Verslas

Lietuviškai jautienai – tarptautinis pripažinimas: „BIOVELA Group“ laimėjo aukso ir sidabro medalius „World Steak Challenge“ konkurse

Didžiausia Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupė „BIOVELA Group“ iškovojo prestižinius aukso ir sidabro medalius tarptautiniame „World Steak Challenge 2024“ konkurse. Aukso medalis skirtas 32 parų sauso brandinimo jautienos antrekotui, o sidabrą pelnė 36 paras sausai brandinta jautienos nugarinė. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Audriaus Kantausko, Lietuvos atstovai šiame konkurse buvo apdovanoti pirmą kartą istorijoje, tad šis laimėjimas reikšmingas ne tik bendrovei, bet ir visam šalies galvijininkystės sektoriui.

„Šie laimėjimai patvirtina mūsų siekį visą veiklą ir produkciją sieti su geriausia kokybe. Didžiuojamės, kad mūsų pagaminti sauso brandinimo jautienos kepsniai atnešė tokią svarbią pergalę visai šaliai. Tai reikšmingas įvertinimas ne tik mums, bet ir visam gyvulininkystės sektoriui – pirmą kartą lietuviška jautiena nugalėjo tokiame konkurse“, – pabrėžia A. Kantauskas, „BIOVELA Group“ generalinis direktorius.

Lietuviškos jautienos kokybės įvertinimas

Konkursas „World Steak Challenge“ laikomas didžiausiu ir reikšmingiausiu jautienos konkursu pasaulyje. Kasmet apdovanojimuose varžosi šimtai dalyvių – gyvulių augintojų bei jautienos produkcijos gamintojų iš viso pasaulio. Šiemet konkurso komisiją sudarė daugiau kaip 90 nepriklausomų gyvulininkystės industrijos ekspertų, vertinusių pateiktų produktų kokybinius kriterijus: skonį, tekstūrą, švelnumą, vizualinį patrauklumą ir pan. Taip pat didelis dėmesys skirtas tvarumui.

Šiemet pirmą kartą į laimėtojų sąrašą pateko ir Lietuvos vardas. „BIOVELA Group“ atsidūrė greta tūkstančius tonų galvijų užauginančių ir gilias jautienos vartojimo tradicijas puoselėjančių valstybių, tokių kaip JAV, Argentina, Australija, Naujoji Zelandija, Urugvajaus, Ispanija, Vokietija, Japonija ir kitų.

Susumavus komisijos narių balus, du medaliai buvo skirti lietuviškos jautienos kepsniams: aukso medalį pelnė 32 parų sauso brandinimo jautienos antrekotas, o sidabrą laimėjo 36 paras sausai brandinta jautienos nugarinė. Pasak A. Kantausko, abu apdovanoti produktai buvo pagaminti iš holšteinų veislės galvijų mėsos.

Pažangiausios sauso brandinimo technologijos

Pasak A. Kantausko, „BIOVELA Group“ nuolat investuoja į pažangias technologijas ir diegia inovacijas, didinančias ne tik gamybinius pajėgumus, bet ir gerinančias produkcijos kokybę.

„Džiugu, kad praėjusiais metais atidaryta sauso brandinimo kamera su Himalajų druskos siena suteikia galimybę kurti tokius jautienos produktus, kurie ne tik atitinka, bet ir pranoksta tarptautinius standartus, laimi apdovanojimus“, – sako generalinis direktorius.

Lapkričio 11 d. Londone vyks iškilmingas konkurso „World Steak Challenge“ laimėtojų apdovanojimas ir bus paskelbtas „Geriausias pasaulio steikas 2024“.

Parašykite komentarą