„Daumantų” padažų ir pagardų gamintojos bendrovės „Vesiga” gaminamas majonezas be maisto priedų „Be jokių E” „Lietuvos metų gaminio 2009” konkurse įvertintas aukso medaliu. Anot UAB „Vesiga” generalinio direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus, šis apdovanojimas yra svarbus rodiklis, jog Lietuvoje kartelė maisto kokybei tampa aukštesnė bei vis daugiau vartotojų ima vertinti natūralius produktus be konservantų bei kitų maisto priedų. Už majonezą „Be jokių E” „Daumantų” padažų ir pagardų gamintojams apdovanojimas įteiktas šiandien Vyriausybės rūmuose vykusio renginio metu, dalyvaujant ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentui Bronislovui Lubiui. Pasak S. Grinkevičiaus, majonezas „Be jokių E”, kurio sudėtyje nėra maisto priedų, tokių kaip konservantai, tirštikliai, stabilizatoriai, dažikliai, skonio ir aromato stiprikliai, pristatytas mažiau nei prieš metus, tačiau jau jaučiamas sparčiai augantis produkto populiarumas tarp šalies gyventojų. „Vis daugiau lietuvių atranda sveiką mitybą bei ieško alternatyvų konservantais ir kitais maisto priedais prisotintiems gaminiams. Todėl tai, kad šio produkto kokybę puikiai įvertino ir gaminius tyrę ekspertai, mūsų labai nenustebino”, – pasakoja S. Grinkevičius. Ištobulintas technologinis procesas bei neseniai modernizuoti padažų ir majonezų gamybos cechai UAB „Vesiga” įgalina sumažinti gamybos kaštus bei vartotojams pasiūlyti majonezą „Be jokių E” kaina, nedaug besiskiriančia nuo įprasto. „Dėl specifinio gamybos proceso ir receptūros gaminius be maisto priedų rinkai pasiūlyti turi galimybes bei ryžtasi toli gražu ne daug gamintojų visoje Europoje. Tikiu, kad ne tik šiuo majonezu, bet ir kitais mūsų gaminamais ekologiškais padažais bei pagardais skverbiamės į perspektyvią natūralesnių produktų nišą. Ji turėtų dar sparčiau plėstis atsigavus ekonomikai”, – sako UAB „Vesiga” vadovas. „Daumantų” padažų ir pagardų gamintoja UAB „Vesiga” šiais metais pristatė ekologiškų gaminių liniją, kuriai priklauso majonezas, pomidorų padažas ir kečupas. Šiemet pradėti gaminti ir padažai be konservantų – kečupai „Premium” ir „Premium aštrus” bei pomidorų padažas „Karališkas”.