus kvėpindavo. Net Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad sausainiai tokie pat kaip vaikystėje!

Jau antros kartos puoselėjamas šeimos verslas auga kiek kitokiomis vertybėmis nei įprasta šiandieninėje Lietuvoje. Čia dirbantys žmonės laimingi, ir greičiausiai ne todėl, kad duona pradėta kepti Laimės kolūkyje dar prieš 20 metų. „Žmogaus atsinešta gera energija padaro duoną skania ir vertinga. Kiek meilės įdedi kepdamas duoną – tokia ji ir bus. Šiandien dienai galime iškepti bet kokią duoną, bet nenorime. Norime kepti tai, kas skanu ir sveika“ – sako UAB „Lašų duona“ generalinė direktorė Iveta Aukštuolienė.

Pirmieji Lašų duonos ragavo reiklūs Aukštaičiai – pamilo, kepykla nespėdavo ataušinti duonos, jos jau laukdavo pirkėjai mašinų eilėje. Neilgai trukus paragavo ir kita pasaulio pusė. Kanados gyvenantojai buvo pirmieji užsieniečiai įvertinę Lašuose iškeptą duoną – įvertino aukščiausiais balais. Kiek vėliau visa Jungtinė Karalystė pakvipo Lašų duona, o po to ją pamėgo Amerika, Australija ir didžioji dalis Europos. Net ispanai rado su kuo valgyti Lietuvišką ruginę duoną. Dabar Lašų duoną po truputį ragauja Kinija, Islandija.

Štai kaip paplito Lašų duona po visą Pasaulį , bet dar ne po Lietuvą. Dabar rokiškėnai nori versti naują istorijos puslapį, išbandyti didmiesčio gyventojus. „Ar atsparūs jų skonio receptoriai cheminiams priedams duonoje? Ar dar nespėjo priprasti prie vadinamos „ką tik iškeptos“ duonos? – klausia UAB „Lašų duona“ pardavimų skyriaus darbuotojai. Greit sužinosime, nes UAB „Lašų duona“ meta išūkį sostinei – ar viso Pasaulio duona gali būti ir Lietuvos mėgstamiausia duona?

Kur Vilniuje galima įsigyti Lašų duonos?

  • Ką tik duris atvėrusiame “Benedikto turguje”, Ukmergės gatvėje.
  • 10 -tyje Rimi hypermarket esančių “Vikis” prekybos taškų.

Pranešimą paskelbė : Monika Kazanavičienė, UAB „Lašų duona”

Parašykite komentarą