Lietuvoje pagaminti ledai džiugina ne tik šalies gyventojus, bet ir skina laurus užsienio maisto industrijos parodose. Bendrovės „Klaipėdos pienas“ gaminama produkcija tarptautiniu mastu per šiuos metus įvertinta jau ketvirtąjį kartą. Už produkto inovatyvumą Paryžiaus maisto ir gėrimų industrijos parodos „SIAL PARIS“ organizuojamuose apdovanojimuose pelnyti net trys „SIAL Innovation Selection 2014“ įvertinimai. Tai pirmasis tarptautinis apdovanojimas, kurį pelno vaikų pamėgtas „KAR KAR“ ledų prekės ženklas, o „Dione“ prekės ženklo ledams įvertinimas šiemet – jau trečiasis.
„Apdovanojimais buvo įvertinta ne tik inovatyvi skonių gama, bet ir jų nauda vartotojams – sudėtis, pakuotė ir patogumas vartoti. Ledai gaminami tik iš natūralaus pieno ir šviežios grietinėlės be sintetinių priedų, tad buvo įvertinti ir atrinkti iš daugiau nei tūkstančio pateiktų maisto produktų, – teigia AB „Klaipėdos pienas“ eksporto vadovė Berta Motiejūnienė. – Tarptautiniai įvertinimai skatina mus dar labiau domėtis pasaulinėmis tendencijomis ir ieškoti skonių inovacijų. Džiugu, kad parodose pastebimi vis kitų skonių ir prekių ženklų ledai – be „Dione“ mėtinių ledų šį kartą taip pat buvo įvertinti ir apelsininiai ledai su belgiško šokolado dribsniais“.
Pasak B. Motiejūnienės, jau dešimtmetį teikiami „SIAL Innovation“ apdovanojimai parodų dalyviams suteikia unikalią galimybę atskleisti novatoriškiausius savo produktus, o lankytojams – pažinti pasaulines vartojimo tendencijas ir naujoves maisto produktų rinkose.
Liepos mėnesį pelnyti apdovanojimai nėra vieninteliai šiais metais bendrovės gauti įvertinimai. „Dione“ mėtiniai ledai su belgiško šokolado dribsniais šių metų gegužę Kinijoje vykusioje didžiausioje Azijos regiono gėrimų ir maisto parodoje „SIAL CHINA“ už kokybę, inovatyvumą bei pakuotę pelnė „SIAL Inovacija 2014“ apdovanojimą, o 2013 m. ir 2014 m. Briuselyje vykstančiuose „Superior Taste Awards“ apdovanojimuose buvo įvertinti dviem auksinėmis žvaigždėmis iš trijų galimų.
Akcinė bendrovė „Klaipėdos pienas“ valgomųjų ledų gamybos tradicijas skaičiuoja nuo 1950-ųjų. Valgomieji ledai gaminami pagal laiko patikrintus receptus – tik iš šviežios grietinėlės ir nenugriebto pieno. Asortimente gausu ledų porcijomis, taip pat „šeimyninėse“ pakuotėse, bei ledų, skirtų HORECA (viešbučių, restoranų, maitinimo įstaigų) segmentui. Žinomiausi AB „Klaipėdos pienas“ prekių ženklai – „Kar Kar“, „DIONE“ ir „Baltoji varnelė“.