Sveikata

Naujiena „Lidl“ parduotuvėse – šviežių kepinių skyriuje ieškokite kvietinių „Brijošė“ bandelių  

„Lidl“ parduotuvių šviežių kepinių skyriuje galima rasti įvairiausių duonos gaminių, saldžių bandelių ir ką tik iškeptų maisto produktų. Nuo vasario 14 d., pirmadienio visose prekybos tinklo parduotuvėse šviežių kepinių skyriuje pirkėjų lauks ir džiuginanti naujiena – kvietinės bandelės „Brijošė“. „Lidl“ kviečia susipažinti su šių prancūziškų kepinių istorija ir siūlo išbandyti net tris patiekalų su bandelėmis receptus.

Į Paryžių nukeliantis skonis

Kvietinės brijošė bandelės dar vadinamos sviestinėmis bandelėmis, tačiau skirtingi pavadinimai nepakeičia tobulo jų skonio. Brijošė kepiniai pasižymi puria tekstūra, yra itin minkšti ir nepaprastai skanūs, tad paragavus mažą bandelės gabalėlį akimirksniu norėsite pasimėgauti visa bandele. Be to, bandelės pasižymi švelniu sviesto skoniu, yra saldžios bei puikiai plėšosi.

Kaip ir daugelis aukštos klasės kepinių, brijošė bandelės po visą pasaulį pasklido iš jų tėvyne ir tikru smagurių rojumi laikomos Prancūzijos. Čia bandelės skanautos dar XV a., tačiau jas į šalies istoriją Prancūzijos karalienė Marija Antuanetė įrašė tik po kelių šimtų metų. Garsi didikės frazė, liepianti žmonėms valgyti tortus, jeigu šie negali nusipirkti duonos, iš tiesų yra klaidinga, mat moteris liepusi skurstantiems patiems gaminti, pirkti bei valgyti brijošė bandeles.

Sviestines bandeles galima valgyti tiek pusryčiams, tiek ir pietums, kadangi jos puikiai dera tiek su saldesniais, tiek sūresniais maisto produktais. Pavyzdžiui, ryte brijošė bandeles skanaukite su mėgstamiausia uogiene ir sviestu, o vėliau išbandykite kumpio ir sūrio bei brijošė sumuštinį. Bandeles itin populiaru naudoti gaminant gurmaniškus plėšytos kiaulienos ar jautienos mėsainius, o prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išbandyti naujas ir galbūt net negirdėtas šių bandelių patiekalų variacijas.

Brijošė bandelių šulinėliai su kiaušiniu (6 porcijos)

Jums reikės: 6 brijošė bandelių, 3 riekelių šoninės, 100 g tarkuoto čederio sūrio, 6 vidutinio dydžio kiaušinių, saujos svogūnų laiškų, druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros, brijošė bandeles sudėkite į gilią skardą vieną šalia kitos. Aštriu peiliu brijošė bandelėse išpjaukite šulinėlius, nereikalingas dalis atidėkite į šalį kitam valgiui ruošti. Šoninės riekeles perpjaukite pusiau ir išklokite jomis bandelių šulinėlių vidų. Pabarstykite bandeles sūriu ir į kiekvieną šulinėlį įmuškite po kiaušinį. Pagardinkite bandeles prieskoniai ir apiberkite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Kepkite orkaitėje apie 10-12 minučių arba kol iškeps kiaušinis. Skanaus!

Brijošė bandelių pudingas (10 porcijų)

Jums reikės: 4 vnt. brijošė bandelių, 6 kiaušinių, 500 ml pieno, 500 ml grietinėlės, 200 g cukraus, 2 šaukštų suminkštinto sviesto, 1 šaukšto vanilės ekstrakto, 1 šaukštelio cinamono, pusė šaukštelio muskato riešuto, pusė šaukštelio druskos, šiek tiek kardamono, vanilinio cukraus papuošimui.

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros, sviestu ištepkite gilų kepimo indą, bandeles suplėšykite gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą. Dideliame dubenyje sumuškite ir išplakite kiaušinius, supilkite pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberkite druską ir prieskonius. Mišinį supilkite ant bandelių ir leiskite pastovėti apie 30 min., kad bandelės sugertų skystį. Kepkite apie 45 min. arba kol kepinio kraštai švelniai paruduos, tačiau centras vis dar bus minkštas. Šaukštų kabinkite paruoštą pudingą, dėkite į lėkštes ar dubenėlius ir gausiai apibarstykite vaniliniu cukrumi. Skanaus!

Prancūziški brijošė bandelių skrebučiai (2 porcijos)

Jums reikės: 3 vnt. brijošė bandelių, 3 kiaušinių, 3 šaukštų pieno, 2 šaukštelių rudojo cukraus, 2 šaukštelių cinamono, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 100 g kukurūzų dribsnių, 1 šaukšto sviesto.

Gaminimo eiga: keptuvėje ištirpinkite sviestą, bandeles supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, o maistiniu kombainu ar rankomis sutrinkite kukurūzų dribsnius ir atidėkite atskirame inde. Tuomet kitame inde išplakite kiaušinius, pieną, rudąjį cukrų, cinamoną bei vanilę. Imkite vieną bandelės gabalėlį, pamirkykite jį kiaušinių plakinyje, kad visos pusės būtų padengtos skysčiu, tada perkelkite gabalėlį į traiškytus kukurūzų dribsnius, iš čia – tiesiai į keptuvę. Taip kepkite visus brijošė bandelių gabalėlius kol švelniai paruduos, juos išimkite ir padėkite ant rankšluostiniu popieriumi išklotos lėkštės, kad šiek tiek nusausėtų. Dar šiltus skrebučius apibarstykite cukrumi ir cinamonu, valgykite kartu su sirupu ar uogiene. Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Eglė Girdauskaitė, UAB „coagency“

carvertical VIN patikra

Parašykite komentarą