Vilniaus pakraštyje įsikūręs restoranas „Plento baras” savo svečiams pristato dar vieną naujovę: dabar čia galima įsigyti ir šviežiai rūkytos žuvies. Restorano rūkykloje karštuoju būdu rūkomi karšiai ir karpiai. Ateityje rūkytos žuvies asortimentą žadama plėsti. „Iki šiol kokybiška rūkyta žuvis vilniečiams siejosi su pajūriu. Juk ne vienas, iš ten grįždamas, dovanų giminėms ar draugams parveždavo šviežią rūkytą karšį ar kokią kitą žuvį. Todėl nutarėme šviežios ir skanios žuvies pasiūlyti ir savo restorane, iki kurio vilniečiams tikrai nereikia važiuoti 300 kilometrų”, – apie naujieną pasakojo bendrovės „Čili Holdings”, kuriai priklauso „Plento baras”, generalinis direktorius Dainius Kalina. „Plento baro” rūkykloje pagal ypatingą restorano receptą paruošta žuvis yra ypač viliojančio skonio ir aromato, bei atitinka nacionalines tradicijas, mat rūkoma taip, kaip tai darė senieji kuršiai. Net ir pats procesas rūkykloje trunka tiek pat, kiek ir prieš kelis šimtmečius – nuo 2 iki 4 valandų, priklausomai nuo žuvies kiekio ir rūšies. Kad į rūkomą produktą iš dūmų nepatektų kenksmingų medžiagų, dūmų perteklius pašalinamas per atskirą kanalą. Rūkytą žuvį iš „Plento baro” galima užsisakyti išsinešimui arba valgyti restorane. Kaukazietiškais valgiais garsėjančiame restorane priimami ir specialūs užsakymai pobūviams ar kitoms progoms. Restoranas „Plento baras” pasižymi ilga ir turtinga istorija. Įkurtas 1994 m., šių metų liepą jis jau švęs savo 16-ąjį gimtadienį. Tai – pirmasis bendrovės „Čili Holdings” (tuo metu besivadinusios „Čilija”) žingsnis viešojo maitinimo rinkoje. Šiuo metu „Čili” restoranų ir kavinių tinklas yra didžiausias viešojo maitinimo tinklas Lietuvoje.
Related Posts

Tarptautinis pripažinimas: „Lidl Lietuva“ šeštą kartą iš eilės pelnė geriausio darbdavio apdovanojimą
2024 01 18
Atveriamos kavinės ir barai: išmanūs sprendimai, padėsiantys veikti saugiau ir efektyviau
2021 04 19