Verslas

Maisto tinklaraštininkai rekomenduoja: lengvos ir originalios patiekalų ant grilio idėjos

Saule ir vasariška šiluma lepinantys orai kviečia planuoti savaitgalį gamtoje, o maisto tinklaraštininkai siūlo savaitgalį paskaninti netikėtais grilio patiekalų atradimais. Įsibėgėjantį kepimo ant grotelių sezoną liudija išaugę grilio produktų pardavimai ir receptų bei skonių atradimų gausa socialiniuose tinkluose. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ kartu su maisto tinklaraštininkais atrinko keletą netikėtų, tačiau nesunkiai pagaminamų grilio receptų.

Matome, kad kepimo ant grotelių kultūra tarp lietuvių stiprėja, o buvimas gamtoje tampa neatsiejamas nuo skanaus ir įdomaus maisto. Tikimės, kad ir tinklaraštininkų pasidalintos idėjos naujais skoniais praturtins vasaros iškylas“, – sako Jurgita Gižaitė-Tulabienė, „Barboros“ komunikacijos vadovė.

Ant grilio – net mangai ir slyvos

Jei ketinate gaminti ant grilio, į pirkinių krepšelį šalia įprastų mėsos ar žuvies produktų nebijokite įsimesti vaisių. Juos pakepinę ant ugnies, galėsite naudoti dvejopai – ir garnyrui, ir desertui. Svarbiausia taisyklė ant grilio kepant vaisius – supjaustyti juos pakankamai dideliais gabalėliais, kad nesukristų per grilio groteles, ir patepti tirpintu sviestu ar apšlakstyti aliejumi.

Dažniausiai ant grilio pakepinami ištirpintame svieste apvolioti obuolių ar kriaušių griežinėliai, saldumo mėgėjai kepina net bananus ar ananasus. O tinklaraščio  „Mamos virtuvės paslaptys“ autorė Valda siūlo išsikepti mangų ir slyvų.

„Tai visiškai paprasta – tereikia vaisius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, apšlakstyti tyru alyvuogių aliejumi ir kepti ant grilio po keletą minučių iš abiejų pusių. Tokie grilinti mangai ir slyvos – puikus garnyras prie kalakutienos šašlyko ar šonkaulių“, – idėja dalinasi maisto tinklaraštininkė Valda.

Jei norisi deserto, ant keptų mangų ar slyvų tereikia užpilti šlakelį klevų sirupo, smulkintų graikiškų riešutų ir šalia pridėti rutuliuką vanilinių ledų.

Grybų ir šoninės duetas

Juokaujama, kad šoninė pagerina absoliučiai viską, tad pasigaminus šį užkandį  tikrai nepasigailėsite. Maisto tinklaraštininkas Arnas Raulinaitis, socialiniuose tinkluose žinomas kaip „Skanus žmogus“, siūlo išbandyti ant grilio keptus grybus su šonine. Beje, jo patirtis rodo, kad tam nebūtina turėti erdvaus kiemo – skanus patiekalas gimė tiesiog nedidelėje namų terasoje.

„Pravažinėjęs ir neradęs laisvos laužavietės, supratau, kad saugiai grilinti galiu ir savo kvadratinio metro terasoje. Į savo „Barboros“ pirkinių krepšelį įsimečiau ne tik maisto produktus, bet ir vienkartinį grilio rinkinį, tad minimaliomis laiko ir pastangų sąnaudomis pasidariau maksimaliai gerą grilio šventę“, – dalinasi maisto tinklaraštininkas Arnas.

Gaminti paprasta – norimą kiekį pievagrybių pirmiausia reikės pamarinuoti: sudėti į indelį, įberti druskos, pipirų, persilado, įspausti porą česnako skiltelių ir įpilti kelis šaukštus aliejaus, viską išmaišyti ir pamarinuoti porą valandų. Marinuotus grybus beliks apvynioti šoninės juostelėmis (pritvirtinkite mediniais smeigtukais), aptepti norimu BBQ padažu ir kepti, kol apskrus. Vos kelios minutės ant ugnies ir stalą puoš žaismingai atrodantis pikantiškas užkandis.

Tortilija su lašiša

Jei norite sotaus ir skanaus patiekalo, bet nenorite mėsos, rinkitės žuvį. O eksperimentuoti su skoniais ir atrasti naujus derinius leis tortilija. Ant jos uždėję keptą žuvį, patiekalą kursite dėliodami kokius tik norisi priedus – smulkintus kopūstus, mažais gabalėliais pjaustytus pomidorus, avokadą, įvairius žalumynus.

Visgi, jei norite patikrinto recepto, remkitės tinklaraščio „Running Vita“ kūrėjos Vitos Marijos siūlymu ir išbandykite tortiliją su ant grilio keptos lašišos iešmeliu.

Jums reikės jau įsigytos arba pačių marinuotos lašišos, suvertos ant iešmelio ir pakeptos ant grilio kelias minutes. Kol lašiša keps, galite pasiruošti tortiliją – ją kiek pašildyti ir sudėlioti trintą avokadą su druska, supjaustytus ridikėlius su lapais, agurkus ir violetinį svogūną. Skanaus!

„Prasidėjus grilio sezonui, matome augantį susidomėjimą ne tik tradiciškai grilinama mėsa ar žuvimi, bet ir grilinimui jau paruoštais produktais – marinuotais mėsos ir žuvies gaminiais, taip pat grilinimui skirtu sūriu. Į asortimentą įtraukiame ir gurmaniškų, netikėtais skonių deriniais nustebinančių produktų grilinimui, kuriuos gyventojai mielai išbando. Tai leidžia sutaupyti dar daugiau laiko – ne tik apsiperkant, bet ir nelaukiant, kol produktai bus paruošti kepimui ant grotelių“, – prideda „Barboros“ komunikacijos vadovė.

Pranešimą paskelbė: Virginija Sližauskaitė , BARBORA, UAB

Parašykite komentarą