• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Receptai
    • Pramogos
    • Forumas
  • Skelbimai
  • Politika
  • IT naujienos
Litas.Lt
Žinantiems pinigų ir laiko vertę
  • Verslas
    • Bankai ir Draudimas
    • Nekilnojamas Turtas
    • Marketingas
    • Investicijos
    • Verslas
    • Transportas
    • Mokesčių naujienos
    • Technologijos
    • Renginiai
    • Taupymo patarimai
  • Karjera
    • Darbas ir karjera
    • Studijos
  • Laisvalaikis
    • Buitis, Namai
    • Sportas
    • Kelionės
    • Laisvalaikis
    • Sveikata
    • Įvairenybės
    • Kriminalai
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

RSS TV laidos, filmai

  • Kviečia nominuoti aplinkosaugos aktyvistus Prezidento Adamkaus premijai
  • Gabių vaikų ugdymui Vilniuje ir Kaune – tarptautinė Lietuvos ir Izraelio programa
  • Karantinas pakeitė požiūrį į vaistininkus – daugėja pacientų, turinčių asmeninius vaistininkus

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

RSS IT naujienos

  • Nauji programėlių „žanrai“: kokios programėlės šiandien populiariausios ir kodėl?
  • Lietuvių programuotojų sukurtas įrankis gelbėja gyvybes JAV
  • „Samsung“ pristatė „Galaxy Buds Pro“ ausines: ypatingas garsas kiekvienam gyvenimo momentui

Maisto tinklaraštininkė siūlo, kaip greitai paruošti šventinius pusryčius

Maisto tinklaraštininkė siūlo, kaip greitai paruošti šventinius pusryčius

Daugelis savo dienos neįsivaizduoja be sočių pusryčių. Ypač savotišku ritualu žmonės linkę pasimėgauti savaitgaliais – valgyti neskubėdami, ramiai išgerti kavos ar arbatos ir permąstyti būsimą dieną ar tiesiog valandėlę skirti sau. Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė sako, kad neįsivaizduoja geresnės dienos pradžios nei pusryčiai – dar nuo studijų laikų tai yra mėgstamiausia jos dienos dalis.

„Išsikrausčiusi iš tėvų namų niekada neturėjau daug laiko. Nuo pat pirmo studijų kurso iškart pradėjau ir dirbti, tad iš namų išeidavau labai anksti, o grįždavau vėlai. Tokios aplinkybės padiktavo ir mitybos įpročius: vienintelis maistas, kurį valgydavau namie, buvo pusryčiai, o pietus ir vakarienę dažniausiai tekdavo suvalgyti universitete, biure ar bibliotekoje. Būtent dėl to pamėgau atsikelti kiek anksčiau, turėti bent keliolika minučių tik sau. Taip pradėjau eksperimentuoti su pusryčių patiekalais ir jie tapo mėgstamiausia mano dienos dalimi“, – pasakoja mergina.

Maisto tinklaraštininkė atskleidžia, kad rūpinasi subalansuota, visaverte mityba, todėl valgo kuo įvairesnį maistą. Taip pat ir pusryčiams mergina stengiasi vartoti kuo daugiau skirtingų produktų.

„Mėgstu maistingas pusryčių lėkštes, į kurias telpa įvairiomis formomis ruošti kiaušiniai, šviežios ar marinuotos daržovės, pačios pasigamintos užtepėlės, žuvis, mėsa. Valgau ir košes – jas verdu klasikines saldžias arba sūrias su sultiniu ir kiaušiniu. Tiesa, puikių alternatyvų galima rasti ir prekybos centruose – pavyzdžiui, jau pagaminto humuso, šviežiai iškeptos duonos“, – kalba ji.

Nors mėgsta suktis virtuvėje, dėl greito gyvenimo tempo ir laiko stokos Gabrielė nevengia ir parduotuvėje jau paruoštų gaminių. „Bijoti reikia ne kulinarijos gaminių, o prastų jų sudėčių. Tinkamai pasirinkta jau paruošta produkcija gali pasigirti puikia sudėtimi, primenančia namie naudojamus ingredientus. Parduotuvėse galima rasti ir lietinių blynų su varške, varškėčių, kurie yra gaminami iš paprastų ingredientų: miltų, kiaušinių, grietinės, paprasto ir vanilinio cukraus, druskos, varškės. Būtent todėl šiais paruoštukais kartais pasinaudoju ir savo virtuvėje“, – teigia G. Žutautaitė.

Kulinarijos gaminiai – dažno išsigelbėjimas

Nuostatos, kad parduotuvėse jau paruošti kulinarijos gaminiai nėra itin tinkamas pasirinkimas, pastaruoju metu, ypač pandeminiu laikotarpiu, gerokai susilpnėjusios. Dažnai žmonės nori palengvinti buities darbus ir mažiau laiko praleisti virtuvėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad pastebimas kulinarijos gaminių, taip pat ir skirtų pusryčiams, paklausos didėjimas.

„Šiuo metu, kai yra ne tiek daug pramogų, pirkėjai ieško būdų, kaip palepinti save ir artimuosius, dairosi naujų skonių, išbando parduotuvėse siūlomų kulinarijos gaminių naujienas. Iš anksto paruošti gaminiai ypač populiarūs darbo dienomis, tačiau norėdami pasigaminti šventiškesnius pusryčius įvairiausius paruoštukus lankytojai perka ir savaitgaliais. Tarp jų populiariausi išlieka varškėčiai, blynai su kumpiu ir sūriu, varške ar obuoliais, amerikietiški blyneliai“, – sako V. Budrienė.

Tai patvirtina ir tinklaraštininkės surengta apklausa, parodžiusi, kad didžioji dalis atsakiusiųjų savo šaldytuve dažnai turi jau pagamintų kulinarijos gaminių.

  1. Žutautaitė pabrėžia, kad norint šventiškus pusryčius pasigaminti neįdedant daug darbo – parduotuvėje siūlomus kulinarijos gaminius galima patobulinti skaniais priedais. Pavyzdžiui, vietoj močiutės uogienės ar grietinės galima pasigaminti greitą padažą, blynus ar varškėčius gardinti klevų sirupu su prieskoniais, barstyti cukraus pudra, paskaninti šviežiais vaisiais arba uogomis. Gabrielė siūlo ir kelis nesudėtingus receptus instagraminiams pusryčiams.

Lietiniai blynai su varške ir citrininiu jogurto padažu

Padažui Jums reikės:

2–3 v. š. graikiško jogurto

1 a. š. klevų sirupo arba medaus

1 v. š. citrinos sulčių

Žiupsnelio citrinos žievelės

Pusės a. š. aguonų

Paruošimas:

Pirmiausia G. Žutautaitė įkaitina nelimpančio paviršiaus keptuvę, tuomet sudeda į ją lietinius blynus. Juos iš abiejų pusių pašildo po 2–3 minutes. Paruošia padažą – dubenėlyje mergina sumaišo graikišką jogurtą, klevų sirupą arba medų, citrinos sultis, citrinos žievelę ir aguonas. „Serviruokite lietinius juos užpildami pasigamintu padažu, taip pat tiks šviežios arba šaldytos uogos“, – pasakoja ji.

 

Varškėčiai su kalėdiniu klevų sirupu

Padažui pasigaminti Jums reikės:

3 v. š. klevų sirupo,

1 a. š. kalėdinių prieskonių mišinio (cinamono, gvazdikėlių, kardamono, kvapiųjų pipirų)

Žiupsnelio druskos

Saujos mėgstamų smulkintų riešutų

Paruošimas:

Į įkaitintą keptuvę Gabrielė sudeda varškėčius. Tuomet juos iš abiejų pusių pašildo po 2–3 minutes. Kol varškėčiai šyla, G. Žutautaitė paruošia klevų sirupą. Į atskirą dubenėlį arba piltuvėlį supila klevų sirupą ir suberia mėgstamus kalėdinius prieskonius, pavyzdžiui, žiupsnį cinamono, gvazdikėlių, kardamono, kvapiųjų pipirų, šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišo.

„Serviruodami varškėčius juos apliekite pasiruoštu klevų sirupu, barstykite smulkintais riešutais“, – pataria tinklaraštininkė.

Pranešimą paskelbė: Auksė Baurienė, UAB „Publicum“

Rekomenduojame
 
Bio Phyto Mild Facial Cleanser Veido prausiklis, 250 ml
 
TOMMY HILFIGER 15-39-01-5 Black 01 44
 
AUDIMAS Švelnaus mod.polo maršk.ilg.rank. 2021-571 Navy Blazer S
 
Este 83-28-05-8 Black 37
 
Camper Courb K300289 Blue 46
 
AUDIMAS Marginti medviln. maršk.ilg.rank. 2021-478 Mallard Green Printed S
2020 12 10   BNS Spaudos centras
  Sveikata
  • Prezidentas kviečia prisiminti pergalingas 1989-ųjų Kūčias

  • Seimo Kaimo reikalų komiteto darbotvarkėje – dėmesys 2021 m. Europos Komisijos darbo programai ir BREXIT įtaka žemės ūkiui

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos Skelbti.lt MotoTurgus.lt

Draugai

Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju skaitliukai

Temos

Bankai ir Draudimas Buitis, Namai Darbas ir karjera Investicijos IT naujienos Kelionės Korona virusas - Karantinas Laisvalaikis Marketingas Mokesčių naujienos Nekilnojamas Turtas Politika ir teisė Renginiai Sportas Studijos Sveikata Taupymo patarimai Technologijos Teisėsauga, kriminalai Transportas Verslas Įvairenybės

Rekomenduojame

  • cs 1.6 siųstis
  • Reklama internete | Seo paslaugos
  • filmai online
  • fs19 mods
  • Skalbimo mašinų remontas Vilniuje
  • Trumpalaikė buto nuoma
# > Jūsų nuoroda! < #

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020Litas.Lt - Verslas, naujienos - Žinantiems pinigų ir laiko vertę, powered by WP
    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.